Prirodno lečenje unutrašnjih hemoroida

prirodno lecenje unutrasnjih hemoroida

Na samom početku bitno je da se upoznamo sa tim šta su hemoroidi, iako oni po nazivu zvuče „već opasno“ hemoroide medicinska literatura prepoznaje kao normalnu anatomsku vaskularnu strukturu u analnom kanalu.

Hemoroidi se dele na unutrašnje i spoljašnje, a kada su oni upaljeni daju i našem organizmu simptome takozvane hemoroidalne bolesti.

Gde se javljaju spoljašnji a gde unutrašnji hemoroidi?

Za razliku od unutrašnjih hemoroida, spoljašnji se javljaju kod pacijenata ispod kože i to na samom početku analnog kanala. Unutrašnji se sa druge strane pojavljuju unutar analnog kanala.

Bitna razlika u vezi sa spoljašnjim i unutrašnjim jeste i ta što su unutrašnji hemoroidi izuzetno bolni prilikom defekacije.

Ko sve može da ima hemoroide?

Statistika pokazuje da polovina populacije starija od 50 godina može da ima hemoroide, ali kako prepoznati uvećane hemoroide?

Upravo su uvećani ili otečeni hemoroidi znak da pacijent mora da obrati pažnju na svoje zdravlje, jer oni mogu biti otečeni i bolni. Naravno, hemoroidi su normalno prisutni krvni sudovi smešteni oko i u samom anusu kao i donjeg dela rektuma. Kako bismo vam plastično objasnili oni se pod pritiskom ponašaju slično kao proširene vene na nogama.

Lekari uvećane hemoroide prepoznaju kao unutrašnje i spoljašnje; i za razliku od unutrašnjih koji nastaju blizu početka analnog kanala; spoljašnji su na samom analnom otvoru.

Većina pacijenata se za probleme sa unutrašnjim hemoroidima javi tek kada postanu bolni i krvavi.

Unutrašnji hemoroidi nastaju od unutrašnjeg venskog hemoroidnog plksusa i to u gornjem delu analnog kanala i rektuma. Oni prilikom uvećanja zahvataju kožom prekriveni donji deo analnog kanala. Sami unutrašnji hemoroidi su podložni pojavi ispadanja, pucanja kao i uklještanja.

Pacijenti koji imaju probleme sa unutrašnjim hemoroidima obrate se lekaru tek ako dođe do intenzivnog krvarenja koje ne mogu da zaustave, ali i u slučaju uklještenja koje može biti izuzetno bolno.

Kako prepoznati hemoroide?

Kao i kod svakog oboljenja i ovde je jako bitno da pacijent reaguje na vreme, kako ne bi nastala neka druga stanja i nova zdravstvena oboljenja.

Iako hemoroidi uglavnom nisu opasni te i ne ugrožavaju ljudski život, problemi sa njima mogu biti izuzetno neprijatni, bolni kao i da ometaju svakodnevno funkcionisanje.

Na početku je moguće da pacijent uvidi bezbolno svetlocrveno krvarenje, a krv u stolici nije pomešana sa njom.

Ono što se često dešava jeste ispadanje šuljeva, odnosno prolaps šuljeva, i to pri defekciji. Ne brinite ovo stanje može biti uobičajeno, a simptomi će uglavnom i nestati za nekoliko dana.

Međutim, u pojedinim situacijama simptomi i nisu izraženi, a kako biste prepoznali unutrašnje hemoroide proverite da nemate stolicu prokrvarenu svetlom krvlju, eventualne tragove krvi na toaletnom papiru ili wc šolji.

Sa druge strane, unutrašnji hemoroidi mogu izaći iz anusa i tada su oni bolni.

Kako biste razlikovali unutrašnje od spoljašnjih hemoroida bitno je da znate kako je kod spoljašnjih hemoroida uglavnom zastupljen bol i pečenje oko anusa, a čitavo područje oko analnog otvora je osetljivo, bolno, crveno i svrbi vas.

Neki od najčešćih simptoma hemoroida su: krv u stolici, svrab anusa, bol tokom i nakon pražnjenja creva, iritacija kože anusa, otok u području anusa, ispadanje hemoroida kao i pojava venskih čvorova u predelu anusa.

Unutrašnji hemoroidi – dijagnoza

Za pažljivu i tačnu dijagnozu potreban vam je stručnjak iz ove oblasti, a pažljivim pregledom i ispravnom dijagnozom vama će biti određena i terapija lečenja unutrašnjih hemoroida.

Iako je za dijagnozu potreban rektalni pregled, kod osoba koje imaju preko pedeset godina života potrebno je uraditi i kolonoskopiju. Jako je bitno da stručni lekar – specijalista uradi dijagnostiku, a on će u predelu anusa pronaći otečene krvne sudove. U tom trenutku lekaru je bitno da napravi pregled zadnjeg dela creva prstom (odnosno digitorektalni pregled), a ova metoda je bitna jer na ovaj način on traži abnormalnosti.

Ono što će takođe u pojedinim situacijama, uraditi zarad dijagnostike hemoroida jeste i anoskopija kao i proktoskopija.

Kako lečiti unutrašnje hemoroide?

Iako sama pojava hemoroida nije opasna po život, ona sa druge strane povećava rizik od raznih dodatnih oboljevanja. Jedno od najčešćih jeste hipertenzija pa je jako bitno da osoba koja ima hemoroide redovno proverava krvni pritisak, ali i da radi dopler krvnih sudova nogu.

Čajna mešavina HERBA MED No: 209 napravljena je za sve one koji žele da se na potpuno prirodan način oslobode unutrašnjih šuljeva.

Za sve one koji ne žele da imaju svakodnevne neprijatnosti, ograničenja kao i loš kvalitet života izazvan pojavom unutrašnjih hemoroida – čajna mešavina će u velikoj meri pomoći.

Sastojci su na potpuno prirodnoj bazi, biljna mešavina je prijatnog mirisa tako da je mogu piti pacijenti svih starosnih kategorija, a samo redovnom upotrebom imate mogućnost da rešite problem unutrašnjih hemoroida na prirodan način.

Ne dozvolite da se hemoroidi uvećaju – rešite ih se na vreme

Jako je bitno da ne dozvolite dodatno uvećanje hemoroida, a to možete postići samo redovnom i pravilnom konzumacijom čaja protiv hemoroida.

Prepoznaju se četiri stadijuma koji su karakteristični za uvećanje hemoroida.

Prvi stadijum su izraženi krvni sudovi hemoroida, drugi – blago ispadanje hemoroida i to tokom naprezanja kao i samostalno vraćanje po prestanku naprezanja.

Treći stadijum prilikom procesa uvećanja hemoroida jeste i spavanje hemoroida prilikom procesa naprezanja, ali bez samostalnog vraćanja te je potrebno da se ono izvrši manuelno.

I na kraju četvrti stadijum kojim se pokazuje uvećanje hemoroida jeste situacija u kojoj se kontinuirano prolabirani (ispali) hemoroidi ne mogu ni ručno vratiti.

Zbog čega nastaju hemoroidi?

Pre svega današnji stil života u velikoj meri utiče na pojavu hemoroida. Neadekvatna ishrana koja ima premalo vlakana, kao i uglavnom pasivan stil života glavni su krivci za nastanak hemoroida.

Neki od ostalih uzroka hemoroida su: trudnoća, nasleđe, starenje, hronični zatvor, naprezanje prilikom defekacije, dugotrajno sedenje ali i razne analne infekcije. Ukoliko pacijenti koriste  u velikoj meri razne klizme kao i laksative takođe može doći do pojave poremećaja crevne funkcije, a time i do uvećanja hemoroida.

Svi oni kojima se posao zasniva na dugotrajno sedenje za računarom i radnim stolom su potencijalno izloženi uvećanju hemoroida. Na ovaj način dugotrajno sedenje izaziva odnosno stvara pritisak na arterije analne regije te se i krv zadržava pa sve to dovodi do slavljenja zalistaka i zidova krvnih sudova.

Hemoroidi kod trudnica

Trudnice često imaju probleme sa hemoroidima na šta utiče pritisak ploda na tu regiju, razne hormonske promene kao i sam plod koji može uzrokovati povećanje hemoroidalnih krvnih sudova.

Međutim, statistika pokazuje da kod većina žena hemoroidi koji su povezani sa trudnoćom su uglavnom i privremeni problem; ali sa druge strane činjenice pokazuju i da oni mogu opstati i godinama nakon porođaja.

Trudnicama koje imaju probleme sa hemoroidima se zbog prirode stanja u kojem se nalaze preporučuje prirodno lečenje hemoroida. Na ovaj način biće sigurne da određenim sastavom medicinskog leka nisu naškodile svom plodu, ali i da budu sigurne u rešavanje problema koji na ovaj način može biti trenutni.

Lečenje hemoroida bez operacije?

Neko bi rekao da je najjednostavnije upravo ovo rešenje – pacijent bude na operacionom stolu i završi sa problemima koji izazivaju hemoroidi. Međutim, operacija nije svima preporučljiva, pa i svaki organizam ne deluje kako treba ni prilikom vađenja ili popravke zuba a tek kako li će reagovati nakon operacije.

Ukoliko tragate za rešenjem koje će vam rešiti odgovor na pitanje „Kako izlečiti hemoroide bez operacije?“ odgovor leži u činjenici da je napravljena čajna mešavina koja rešava pomenute probleme.

Čajna mešavina HERBA MED No: 209 je taninska mešavina, koja pre svega lepo regeneriše i epitalizuje sluznicu debelog creva. Samo redovnim korišćenjem regulisaćete pravilno i potpuno pražnjenje debelog creva, ali ćete i ubrzati peristaltiku creva (ukoliko imate problem sa takozvanim lenjim crevima). Takođe čaj protiv hemoroida će vam pomoći prilikom stimulacije kao i uspostavljanja refleksa pražnjenja, a što je jako bitno ne stvara zavisnost i prijatnog je ukusa tako da ga mogu koristiti pacijenti svih starosnih dobi.

Savet za sve one koji su izloženi takozvanoj rizičnoj kategoriji pacijenata koji mogu imati probleme sa hemoroidima jeste da pažljivo prate svoje telo.

Ukoliko primetite neke od najčešćih simptoma kao što su: bol tokom ali i nakon pražnjenja creva, krv u stolici ili svrab anusa – potrebno je već razmišljati u pravcu da su se hemoroidi uvećali. Takođe, još neki od tipičnih simptoma su i iritacija kože anusa, pojava venskih čvorova u predelu anusa, pa i otok u samom području anusa kao i ispadanje hemoroida.

Ko je ugrožen od pojave unutrašnjih hemoroida?

S obzirom na to da se smatra kako je glavni krivac za nastanak unutrašnjih hemoroida upravo nezdrava ishrana, mogli bismo da kažemo kako su svi ugroženi od pojave unutrašnjih hemoroida.

Međutim, ukoliko gledamo pacijente po starosnoj kategoriji primećujemo da su uglavnom ugroženi oni stariji od 50 godina.

Trudnice su još jedna kategodija koja ima probleme sa hemoroidima, ali i osobe koje konstantno koriste sedeći položaj. Upravo dugotrajno sedenje i ležanje kao i razne infekcije su jedni od glavnih razloga za nastanak unutrašnjih hemoroida.

Ukoliko ste zainteresovani za prevenciju nastanka hemoroida, biljnu mešavinu ca možete koristiti i u pomenute namene, ali i da promenite stil života – tu pre svega mislimo na promenu ishrane.

Na primer, potrebno je unositi više vlaknaste hrane odnosno više povrća, voća kao i veće količine tečnosti (tu mislimo na količinu od 8 do 9 čaša vode dnevno).

Na ovakav način, uz redovno korišćenje, biljne mešavine koja je namenjena prirodnom lečenju unutrašnjih hemoroida, a na ovaj način biće vam i olakšano pražnjenje creva kao i smanjenje pritiska koji kada je povišen pogoduje nastanku hemoroida.

HERBA MED ČAJ ZA HEMOROIDE

Čaj protiv zatvora