Prirodno lečenje prostate

Problemi sa prostatom su danas sve izraženiji ne samo kod muškaraca u srednjim godinama već i kod onih mlađih. Lepa vest je da se svi problemi mogu lako otkloniti, ali je nezgodna stvar što se oni teško otkrivaju zbog velike stigme koja ih povezuje. Bitno je da se krene sa lečenjem prostate odmah, čim se uoče problemi.

Međutim, potrebno je i da se razgraniči jer svako peckanje ili nelagodnost pri mokrenju nije prostatis.

Šta je prostata, a šta prostatitis?

Prostata – organ veličine oraha koji imaju svi muškarci, nalazi se ispod bešike. Uloga samog organa je da od različitih materija sačini i omogući prolaz za semenu tečnost, a na ovaj način zaštićena tečnost može stići do jajne ćelije kao i da je oplodi.

Međutim, kada se prostata uveća ona postane osetljiva i upaljena te pacijent može računati da je dobio prostatitis. Ovo je jedan specifičan poremećaj koji je potrebno razlikovati od klasičnog uvećanja prostate kao i raka prostate.

Povećana prostata ili prostatitis kada se prepozna potrebno je da se krene na vreme sa lečenjem, da se umanji upala pa i da se prostata dovede u razumnu veličinu.

Kako postaviti dijagnozu?

Sama dijagnoza nije previše komplikovana, u trenutku kada pacijent oseti da ima probleme sa mokrenjem kao i promene u urinu potrebno je i da posumnja na prostatitis. Međutim, nezgodna stvar u vezi sa ovim oboljenjem jeste ta što se sami simptomi preklapaju sa drugim oboljenjima. Tako da urin, odnosno laboratorijsko testiranje urina ostaje najsigurniji način da se otkriju problemi sa prostatom.

Dakle, neke osnovne metode za dijagnozu prostatitisa su testovi krvi, urina, masaža prostate ili cr skener. Lekar će u 90% slučajeva na osnovu testova krvi i urina moći da postavi dijagnozu, dok se masaža i skener koriste prilikom ozbiljnijih i kompleksnijih dijagnoza.

Najbitnije je da se odmah javite lekaru, jer nema razloga da se stidite ili bojite. Čim osetite neke simptome postarajte se da odmah odete kod lekara. Možda vam neće biti najprijatnije, ali će sigurno biti važno za vaše dalje izlečenje.

Prirodno lečenje prostate može krenuti odmah nakon što vam lekar postavi dijagnozu.

Koji simptomi otkrivaju probleme sa prostatom?

Prepoznavanje simptoma jeste problem sa svim bolestima, a koje se tiču muških reproduktivnih organa. S obzirom na to da je ovaj deo tela izuzetno osetljiv, mnogi muškarci i ne žele da priznaju kako imaju neke od problema. Takođe, kada govorimo o problemima sa prostatom moramo primetiti da su oni veoma slični i sa drugim oboljenjima odnosno infekcijama urinarnog trakta.

Ipak, neki od prepoznatljivih simptoma prostatitisa su: drhvatica, visoka temperatura, problemi sa mokrenjem, bol u testisima ili samoj bazi penisa, zamućen urin, bol u donjim leđima i rektumu, osećaj težine u donjem delu stomaka i testisima pa i bolno mokrenje. Određeni simptomi se povezuju sa blažim oblicima problema sa prostatom, dok se većina njih odnosi na to da se bolest već razvila i da je potrebno pod hitno se javiti lekaru.

Dakle, ni u kom slučaju nemojte ignorisati bol u testisima, donjem stomaku ili testisu. Ovo su jako bitni indikatori za ozbiljna oštećenja organizma, a jako je važno i da pratite urin svakoga dana.

Kako nastaje prostatis?

Povećana prostata i samo lečenje zavisi od osobe do osobe, ali uglavnom je moguće izlečenje potpuno prirodnim putem bez upotrebe raznih medikamenata.

S obzirom na to da je svako ljudsko telo drugačije, tako i može doći do različitog razvoja bolesti. Neki od osnovnih uzroka nastanka prostatisa jesu bakteriološke infekcije koje se dešavaju ljudima u svim starosnim kategorijama.

Medicina je jasna po ovom pitanju – osnovni način za dobijanje prostatisa jeste infekcija bakterijama, a one mogu nastati iz nehigijene, oslabljenog imuniteta ili seksualnog odnosa.

Samo oboljenje počinje u onom trenutku kada se bakterija zadrži u prostati. E sada usled nemogućnosti mokrenja, bakterija koju pacijent ima u urotraktu će se vratiti nazad u prostatu i početi da se razvija. Nakon ovog trenutka se javljaju i mnogo teži simptomi.

Statistika pokazuje da prostatis uglavnom pogađa ljude koji spadaju u mlađe ili sredovečne godine, koji su već imali prostatis ili neku infekciju bešike ili uretre. Takođe i oni koji su imali povredu pubične regije, koristili katetar ili su imali HIV/AIDS kao i oni koji su imali biopsiju prostate.

Samo oboljenje se zaista može lako lečiti, ali pod uslovom da ga prepoznate i otkrijete na vreme kao i da znate od kog tipa bolujete.

Nekoliko tipova prostatisa postoji, a lekari ih dele na akutne i hronične kao i CP/CPPS.

Akutni se odnosi na upaljenja koja su trenutna ili na ona koja se pacijentu dešavaju prvi put. Ona mogu biti posledica direktne bakteriološke infekcije odnosno pada imuniteta. Ukoliko je pacijentu neka od bakterija ušla u prostatu onda dolazi do prostatisa koji se veoma lako leči korišćenjem biljnih mešavina za prostatu.

Upaljenja koja se vraćaju ili jako teško otklanjaju jesu hronična, a pacijenti koji pate od ove vrste prostatisa imaju veoma slab imuni sistem kao i krajnje napornu borbu sa ovim poremećajem. Ipak, moguće je izlečiti i ovaj tip prostatisa uz biljnu mešavinu HERBA MED 155-2, ali je neophodno redovno praćenje i primena terapije kao i promena u životnom stilu.

Treći tip jesu CP/CPPS koja se odnosne na hronična upaljenja prostate ali koja nemaju bakteriju kao uzrok. Ovde prostatis može biti uzrok ili posledica samog poremećaja, a njega je najteže odstraniti jer se teško postavlja dijagnoza pa i samo lečenje.

Ispravno lečenje prostate

Samo lečenje, bez obzira da li se prvi put susrećete sa simptomima ili su problemi sa prostatom prisutni neko vreme potrebo je da bude adekvatno.

Pre svega morate da odete kod lekara na pregled, kako bi kroz urinarne i krvne testove otkrio koji tačno problem imate. Nakon toga on će vam potvrditi dijagnozu i vi možete pristupiti prirodnom lečenju prostate. Vama je krajnji cilj da se na kraju ukloni bakterija, i da imate normalan svakodnevni život bez opterećenja. Ukoliko redovno budete koristili čaj za prostatu primetićete boljitak već nakon nekoliko nedelja, ali je jako bitno da terapiju ispoštujete do kraja kako ne bi se problemi opet pojavljivali.

Jako je bitno da održavate svoje telo i vaše zdravlje, pa i da praktikujete redovnu polnu higijenu, hranite se zdravim namirnicama i da se maksimalno odmarate.

Naravno, ukoliko želite da sačuvate sebe možete biljnu mešavinu koristiti i kao preventivu.

Bitna stavka prilikom lečenja prostate jeste da se problemi rano otkriju. Ukoliko osećate bol u bilo kom trenutku to vam je jasan znak da je potrebno obratiti se lekaru, jer ukoliko na vreme reagujete sve to može biti samo trenutna neprijatnost koja se više neće vraćati.

Uvećana prostata kako je lečiti?

Ovo je još jedan od problema koji uglavnom napada muškarce starije od 60 godina. Kao jedan od najvažnijih faktora za nastanak ove bolesti jesu godine – jer procenti kazuju da čak 90% muškaraca starijih od osamdeset godina ima uvećanu prostatu. Uvećana prostata je nešto što se svakako dešava sa starenjem, tako da nema neprijatnosti ukoliko morate da govorite o samom oboljenju.

I kod uvećane prostate jako je bitno da se prati telo i da se obrati pažnja na sve simptome koje organizam šalje. Ukoliko pacijent oseća bol u donjem delu leđa ili predelu prostate, ima dosta naprezanja prilikom mokrenja kao i zadržavanje urina pa i nemogućnost mokrenja – jasni su znaci da sa prostatom nešto nije u redu.

Takođe, lekaru je potrebno javiti se i ukoliko pacijent ima problem sa učestalim mokrenjem – gotovo pa na sat vremena, naročito tokom noći; ali i ukoliko ima izražen nagon za hitnim mokrenjem koje je uglavnom sa isprekidanim mlazom ili jednostavno dugotrajno. Osećaj nepotpunog pražnjenja takođe je izražen kod pacijenata, kao i kapljanja tokom mokrenja, prekidanje mlaza i oslabljena erekcija.

Šta pomaže kod problema sa prostatom?

Postoje namirnice koje vam mogu pomoći ukoliko imate probleme sa prostatom. Tu se misli na kelj, paradajz, papriku, brokoli, pasulj, ribu, crvene bobice, jetru, citrus voće, kikiriki, nar, pileće meso, lubenicu, sojino mleko, karfiol, maline…

Takođe, postoje i namirnice koje je potrebno izbegavati ukoliko imate probleme sa prostatom.

Na primer, potrebno je izbegavati: rafinisani šećer i brašno, crveno meso, kofein i alkoholna pića, natrijum i mlečne proizvode.

Jako je važno da svi pacijenti vode redovnu higijenu intimne regije, a u cilju prevencije ali i samog lečenja moguće je koristiti biljne mešavine koje ni u jednom trenutku neće narušiti vaše zdravlje. Prevencija se preporučuje svim muškarcima starijim od 40 godina, naročito onima koji imaju  porodičnu predispoziciju za bolesti prostate. Medicinske statistike su pokazale da se od svih unutrašnjih organa čoveka uglavnom javljaju oboljenja prostate. Neki od najčešćih poremećaja su: benigna hiperplazija prostate, upala prostate odnosno prostatitis, rak prostate kao i prostatatodinija. Koliko god da je muškarce stid da govore o ovom problemu, sa prvim simptomima potrebno je da se odmah jave lekaru. Nakon pregleda urina i krvi lekar će postaviti dijagnozu ili tražiti dodatna ispitavanja. Već nakon potvrđene probleme sa prostatom pacijent može pristupiti prirodnom lečenju.

Samo redovnom terapijom čaja za prostatu, moguće je potpuno izlečenje. Međutim iako će se boljitak osetiti već nakon par puta korišćenja čaja, potrebno je terapiju sprovesti do kraja. Takođe, pacijentima se preporučuje i promene određenih životnih navika, kao što je više fizičke aktivnosti, zdravih obroka, redovnog odmora i sna. Jako je bitna i redovna intimna higijena.

HERBA MED ČAJ ZA PROSTATU

Čaj za prostatu