Prirodni lek za jačanje imuniteta

prirodni lek za imunitet

Verovatno i vi svakodnevno čujete koliko je bitan imunitet, a priča o imunitetu i jeste jako bitna za svakog od nas, te je i potrebno pronaći recept za njegov pravilan i snažan rad. Svakako neko opšte uputstvo glasi da je potrebno praktikovati pravilnu ishranu kao i zdrav način života, a sve to dodatno pospešuje i dovoljno sna, odmora kao i redovna fizička aktivnost.

Osnovni zadatak svakog imuno sistema jeste da naš organizam zaštiti od nepoznatih supstanci, tačnije antigena, a sam imuni sistem se sastoji od niza različitih ćelija, tkiva kao i organa koji imaju ovu primarnu funkciju.

Sa imunitetom se rađamo – zbog toga ga sačuvajte

S obzirom na to da se imunitet kod svakog od nas formira još pre rođena koji se još i naziva urođenim imunitetom on se i smatra prvom linijom odbrane našeg organizma. Upravo na rođenju, beba će preuzeti majčin mikrobiom koji sa druge strane nastanjuje njegov gastrointestinalni i respiratorni trakt, kao i kožu.

Kasnije tokom dojenja organizam bebe nastavlja da dobija antitela i probiotike koji pak formiraju kod mališana imuni odgovor. Prilikom kontakta sa spoljašnjim svetom dete stiče specifičan imuni odgovor ali i stvara antitela koja imaju funkciju da brane njegov organizam od određenih antigena.

U ovom najranijem periodu, kod beba, na pad imunog sistema uglavnom utiče spoljašnji svet i to pre svega podneblje u kojem se beba rodila ali i u kojem odrasta. Takođe, kod beba je jako bitno i koju hranu koriste, a ukoliko ima pravilan način ishrane biće obezbeđen i snažan rad imuno sistema.

Šta utiče na slab imunitet?

Svakodnevni stres, način života, nepravilna ishrana neki su od osnovnih uzročnika za slab imuni sistem. S obzirom na to da je ljudski organizam konstantno pod uticajem okoline u kojoj se trenutno ili stalno nalazimo, svaka neravnoteža može oslabiti njegovu snagu.

Ukoliko imate nepravilnu ishranu, malo sna, fizički ste neaktivni ili se konstantno izlažete stresnim situacijama – sigurno je da će i vaš imuni sistem biti oslabljen.

Promene kojima je naš organizam svakodnevno izložen mogu dobiti odgovor i od strane našeg organizma, koji će stvoriti određeni tip i količinu imunih ćelija. Upravo s tim u vezi naš imunitet možemo podeliti na dobar – loš odnosno snažan – slab imunitet.

S obzirom na svakodnevni način života koji svi mi živimo uglavnom su česte infekcije kao i razne bolesti pre svega zbog slabog imuniteta.

Kako bi svako od nas uticao na jačanje imuniteta potrebno je i da promeni svoje životne navike.

Pre svega se misli na smanjenje izloženosti svakodnevnim stresnim situacijama, jer hronični stres može veoma negativno da utiče na reakcije ljudskog imuno sistema. Upravo će stres kojim smo izloženi, naš organizam činiti ranjivijim ali i podložnijim za razna oboljenja. Na samom početku identifikujte sve stresne situacije kojima ste izloženi i pokušavajte da ih izbegavate odnosno izbacite već od narednog dana.

Koliko god da je teško – potrudite se da sebi obezbedite dovoljno sna jer sam proces spavanja ima ogroman uticaj na naš imuni sistem. Studije pokazuju da je za jak imunitet kod ljudi od ključnog značaja da imaju kvalitetan i dovoljan svakodnevni san, a predlog za vas jeste da svako veče odete približno u isto vreme na spavanje – isključite se sa svih društvenih mreža, ne gledate ni u jedan ekran (televizora, pametnog telefona, tablet računara…) kao i da prohladite sobu, ugasite sva svetla, obezbedite mir i tišinu i na taj način olakšati svom organizmu da se kvalitetno odmori.

Redovna fizička aktivnost takođe je veoma bitna jer ona povećava funkcije našeg imunološkog sistema, tako što podiže nivo krvnih zrnaca i antitela koja imaju funkciju da se bore protiv infekcija, povećaju cirkulaciju ali i smanje dejstvo hormona stresa. Vežbe možete prilagoditi svim uslovima (kućnim, poslovnim) te i nije potrebno odlaziti u fitnes centre.

Verovatno ste i sami čuli da jarko obojeno povrće i voće imaju funkciju da ojačaju naš imuni sistem mnogo bolje od raznih suplemenata. Slobodno u svoju svakodnevnu ishranu uključite kiseli kupus, turšiju ili bilo koju drugu hranu koja ima u sebi probiotike koji su korisni za naš digresivni trakt.

Najbolji je prirodni lek za jačanje imuniteta

Lekovi koje možemo dobiti čak i bez recepata, a deluju na jačanje imunog sistema u većini slučajeva leče samo simptome virusnih infekcija. S druge strane prirodni lekovi odnosno čajevi pomažu našem imunološkom sistemu u borbi protiv trenutne ali i budućih infekcija.

HERBA MED No: 106 čajna je mešavina koja dokazano pomaže za prirodno jačanje imuniteta, ali i ublažavanje tegoba u određenim situacijama ukoliko je do infekcije i došlo.

Upravo u takvim situacijama (ukoliko je do infekcije i došlo) potrebno je da svom telu obezbedite hidrataciju i odmor. Dakle, svakodnevno pijte što više tečnosti ali i redovno koristite čaj za jačanje imuniteta, jer će vam biljni čajevi za jačanje imuniteta u velikoj meri pomoći i kod same hidratacije ali i smanjenja simptoma.

Kako očuvati jak imunitet?

Korišćenje biljne mešavine za jačanje imuniteta vam može u velikoj meri pomoći, a s obzirom na to da je prijatnog mirisa u velikoj meri se može koristiti redovno bez da imate bilo kakav osećaj neprijatnosti jer koristite čaj za imunitet.

Takođe, nikako ne treba zaboraviti ni na redovno pranje ruku jer je to i najjednostavniji način da se spreče razne respiratorne infekcije kao što je na primer grip (a čiji je primarni uzročnik upravo pad imuniteta). Dakle, ne ustručavajte se da detaljno i temeljno perete svoje ruke sapunom i vodom, i neka ta aktivnost ne traje manje od 20 sekundi.

Ukoliko vam pranje ruku nije dostupno u nekoj situaciji, obavezno izvršite dezinfekciju nekim sredstvom koje ima najmanje 60% alkohola.

Ukoliko kašljete ili kijate prekrijte usta i nos papirnom maramicom, a ukoliko vam ruke nisu slobodne odnosno nemate papirnatu maramicu onda iskoristite levi lakat ruke, a nikako nemojte kašljati odnosno kijati na gole šake.

U cilju prevencije možete izbegavati i da dirate oči, usta ili nos prljavim rukama – jer ćete na taj način omogućiti virusu da dođe u vaše delo, a sve one površine koje redovno dodirujete – redovno ih i dezinfikujte. Dakle: kvake, mobilne telefone, upaljače, ključeve, daljinske upravljače, radni sto – odnosno sve one površine koje često dodirujete obavezno detaljno dezinfikujte.

Ovo su samo neki od saveta koje možete svakodnevno praktikovati kako biste očuvali svoj imuni sistem, a u cilju prevencije možete redovno koristiti biljnu mešavinu HERBA MED No: 106.

Sačuvajte svoj imunitet da bi on sačuvao vas!

Ranije su nam virusi i bakterije dolazili sa prvim danima zime, međutim s obzirom na način života današnjice – oni su aktuelni tokom čitave godine i jako je bitno održati dobar imunološki sistem koji će nas braniti od svih njih.

Naravno, svakodnevna aktivnost u zatvorenom prostoru iz dana u dan će dovesti i do neizbežne izloženosti mnogobrojnim virusima i bakterijama, a kako biste zaštitili svoj organizam potrebno je da mu obezbedite jak imunitet.

Redovnim korišćenjem biljnih mešavina možete ojačati imuni sistem tako da svako godišnje doba (a pogotovu zimu) vaš organizam podnese najbolje. Promenu svake temperature, vremena, bioprognoze ćete dočekati sa snažnom unutrašnjom odbranom i definitivno manje provedenih dana na bolovanju.

Izbegavajte antibiotike – koristite čajeve

Istraživanja pokazuju da se antibiotici prepisuju više od 150 miliona puta godišnje za sve i svašta, od neke rane na koži pa sve do infekcije uha. Iako mnogi misle da je svrha antibiotika i jačanje imuniteta – većina bi se lekara ipak složila da je njihova svrha da unište bakterije.

Procena je da je čak 30% antibiotika nepotrebno, te je jako bitno imati jak imunitet kako bi se izborio sa svim virusima i bakterijama. Prirodni imunitet će većinu problema rešiti kod vas – te nemojte svoj organizam nepotrebno izlagati raznim antibioticima.

Biljni preparati, čajevi za jačanje imuniteta mogu vam u velikoj meri pomoći da ojačate ali i zadržite jak imunitet.

S obzirom na to da je imunološki sistem veoma važan za naš organizam čak i od bilo kog drugog sistema u našem telu – potrebno je obratiti pažnju na njegovo ispravno funkcionisanje.

Slikovito bismo imunitet opisali kao našu ličnu vojsku, koja ima ulogu da štiti naše telo od raznih neprijatelja – virusa, bakterija i gljivica

Svaki deo našeg tela, kao što je i imunološki sistem najbolje će funkcionisati ukoliko je zdrav i spreman za napade. Tako da i ukoliko nemate probleme trenutne (vidljive) možete raditi na očuvanju odnosno jačanju imuniteta.

Čajevi za jačanje imuniteta su dostupni i preporučljivi osobama svake starosni dobi, prijatnog su ukusa tako da ga mogu koristiti i deca – a mogu u velikoj meri pomoći kako u prevenciji tako i prilikom već oslabljenog imuno sistema.

Ukoliko već imate oslabljen imunitet, savet za vas jeste da osim redovne terapije – korišćenja čajne mešavine – HERBA MED No: 106 izbegavate i neke druge štetne navike. Pre svega mislimo na pušenje, konzumiranje hrane koja je nezdrava, a sa druge strane korišćenje što više voća i povrća. Takođe, preporučuje se i redovno vežbanje, održavanje zdrave telesne težine, kao i kontrolisanje krvnog pritiska. Naravno na san nikako ne treba zaboraviti, a ukoliko volite da konzumirate alkohol – pokušajte da maksimalno smanjite njegovu upotrebu.

Imunitet našem organizmu daje zdravlje, sigurnost i potporu tako da je jako bitno očuvati ga zdravim i izdržljivim pred napade raznih bakterija, virusa i gljivica jer mnoge od njih mogu ozbiljno narušiti naše zdravlje.

HERBA MED ČAJ ZA IMUNITET

Čaj za imunitet i detoks