sanja-kvrgic-herba-med

Sanja Kvrgić dipl.ing fitofarmacije, “spojili smo tradiciju i nauku kako bi dobili najbolje rezultate”.

HERBA MED je kuća sa dugogodišnjom tradicijom od 31 godine.

Bavimo se proizvodnjom i prodajom medicinskih čajnih mešavina najvišeg kvaliteta.

Naše čajne mešavine se mogu koristiti kako preventivno, radi sprečavanja bolesti, tako i terapeutski, kada se već jave određeni zdravstveni problemi.

Jedna od specifičnosti našeg rada je individualan pristup svakom klijentu (pacijentu), pri čemu se fokus stavlja na otklanjanje uzroka problema, a ne samo simptoma. Ukoliko je potrebno, nakon određenog vremena korišćenja čajnih mešavina, rade se kontrolne analize ili pregledi kako bi se pratio tok lečenja i kako bi se došlo do željenih rezultata.

Čajne mešavine HERBA MED mogu biti osnovna i jedina terapija za određene zdravstvene probleme kao što su funkcionalni poremećaji (npr. gastritis, gerb, poremećaj varenja, problem opstipacije – pražnjenja, nadutost), zatim urinarne infekcije, cistitis (upala bešike), urogenitalne infekcije (mikoplazma, ureaplazma, hlamidija) kod žena i muškaraca. Takođe, čajne mešavine mogu biti i pomoćna terapija za otklanjanje tegoba i neprijatnih simptoma u drugim zdravstvenim problemima.

Ove čajne mešavine ispunjavaju osnovni princip fitoterapije – sinergizam. Sinergizam u fitoterapiji se odnosi na ideju da cela biljka ima jače dejstvo na telo nego samo jedan njen deo. To znači da kombinacija različitih delova biljke, kao što su cvetovi, listovi i korenje, može imati snažniji terapeutski efekat od upotrebe samo jednog dela biljke.

Ovaj princip se zasniva na saznanju da biljke sadrže složenu kombinaciju aktivnih supstanci koje sinergistički deluju, pojačavajući terapeutski efekat. Sinergizam u fitoterapiji omogućava optimalno korišćenje lekovitih svojstava biljke, što može rezultirati boljim rezultatima lečenja i manjim brojem neželjenih efekata.

Prilikom primene fitoterapije važno je pravilno kombinovati biljke i odabrati odgovarajući sinergistički efekat kako bi se postigao maksimalni terapeutski efekat.

Sve čajne mešavine HERBA MED su odobrene od Ministarstva zdravlja RS.

Važno je napomenuti da lekovite biljke spadaju u lekove, te je bitno koristiti samo proverene mešavine. Čajne mešavine HERBA MED su potpuno prirodne, bez aditiva, konzervansa i sintetskih dodataka. Mogu ih piti i bebe, deca i odrasli.

HERBA MED pristupa individualno lečenju, jer leči se čovek, a ne bolest. Znanje, stručnost, iskustvo i tradicija su iskorišćeni na najbolji mogući način u proizvodnji čajnih mešavina koje koriste lekovitost bilja za sprečavanje, ublažavanje i lečenje određenih bolesti. Lečenje biljem zahteva posebno znanje, iskustvo i veštinu u upotrebi biljaka u vidu čajnih mešavina.

Fitoterapija ima svoje prednosti kao što su sigurnost, bezbednost i prirodni pristup lečenju. Jedina mana je što fitoterapija zahteva strpljenje, jer je potrebno neko vreme da bi se postigao pun efekat.