Lečenje žučne kese prirodnim putem

Odrasli ljudi uglavnom imaju problem u tom periodu života sa žučnom kestom, a problemi su najčešči kod žena pokazuje statistika.

Česta je pojava žučnih kamenčića, a metoda koja sledi jeste holecistektomija koja predstavlja otklanjanje žučne kese i predstavlja jednu od najčešćih operacija kod ljudi.

Međutim, kako biste sprečili operacione zahvate ili skupe medikamente, u današnjem blogu predstavićemo vam kako da na prirodan način izlečite žučnu kesu.

Šta je žučna kesa?

Organ u obliku kruške koji je povezan sa jetrom, nalazi se iza nje u našem organizmu, a smešten je između lobusa jetre jeste žučna kesa.

Njena glavna funkcija jeste da nam očuva žuč, a smatra se pravim rezervoarom žuči.

Međutim šta je žuč za koju ste verovatno mnogo puta čuli?

Kako bismo plastično objasnili, žuč predstavlja materiju koja je bogata žučnim kiselinama koje izlučuje jetra, kao i materiju bogatu holesterolom.

Ukoliko žuč sadrži velike količine holesterola, dolazi do problema koji se ogleda u tome da se stvori žućni kamenac.

Ovo nije jedino oboljenje koje može da nastane.

Problem nastaje i prilikom zapaljenja žučne kese pa nastane holecistitis te je potrebno na vreme prepoznati simptome kako bi i sama terapija bila uspešna i ne bi došlo do nekih ozbiljnijih problema pa i hiruških zahvata.

Jedan od glavnih faktora kada nastane oboljenje sa žučnom kesom jeste loša ishrana, nagli gubitak težine, alergija na hranu ali i genetski faktori u velikoj meri utiču.

Ukoliko imate simptome kao što su bol u stomaku i učestali problem sa varenjem, potrebno je da reagujete jer su ovo znaci upozorenja.

Funkcije žučne kese i kamen u žuči

S obzirom na to da je primarna funkcija žučne kese da čuva žuč koja nam dolazi iz jetre, a žuč je bitna jer samom organizmu pomaže prilikom varenja, bitno je ozbiljno shvatiti upozorenja koja nam organizam daje kako bi nam stavio do znanja da imamo probleme sa ovim organom.

Ukoliko masna hrana dospe u creva, žučna kesa dobija signal kako bi poslala malo žuči koja je neophodna za varenje.

Upravo zahvaljujući tom ustaljenom procesu, masna hrana se lakše vari pa se na kraju i eliminiše.

Sve je ovo u najboljem slučaju kada sve funkcioniše kako treba, ali dešava se da u samu žučnu kesu dospeju materije koje kasnije postaju čvrste i tada se formira takozvani kamen u žuči.

Kamen u žuči može biti do te mere mali da izgleda kao zrno peska, ali i da naraste i postane veličine loptice za golf.

Medicinska iskustva govore da od svih pacijenata koji imaju kamen u žuči, kod 15% obolelih on se nalazi u glavnom žučnom kanalu.

Čućete da je u mnogim slučajevima rešenje za otklanjanje kamena u žuči hiruški zahvat odnosno operacija, međutim kako biste sprečili intervenciju na hiruškom stolu predlažemo vam alternativu kako biste razbili kamen u žuči.

Pacijenti koji imaju problem sa žučnom kesom za lečenje prirodnim putem koriste čajnu mešavinu HERBA MED No: 241 koja dokazano pomaže prilikom izlučivanja žuči i poboljšava varenje.

Ukoliko koristite redovno terapiju na probleme kao štu su pesak, kamen i zapaljenje žučne kese ćete zaboraviti i rešiti se ovih nevolja na potpuno prirodan način.

Žučna kesa rizici

Faktori rizika prilikom problema sa žučnom kesom su obuhvaćeni starosnom dobi jer se pokazalo da osobe preko 40 godina uglavnom imaju ove probleme, takođe ugroženije su žene, dok su kao faktori rizika prepoznati i trudnoće, gojaznost, dijabetes, hormonske promene kao i genetske predispozicije.

Holecistis je medicinski naziv za zapaljenje žučne kese, a javlja se kao posledica pojave žučnih kamenaca koji blokiraju prolaz žuči ka odnosno od žučne kese.

Na taj način, ovim takozvanim blokiranjem, dolazi do nakupljanja žuči, problema sa žučnim putevima pa i do tumora.

Obratite pažnju na simptome svakako jer ako osećate: mučninu, bol u gornjem desnom abdomenu koji se postepeno širi ka desnom ramenu i imate povišenu telesnu temperature reagujte na vreme jer vam preti zapaljenje žučne kese.

Ukoliko vam je dijagnostifikovano pucanje žučne kese, pratite svoje stanje jer je upravo ovo najveći rizik za zapaljenje žučne kese.

Kao što ste i pročitalli u prethodnim redovima operacija žučne kese je jedna od najčešće izvođenih operacija, ali je vama dostupna alternativa odnosno lečenje žučne kese prirodnim putem koristeći čaj za žučnu kesu HERBA MED No: 241 jer on u sebi sadrži biljke koje deluju umirajuće na zapaljenu sluzokožu žučne kese, a u isto vreme i pospešuje lučenje tečne žuči koja je neophodna za varenje hrane.

Zapaljenje žučne kese je stanje u našem organizmu koje se iznova i iznova „vraća“ ukoliko ne počnete na vreme sa njegovim izlečenjem.

Iako žučna kesa nije organ koji je neophodan za život, ne treba ga zanemariti, ali i ne pribegavati operaciji kao jedinoj opciji.

Iako su česte situacije takozvani „napadi žučne kese“ a predstavljaju bolne situacije koje imaju tendeciju da se i nastave, prirodnim lečenjem žučne kese tih problema nakon redovne terapije nećete više imati.

Kada hirurg odluči da operiše odnosno odstrani žučnu kesu, ima dva načina da realizuje intervenciju.

To su takozvani invazivni i neizvazivni načini odnosno laparoskopski preko malog reza kroz koji se ubacuje sonda koja ima u sebi kameru, a operacija se izvodu 48 sati nakon prijema na odeljenje i zahteva mirovanje odnosno hospitalizaciju nekoliko dana nakon realizovanog zahvata.

Postoji i opcija da se problemi reše i medikamentskom terapijom, ali ova metoda se pokazala kao nedovoljna uspešna i često dolazi do ponovnog vraćanja kamenca.

Žučna kesa ishrana

Kako biste izbegli operaciju najjefikasnija prevencija svakako je lečenje žučne kese prirodnim putem, za šta se biljna mešavina HERBA MED No: 241 pokazala kao veoma delotvorna, ali naš savet jeste i da promenite životne navike tako što ćete uvesti dijetetski režim i stil života.

To u praksi znači da koristite namirnice koje su lakše za vaš organizam, lakše se i vare ali i sadrže prirodna vlakna i bogate su hranljivim materijama.

Za dnevno zdravo funkcionisanje potrebno je uneti od 30 do 40 grama vlakana na dnevnom nivou, a možete ih uneti preko pasulja, svežeg voća i povrća kao i orašastih plodova.

Preporuka je da se koriste i cvekla i artičoke jer su to namirnice koje mogu u velikoj meri održati zdravlje vaše jetre i žučne kese, a ne izbegavajte ni seme konoplje, bundeve i čija semnke.

Kako biste smanjili rizik za razvoj oboljenja sa žučnom kesom preporuka je i da konzumirate sirovu hranu, sveže povrće i voće, orašaste plodove kao i semena, a od mesa možete jesti ribu, ćuretinu ili piletinu.

Zdrave masti koje su lako svarljive preporučuju se da se rasporede tokom celog dana, tako da ne zaboravite na maslinovo i kokosovo ulje, ali ne uzimajte više od jedne supene kašike dnevnom jer ukoliko se konzumira u većoj količini može doći do dodatnog opterećenje žučne kese pa i jetre.

Sve su ovo namirnice koje možete konzumirati, ali postoje i one koje je potrebno izbegavati.

Na toj listi svakako pri vrhu je brza hrana, hrana pržena prerađenim mastima, mlečni proizvodi i prerađevine od mleka, mesa – mislimo pre svega na salame, ali izbegavajte i sladoled, slatki keks i čips.

Ukoliko vodite računa o ishrani izbacite i proste ugljene hidrate kao i šećer, ali izbegavajte i teške i obilne obroke, kao i one koji su u kasnim večernjim satima jer se takvi obroci teško i sporo vare pa dodatno opterećuju žučnu kesu i mogu da pogoršaju simptome odnosno probleme sa žučnom kesom.

Ne zaboravite, izgladnjivanje nije rešenje kada je u pitanju lečenje žučne kese, ali svakako je redovna fizička aktivnost potrebna kao i održavanje zdrave kilaže.

Prirodno rešenje za probleme sa žučnom kesom

Ukoliko imate probleme sa žučnom kesom, posvetite se svom orgnaizmu maksimalno koliko možete, nikako ne koristite takozvane “jo-jo” dijete koje su danas dostupne na svakom koraku.

Gojaznost vam svakako povećava šansu za nastanak žučnog kamenca, a što odmah vodi ka problemu sa žučnom kesom te je prilikom lečenja svaka stavka vrlo bitna.

Biljke koje su pažljivo birane kako bi pomogle u razlaganju čvrstih elemenata u gušću žuč, koja se kasnije bezbolno luči iz žučne kese, smeštene su u čajnoj mešavini HERBA MED No: 241 koja je dostupna i vama ukoliko želite da rešite probleme sa žučnom kesom.

Ukoliko u ovom trenutku nemate pokraj sebe biljnu mešavinu, a na stranici ste ovog bloga jer vam je potrebna hitna intervencija kako bi bol prestao, trenutna metoda može biti da legnete na desnu stranu i stavite toplu oblogu preko jetre.

Naravno odmah prestanite i sa konzumiranjem hrane, jer je za svaku akutnu bolest ovo dobro.

Ukoliko ste u mogućnosti kada se bol smiri uradite detaljno čišćenje pomoću klistira, i opustite se makar sat vremena.

Naravno ovo nije rešenje za vaše probleme, ali u trenutku vam može biti od pomoći.

Vi svakako ne trebate ni po koju cenu da trpite bolne žučne situacije, ali i da odlažete rešenje problema.

Ukoliko niste za hiruški zahvat, ne morate se bespotrebno izlagati operaciji.

Prepustite svoje lečenje žučne kese prirodnim putem.

Uz biljnu mešavinu HERBA MED No: 241, koja je kompaniji HERBA MED odobrena od Ministarstva zdravlja Republike Srbije, rešićete se problema sa peskom, kamenom, ili zapaljenjem žučne kese tako što ćete omogućiti svom organizmu da pravilno izluči žuč i poboljša varenje.

Iako je značajan broj osoba sa ovim problemima žučne kese bez ikakvih tegoba, ili samo trenutnih “žučnih bolnih situacija” ne treba olako shvatiti ove zdravstvene probleme.

Dve trećine pacijenata dobro podnosi ovo stanje, međutim na žalost kod određenog broja dolazi i do ozbiljnijih komplikacija kao što je upala žučne kese ili pojava tumora.

Lečenje žučne kese prirodnim putem dostupno je u ovom trenutku i vama uz čajnu mešavinu HERBA MED No: 241.

HERBA MED ČAJ ZA ŽUČNU KESU

Čaj za žučnu kesu