Lečenje visokog holesterola prirodnim putem

lecenje visokog holesterola prirodnim putem

Rizik od nastanka bola u grudima, srčanog napada i šloga može u velikoj meri da poveća visok nivo holesterola i lipida. Rešenje za sve ovo postoji – jer na sreću svih pacijenata moguće je lečenje visokog holesterola prirodnim putem bez upotrebe skupih medikamenata i raznih tretmana.

Svima nama se na izjavu lekara „Visok vam je holesterol“ upali crvena lampica koja predstavlja znak da je potrebno hitno preduzeti sve potrebne mere kako bi on bio u granici normale.

Voštana, masna supstanca koju stvara naša jetra jeste holesterol koji je ustvari vrsta lipida. Sam holesterol bitan je za formiranje ćelijskih membrana, vitamina D kao i određenih hormona. Naša jetra proizvodi i lipoproteine kako bi pomogla transport holesterola kroz organizam.

S obzirom na to da su upravo lipoproteini čestice napravljene od proteina i masti, oni će transportovati holesterol i trigliceride kroz krvotok.

Ako imate visok holesterol – ne brinite niste sami

S obzirom na to kojim tempom živimo, koliko je svakodnevnog stresa u našim životima pa se sve to kombinuje i sa hranom – jasno je da nam rezultati krvne slike neće biti najbolji. Upravo sve ovo najviše utiče i na holesterol koji može biti povećan, ali nemojte paničiti jer ukoliko budete bili disciplinovani i istrajni sigurni smo da holesterol možete smanjiti na prirodan način.

Verovatno ste čuli za loš holesterol, ali ne znači da je i svaki holesterol loš, jer naše telo ipak ima neke koristi od holesterola s obzirom na to da je on veoma važan za mnogobrojne funkcije u telu kao što je proizvodnja ćelija ali i određenih hormona.

Teško je otkriti da li imate povišen holesterol

Ovo je pre svega zbog toga jer su simptomi uvećanog holesterola gotovo nevidljivi ali i neosetni. Upravo sam holesterol ne uzrokuje nikakve simptome, tako da ne mora da vas začudi činjenice da nakon redovne kontrole krvne slike vaš lekar vam kaže onu čuvenu rečenicu sa početka teksta.

Kako utiče povećan holesterol na naše zdravlje?

Da li ste čuli za plak? Upravo porast nivoa holesterola može u vašem organizmu uticati na nakupljanje masnih naslaga koje su poznate kao plak – a nalaze se unutar vaših arterija.

Vremenom sve ovo može da uspori arterije, ali i da ograniči protok krvi ne samo u srce nego i u druge organe, pa da se sve to na kraju završi sa bolom u grudima odnosno anginom pektoris.

U situaciji kada se pojavi ugrušak krvi, koji dolazi nakon što se jedan od plakova unutar arterija rasprsne – te onda ima velike šanse da se zaustavi snadbevanje srca krvlju čime je velika verovatnoća da će se sve završiti srčanim udarom. S druge strane, međutim, ukoliko se sve ovo uzrokuje zaustavljanjem krvotoka u mozgu – onda je ishod moždani udar.

Kao što vidite rečenica „Imate povišen nivo holesterola“ nije ni malo naivna, zaista je ovo poslednje upozorenje po vas da obratite pažnju na svoje zdravlje kako ne bi došlo do nekih dodatnih komplikacija koje ozbiljno mogu da ugroze vaš život.

Najbolje je lečenje holesterola prirodnim putem

Ćelije, nervi i hormoni ljudskog organizma bez holesterola ne mogu normalno ni pravilno da funkcionišu. S druge pak strane, velika količina holesterola može stvoriti probleme u radu mnogih organa, a naročito srčanog mišića.

Međutim, ukoliko imate visok holesterol i želite da ga lečite prirodnim putem – ovaj tekst je namenjen baš vama.

Lečenje holesterola prirodnim putem je moguće jer iz kompanije Herbamed su svima dostupne Revital kapi koje osim što smanjuju povišeni nivo holesterola u krvi održavaju i ljudske metaboličke procese dobrim ali i čiste i održavaju zdravlje krvnih sudova.

Nema neželjenih dejstava, što je jako bitno kod pacijenata koji ih koriste ne možete čuti kako vremenom postaju „zavisni“ od kapi kao što je to slučaj za raznim medikamentima.

Šta je dobar, a šta loš holesterol?

U narodnom govoru često možemo da čujemo izraz – loš odnosno dobar holesterol.

LDL odnosno Lipoprotein male gustine se naziva „loš holesterol“, a ukoliko vam je ovaj parametar previsok onda veoma lako može doći do toga da se nakupi na zidovima arterija.

Ovakav slučaj se naziva plak, a upravo ova nakupina veoma lako može suziti arterije ljudskog organizma, ali i ograničiti protok krvi, pa i da se poveća rizik od nastanka krvnog ugruška.

Veoma ozbiljno treba shvatiti loš holesterol koji može izazvati srčani ili moždani udar, i to u situaciji kada (gore pomenuti krvni ugrušak) blokira arteriju u srcu ili mozgu pa nastane srčani odnosno moždani udar.

HDL odnosno „dobar holesterol“ je ustvari Lipoprotein visoke gustine koji pomaže u vraćanju LDL holesterola u jetru, kako bi se on sam uklonio iz jetre.

Kako bi se sprečilo nagomilavanje holesterola u arterijama jako je bitan pomenuti proces, a kada vidite na svojim nalazima da imate zdrav nivo HDL holesterola to definitivno znači da ste sa minimalnim rizikom od nastanka krvnih ugrušaka, moždanog ili srčanog udara, odnosno nekih drugih bolesti srca.

Kako proveriti nivo holesterola?

Najmanje jednom u četiri do šest godine preporučuje se provera holesterola svima koji su stariji od 20 godina jer se on javlja bukvalno bez simptoma – a sa druge strane može se povećati i „potpuno zdravim“ osobama.

Međutim ukoliko u svojoj dijagnozi imate povišen holesterol ili spadate u takozvano rizičnu grupu (imate na primer kardiovaskularne bolesti) vrlo je verovatno da ćete morati holesterol proveravati češće od ostalih.

Kada dobijete rezultate ukupan nivo holesterola je tačna količina holesterola koju imate u krvi, dakle ona uključuje LDL i HDL odnosno dobar i loš holesterol, a ukoliko vam lekar kaže da su vam nivoi ukupno odnosno LDL holesterola preveliki potrebno je na vreme krenuti sa prirodnim lečenjem visokog holesterola.

Vremenom su se granične vrednosti pomerale, pa je na primer pre samo 20ak godina granična vrednost holesterola bila viša nego danas i iznosila je 6,2 mmol/L. Međutim za razliku od Amerike u Srbiji se pacijentima daje više slobode kako ne bi morali odmah na početku da uključuju terapiju radi snižavanja holesterola.

Ukoliko ste spremni da se suočite i ukoliko želite da lečite visok holesterol prirodnim putem potrebno je da budete redovni prilikom konzumacije Revital kapi koje će zahvaljujući svom udruženim delovanjem flavonoida i saponina određenih biljaka uspešno smanjiti nivo holesterola.

Kako hrana utiče na holesterol?

Glavni krivac za sve veći broj ljudi koji imaju povišen nivo holesterola jeste upravo hrana koju konzumiramo svakodnevno – bilo da je to na poslu, kod kuće ili u pokretu. Medicinska istraživanja su potvrdila da svakodnevna ljudska ishrana igra veoma važnu odnosno glavnu ulogu u određivanju nivoa holesterola.

Trougao koji je povezan kaže da su u njemu visoke masne kiseline, visok holesterol i bolesti srca. Upravo gojaznost će pokazati na višak težine ili pak fizičke neaktivnosti. S druge strane upravo će višak masnoća u krvi povećati pritisak na ljudske unutrašnje organe, pa i povećati rizik od povišenog krvnog pritiska, visokog holesterola, bolesti srca ili nekih drugih ozbiljnih problema i oboljenja.

Verovali ili ne, ali ukoliko imate problem sa holesterolom i odlučite da izgubite kilažu oko 10% najmanje, možete samo sebi popraviti stanje kada je u pitanju nivo holesterola.

Revital kapi će sve ove probleme na efikasan način rešiti, jer one uspešno pomažu kod održavanja dobrih metaboličkih procesa, čišćenja i održavanja zdravlja krvnih sudova, smanjivanje povišenog nivoa holesterola kao i triglicerida u krvi ali i prilikom poboljšanja cirkulacije.

Kako se holesterol leči prirodnim putem?

U trenutku kada vam se otkrije povišen odnosno visok holesterol, verovatno ćete dobiti savet da krenete po statine – kako biste smanjili holesterol. Međutim, to svakako nije preporuka „na prvu“ kao što se u narodu kaže jer rizici koji su uključeni u uzimanje statina su široko polemisani.

Postoje istraživanja ali i dokazane naučne teze da statini imaju štetne nuspojave pa se tako javljaju problemi sa jetrom ili sa bubrezima.

Zbog toga je najbolje rešenje povišenog holesterola prirodnim putem, jer i ranije su se naš preci lečili isključivo biljkama. Ne morate da kupujete preparate ili zakazujete medicinske tretmane, jer se povišeni holesterol može rešiti uz Revital kapi na jedan potpuno bezbedan, siguran i brz način.

Promenite način života – smanjite holesterol

Retko ko će vam preporučiti, ali ovo je još jedna bitna stavka ukoliko želite da na potpuno prirodan i zdrav način izlečite visok nivo holesterola u krvi.

Lekari će se takođe složiti, da kada krenete sa lečenjem povišenog holesterola odvojite dovoljno vremena da ugodite sebi. Dakle zaboravite na brzu nezdravu hranu već se orijentišite na zdrave životne navike. Takođe pokušajte da budete fizički aktivni, odnosno da sve više tokom dana pešačite ili se jednostavno na drugi način fizički aktivirate.

Ukoliko ste pušač verovatno ste već čuli savet da prestanete sa pušenjem, ali to važi i za konzumiranje alkoholnih pića. Svakako je jako bitno da imate u celom ovom procesu podršku vaših prijatelja, porodice, najbližih saradnika, partnera.

Visok holesterol možete izlečiti prirodnim putem uz pomoć Revital kapi, ali je po vaše zdravlje ali i eventualne druge probleme, jako bitno da povedete računa o zdravim životnim navikama. Tu pre svega mislimo na redovnu fizičku aktivnost, pravilnu ishranu, što manje stresin situacija kao i konstantno uživanje u svakom trenutku života.

Verovali li ne, ali u mnogim slučajevima imate mogućnost da smanjite nivo holesterola i to bez uzimanja lekova.

Budite samo redovni sa prirodnom terapijom, a trudite se da jedete zdravu hranu, redovno vežbanje izbegavate pušenje. Dakle ukoliko se odlučite za biljnu ishranu – ne morate brinete jer ona ne sadrži holesterol već naprotiv posle samo 30 dana dovodi da potpunog sniženja holesterola.

HERBA MED ČAJ ZA IMUNITET

herba med revital biljne kapi