Lečenje Ureaplazme prirodnim putem

lecenje ureaplazme

Vrsta mikroorganizama koja je iz porodice mikroplazmi jeste genitalna ureaplazma, a izaziva u našem organizmu određene genitalne infekcije, pa čak i neplodnost i to kako kod muškaraca tako i kod žena.

Mikroplazme, o kojima sada govorimo, pa tako i ureaplazma su najmanje bakterije koje mogu da opstanu u skoro svim uslovima i to bez domaćina.

One, za razliku od ostalih bakterija, nemaju ćelijski zid (koji je karakterističan za viruse), a one ustvari žive u drugim ćelijama koje su žive i pritom mogu da poprime različite oblike.

Šta je Ureaplazma?

Dve vrste: Ureaplasma parvum i Ureaplasma urealyticum su bakterije koje pripadaju familiji mikroplazmi, a odlikuju se velikom antigenskom razlikom.

S obzirom na to da one imaju mnoštvo serotipova, za naš organizam to predstavlja da je teško u pojedinim situacijama i gotovo nemoguće uspostaviti trajni imunitet.

Upravo zbog ove činjenice infekcije koje se ponavljaju su vrlo često pojava, a naseljavanje genitalnog trakta takozvanom ureaplazmom počinje uglavnom nakon puberteta i u potpunosti zavisi od seksualne aktivnosti pojedinca.

Procenat kazuje da skoro 70% seksualno aktivnih osoba je domaćin neke od ovih bakterija, a problemi kod onih koji imaju bakterije nastaju ukoliko dođe do njihovog prekomernog razmnožavanja u našem organizmu.

Bitno je da se krene na vreme sa lečenjem, jer ukoliko se one ne leče na vreme, infekcije izazvane mikroplazmama mogu dovesti do problema sa sterilitetom kod oba pola, a vi budite svakako oprezni jer ureaplazme izazivaju mnogobrojne oblike infekcija koje i nemaju prethodne simptome.

Kako prepoznati koji su simptomi Ureaplazme?

Kao što smo i naveli u prethodnom pasusu, Ureaplazma uglavnom našem organizmu neće pokazati neke jasne simptome, ali ipak sama bakterija može biti uzročnik mnogobrojnih infekcija ukoliko dođe do slabljenja našeg imunog sistema.

Infekcije izazvane ureaplazmom mogu dovesti do steriliteta, ali i do bolesti kanalića materice kao i čestih pobačaja kod žena.

S druge strane, infekcije kod muškaraca dovode do smanjenja pokretljivosti spermatozoida kao i njihovu brojnost.

Istraživanja pokazuju da se bakterija uglavnom prilepljuje uz spermu, pa na taj način i blokira oplođenje.

Ureaplazma kod muškaraca

Neki od jasnih simptoma da nešto nije u redu, a tiče se same Ureaplazme kod muškaraca jeste sekret iz penisa, peckanje prilikom mokrenja ali i bol. Takođe, ukoliko se primeti crvenilo na polnom organu još jedan je od simptoma Ureaplazme kod muškaraca i potrebno je na vreme reagovati kako ne bi došlo do nekih ozbiljnijih genitalnih infekcija.

Ureplazma kod žena

Različiti su simptomi kod muškaraca i kod žena, ali su različite i posledice.

Ukoliko žena oseti bol u predelu karlice, svrab, peckanje kao i pojačan vaginalni sekret bitno je da obrati pažnju jer su ovo prvi simptomi Ureaplazme kod žene.

Na koji način se ureaplazma prenosi?

Ureaplazma kod muškaraca i kod žena se uglavnom i prvenstveno prenosi seksualnim putem.

Ukoliko osoba, od dvoje seksualno aktivnih partnera, ne zna da ima infekciju – ona će sigurno preći na drugu osobu te će se ureaplazma iznova i iznova prenositi sa jednog na drugog.

Ovakav slučaj je najčešći kod mlađih osoba, s obzirom na to da muškarci i žene u ovim godinama uglavnom često menjaju partnere, ne koriste prezervativ, ali i u slučaju ukoliko žena koristi oralnu kontracepciju umesto klasičnog kondoma.

Takozvana Ureaplasma urealyticum uglavnom izaziva probleme kod muške populacije, ali sa druge strane Mycoplasme hominis je zastupljenija kod žena.

Pomenute bakterije mogu se lako naći i na vlažnim površinama kao što su peškiri, u bazenima, saunama, ali i kozmetičkim salonima kao i drugim predmetima za intimnu upotrebu.

Upravo u skladu sa svim nabrojanim dolazimo do zaključka da se infekcija ne može dobiti samo seksualnim već i kontaktnim sekundarnim putem.

Prirodno lečenje Ureaplazme

S obzirom na visok procenat obolelih aktivnih osoba, čak 70% seksualno aktivnih ima neku od ovih bakterija, potrebno je voditi računa i o pravilnom lečenju.

Lečenje Ureaplazme prirodnim putem bitno je kako ne bi došlo do obimnijeg razmnožavanja bakterija, a u tom slučaju nastaju problemi kao što je zapaljenje male karlice i spontani pobačaj kod žena, dok kod muškaraca uglavnom nastaje sterilitet.

Ureaplazma kod oba pola može izazvati infekcije genitalnog trakta, pa dolaziti upravo do steriliteta i kod muškaraca i kod žena, ali i do malformacije fetusa, dok se sve češće ove bakterije dijagnostikuju i kao uzročnici sistemskih bolesti kod trudnica, dece i generalno osoba sa oslabljenim imunitetom.

Kako se potvrđuje Ureaplazma?

Dijagnoza infekcije Ureaplazmom se postavlja isključivo laboratorijskom dijagnostikom, odnosno rezultatima laboratorijskih testova.

U specijalizovanoj zdravstvenoj ustanovi svi oni koji sumnjaju na pomenute infekcije imaju mogućnost da na dva načina provere da li je njihov organizam ugrožen.

U cilju dijagnostike moguće je uraditi izolaciju bakterija iz briseva (postoje cervikalni i uretralni) kao i njihova identifikacija nakon urađenog kultivisanja na hranljivim podlogama.

S druge strane moguće je realizovati i visoko precizne PCR metode, kojim se otkriva DNK ureaplazma.

Takozvana PCR metoda će detektovati i najmanju koncentraciju bakterije, te je s ove strane ovo i najpreciznija metoda otkrivanja.

Od uzoraka koji su potrebni jeste bris grlića materice (kod žene) odnosno uretralni bris (kod muškarca), a potreban je i uzorak sperme kao i prvi jutarnji urin kod oba pola.

Kako prirodno lečiti Ureaplazmu?

Kao što smo već i napomenuli, s obzirom na to da ureaplazme nemaju ćelijski zid, a većina antibiotika upravo deluje na bakterije tako što napada njihov ćelijski zid, lečenje na ovaj način može biti mnogo teže.

S druge strane lečenje Ureaplazme prirodnim putem jeste metoda koja je delotvorna i uspešna kako kod muškaraca tako i kod žena.

S obzirom na samu strukturu infekcije, u pojedinim situacijama je lečenje drugih polno prenosivih bolesti mnogo lakše nego u pomenutoj situaciji.

Ono što se pokazalo kao uspešan prirodni metod lečenja ureaplazme jeste čajna mešavina HERBA MED No: 120 koja je izvor biološki aktivnih jedinjenja namenjena za održavanje zdravlja organa urinarnog sistema.

Ova biljna mešavina pokazala se kao odlican čaj za urinarne infekcije i predstavlja jedan jak urinarni antiseptik, a redovnom upotrebom moguće je rešiti se svih dodatnih problema koji mogu nastati, kao što su npr. problemi sa prostatom, kamen u bubregu i slično.

Najčešći uzročnik negonokoknog i hehlamidijalnog uretritira jesu nelečene ureaplazme, a naučna medicinska istraživanja pokazuju da one mogu dovesti i do upale bubrega pa čak i upale pluća kod osoba koje su imunodeficijentne.

Ukoliko žene ne leče ovu infekciju vrlo je verovatno da će imati probleme sa začećem, spontanim pobačajima ali i prevremenim porođajima kao i infekcijama posteljice.

Upravo prilikom porođaja kod inficiranih trudnica moguće je doći i do infekcije pluća bebe kao i meningitisa.

Ukoliko muškarac ne leči ovu infekciju, posledica se ogleda u smanjenju pokretljivosti kao i broju spermatozoida.

S  druge strane, medicinska istraživanja su pokazala i da se bakterija prilepljuje uz spermatozoide te je skoro pa nemoguć proces oplođenja.

S obzirom na to da infekcije ureaplazmom mogu imati ogroman uticaj na fertilitet, potrebno je da svaka žena pre začeća uradi briseve upravo na ureaplazmu ali i mikroplazmu.

Takođe, ovo testiranje se preporučuje i budućim očevima, odnosno onim muškarcima koji žele da stvore porodicu.

Zaštita od Ureaplazme?

Kao što smo mogli i sami da pretpostavimo, na osnovu svih iznetih činjenica, uglavnom se ove infekcije prenose seksualnim putem.

Upravo je zbog toga bitno (kao i kod ostalih polno prenosivih bolesti uopšte) koristiti kondome, jer su oni najbolji vid prevencije.

Moguće je da će od neželjene trudnoće ženu zaštititi i oralna kontracepcija, ali od ovakvih infekcija definitivno neće.

Takođe, sve seksualno aktivne osobe koje imaju probleme sa ovim vidovima infekcije potrebno je da na vreme krenu sa svojim izlečenjem kako ne bi svom organizmu dodatno naudili.

Prirodno lečenje Ureaplazme moguće je uz pomoć biljne mešavine HERBA MED No: 120 koja se čak u pomenutim situacijama preporučuje i preventivno.

Lečenje Ureaplazme antibioticima dug i naporan proces

Lečenje prirodnim putem je zaista efikasna metoda lečenja, za razliku od lečenja antibioticima koje je potrebno istovremeno da koriste oba partnera.

U ovakvoj situaciji, ukoliko se pristupa lečenju antibioticima, potrebno je naoružati se živcima ali i ishodom da one ne budu izlečene.

Razlog za to jeste taj što ove bakterije nemaju ćelijski zid, a većina dostupnih antibiotika upravo deluje na bakterije tako što napada i uništava njihov ćelijski zid.

S tim u vezi, lečenje na ovaj način može biti teže, a u pojedinim situacijama potrebno je koristiti i različite vrste antibiotika.

S obzirom na to da smo svi svesni koliko antibiotici i nisu dobre vile za naš organizam, najbolje rešenje svakako je lečenje Ureaplazme prirodnim putem, a korišćenje čaja moguće je i preventivno ukoliko postoji visok stepen rizika.

Naravno kako biste bili sigurni da ste tokom svog seksualno aktivnog perioda zaštićeni, potrebno je koristiti efikasnu zaštitu od polnih bolesti a to je kondom koji će vas sigurno zaštititi.

Pravilno lečenje Ureaplazme prirodnim putem

Bitno je da redovno upotrebljavate svoju biljnu mešavinu, budete redovni i disciplinovani.

Takođe, osim čajne mešavine HERBA MED No: 120  vaša terapija trebalo bi da obuhvati i zdravu ishranu, fizičku aktivnost kao i dodatno uzimanje vitamina kako bi se na taj način ojačao imuni sistem.

Savet za vas jeste i da ukoliko se odlučite za prirodno lečenje Ureaplazme da izbegavate vitaminske i proteinske preparate koji sadrže I-arginin, kao i hranu koja je bogata arginom (orašasto voće i semenke) jer upravo mikroplazme i ureaplazme vole da se hrane svim ovim.

HERBA MED ČAJ PROTIV UREAPLAZME

Čaj za urinarne infekcije i kamen u bubregu