Lečenje steriliteta biljem

caj za sterilitet

Stanje organizma u kojem ne dolazi do trudnoće ni nakon godinu dana redovnih seksualnih odnosa naziva se sterilitet. Naravno, pod redovnim seksualnim odnosima misli se na one koji su bez kontraceptivnih sredstava i metoda.

Sterilitet se u našem govornom području prepoznaje i kao bračna neplotnost, a brojni su uzroci steriliteta i potrebno je nekada dosta truda i volje da bi se on uspešno rešio.

Ovo je medicinsko stanje koje je sve rasprostranjenije u svetu ali i kod nas; dok statistika pokazuje da zbog steriliteta i do 20% parova ne mogu da se ostvare kao roditelji ni nakon godinu dana redovnih odnosa.

Zbog čega nastaje sterilitet?

S obzirom na njegovu rasprostranjenost, logično je i da su brojni faktori presudni za pojavu steriliteta. Kao što je ovo medicinsko stanje zastupljeno kod žena ono je podjednako zastupljeno i kod muškaraca, a procenti kazuju da je kod žena procenat od 20 do 40%.

Počev od bioloških i genitalnih, preko problema vezanih za ranije istorije bolesti pa sve do trenutnih povreda, upotrebu lekova i generalno psihičkog stanja – uzroci su zbog kojih nastaje sterilitet.

Sve je češće, kod žena, da je primarni uzrok steriliteta, godine starosti, ali i svakodnevni način življenja koji je okružen stresnim situacijama, prekomernom težinom, lošom ishranom kao i konstantnom izloženošću toksičnim agensima kao što su kofein, nikotin, droga, alkohol, steroidi.

Takođe, sterilitet može nastati i usled dejstva agensa iz spoljne sredine, pa ukoliko je žena izložena povišenoj temperaturi, jonizujućem zračenju, nekim organskim rastvorim i pesticidima kao i teškim metalima takođe može doći do steriliteta.

Dosta je uzročnika steriliteta, ali medicinska praksa pokazuje da čak u 10% slučajeva sterilitetu ne može da se odredi tačan uzrok tako da se odgovor traži i u domenu psihologije.

Takozvani psihogeni sterilitet veruje se da je u mnogim slučajevima kada je neplodnost prisutna, a potpuno je nebitno u tim slučajevima da li par pokušava prirodnim putem da dođe do začeća ili tokom procesa vantelesne oplodnje.

Glavni uzroci steriliteta

Iako je dosta faktora koji mogu da utiču na sterilitet kod žena, postoji dosta uzročnika koji se ponavljaju te je i napravljena lista najčešćih.

Kod žena na prvo mestu za sterilitet su zaslužne godine starosti, a kod onih koje su između 35 i 44 godine života šansa za sterilitet je duplo veća u odnosu na one koje su između 30. i 35. godine života.

Poremećaji sa menstrualnim ciklusom, menopauza ili poremećaji ovulacije i razvoja jajne ćelije spadaju u hormonske poremećaje žena koji takođe utiču na sterilitet. Takođe, uz ovo je još jedan faktor rizika ukoliko je žena prekomerno gojazna ili ekstremno mršava, ali i ukoliko ima istaknute poremećaje u radu štitne žlezde. Takođe, stres nikako ne treba zaboraviti, ali i povišenu vrednost prolaktina, povišenu vrednost muških hormona kao i preterana fizička aktivnost.

Od 40 do 50% kao uzrok steriliteta jeste neprohodnost jajovoda, a ona može biti delimična i potpuno. Uglavnom ova neprohodnost je uzrokovana upalom, postojanjem priraslica nastalih  nakon operacija u maloj karlici ili endometriozom. Neprohodnost jajovoda se javlja i usled operacije slepog creva, ciste na jajniku ili operacije jajnika kao i prethodnom vanmateričnom trudnoćom.

Od glavnih uzročnika steriliteta treba izdvojiti i slabu funkciju jajnika, anomaliju materice, pojavu raznih vrsti polipa i mioma kao i promena na grliću materice. Generalno imunološki problemi mogu u velikoj meri da utiču na sterilitet, ali i psihički razlozi koji takođe mogu uzrokovati sterilitet, a nastaju usled opterećenosti i jakom željom za trudnoćom pa se stvaraju napetost i stres.

Kako prirodno lečiti sterilitet?

Prirodno lečenje steriliteta je moguće s obzirom na to da je nauka napredovala i zna tačno da iskoristi lekovita dejstva iz svake biljke. Zahvaljujući pažljivo biranim sastojcima biljna mešavina HERBA MED No: 135 i No: 66 veoma je efikasna kod problema sa miomima, menopauze, hormonskog disbalansa, ciste na jajnicima – što su sve uzročnici steriliteta, ali i samog medicinskog problema kod žena.

Dakle, redovnom upotrebom čaja lečenje steriliteta biljem je moguće po tačno utvrđenoj terapiji. Na samom  početku jako je bitno da pacijentkinja pošalje nalaz hormonskog statusa, ultrazvučnog i ginekološkog pregleda. Nakon toga će naš stručni tim, a na osnovu svih dostavljenih nalaza, utvrditi da li će se čajna mešavina piti u kombinaciji ili pojedinačno.

Sterilitet je sve češći problem današnjice

Zbog toga nemojte da se brinete ukoliko baš vi imate sterilitet, jer danas svaki treći par pati od ovog problema. Iako je sterilitet prisutniji kod žena, sve je više i slučajeva kod muškaraca.

Ovo zapravo nije bolest, jer sterilitet sam po sebi ne ugrožava zdravlje osobe kod koje je primećen. Pre bismo nazvali medicinskim stanjem, koje može da stvori socijalne ali i psihičke probleme – a sve to usled nemogućnosti da par dobije potomstvo i da se ostvari kao roditelj.

Iako je ranije sterilitet bio isključivo vezan za žene, razvojem nauke i dodatnim istraživanjima utvrđeno je da i muškarci (skoro pa u podjednakom broju) pate od ovog stanja.

Procenat steriliteta kod parova je oko 20% u reproduktivnoj dobi, a čak 80% njih se nakon lečenja steriliteta biljem ostvarilo kao roditelj.

Na osnovu uzroka postoje i vrste neplodnosti odnosno steriliteta. Stručna javnost prepoznaje dve vrste steriliteta – primarnu i sekundarnu, a podela je izvršena na osnovu toga da li je prethodno bilo trudnoće kod žene.

Žene koje nikada nisu ostvarile trudnoću jeste primarni sterilitet – a ono se zaključuje kada i uprkos redovnim seksualnim odnosima (bez korišćenja bilo kakve zaštite) žena ne može da začne ni jednu trudnoću.

Žene koje su makar jednom u životu bile trudne, a trenutno ne mogu da ostanu u drugom stanju imaju takozvani sekundarni sterilitet.

Razlozi za primarni sterilitet i za njegovo javljanje mogu biti neprohodnost jajnika, izostanak menstruacije, policistični jajnici, ali i muški sterilitet koji je takođe prisutan.

Ukoliko je ženi određen sekundarni sterilitet razlog za to mogu biti prethodni prekidi trudnoće, ali i one trudnoće koje nisu iznešene do kraja kao i razni poremećaji hormona.

Koje je ispravno lečenje steriliteta?

Najbitnije je, na samom početku, da se kod nadležnog lekara utvrdi tačan uzrok samog steriliteta. Naravno još je bitnije da su oba partnera uključena u proces lečenja steriliteta – jer je potrebna podrška, volja, snaga i dosta vremena da se uspešno izleči sterilitet.

Statistika pokazuje da je danas, zahvaljujući metodi lečenja steriliteta biljem, procenat uspešnosti oko 80% kod parova kojima je potvrđen sterilitet.

Čaj za ženske probleme HERBA MED No: 135 i No: 66 uspešno leče sterilitet, ali je jako bitno da se konzumiraju prema preporuci stručnjaka, i ne prekidati terapiju na pola kako bi biljna mešavina mogla da deluje.

Zavisno od vašeg konkretnog slučaja se i utvrđuje na koji način ćete konzumirati svoju biljnu terapiju za lečenje steriliteta – a vaše je samo da se pridržavate i budete istrajni.

Zbog čega je dobro lečiti sterilitet biljem?

Pre svega jer biljna mešavina ne izaziva zavisnost, nema neželjena dejstva ali i ne stvara dodatne probleme u vašem organizmu.

Biljke koje su namenjene lečenju ovog medicinskog stanja, uspešno deluju na sve delove i uzročnike neplodnosti kod žene.

Zahvaljujući svom aktivnom dejstvu biljne mešavine HERBA MED No: 135 i No: 66 lako uspostavljaju hormonski disbalans kod žena čime dolazi i do željene trudnoće.

Prilikom lečenja steriliteta – ne odustajte

Iako je prošlo već nekoliko meseci od aktivnog seksualnog života koji nije uključivao kontraceptivne metode, ili vam je jednostavno vaš ginekolog dijagnostikovao sterilitet ni u kom slučaju ne očajavajte.

Ovo je pre svega zbog činjenice jer kada par sazna da ima probleme sa sterilitetom – psihički pritisak i stanje se pogoršavaju što stvara dodatne komplikacije prilikom začeća ploda.

Dobro proverite sve predispozicije za pojavu steriliteta i kada tačno, sa svojim lekarom, otkrijete uzrok možete početi lečenje steriliteta biljem koje se pokazalo kao veoma uspešno u današnjem vremenu.

Takođe, pokušajte da stare i loše navike maksimalno promenite. Pre svega mislimo na to da sebi obezbedite više sna, manje stresnih situacija, zdravu ishranu ali i da izbacite toksične materije koje vas okružuju. Mislimo pre svega na konzumaciju nikotina, alkohola ili droga. Iako bi neki rekli da je sterilitet bolest modernog doba – ne bismo a da poreknemo ovu činjenicu skroz jer nas je upravo (u najvećem broju slučajeva) ovaj nezdravi način života i doveo do ovog problema.

Naravno, kao uzročnik steriliteta se pojavljuju i mnogo ozbiljniji problemi te je i zbog toga potrebno da se detaljno ispita ovo stanje i utvrdi tačan uzrok.

Iako ćete se u tom trenutku osećati bespomoćno, ni u kom slučaju ne odustajte. Razgovarajte sa svojim partnerom, počnite sa korišćenjem biljne mešavine namenjene lečenju steriliteta, promenite svoje životne navike i maksimalno pronalazite inspiraciju i podršku u svom partneru, prijateljima ili porodici.

Iako ovo nije bolest jer se od nje ne umire i ne stvaraju se dodatni problemi, sterilitet kao medicinsko stanje može u mnogome da utiče na psihološko stanje, ali i sociološke dodatne probleme. Zbog toga je neplodnost jako bitno da, ukoliko imate volje, budete pre svega istrajni ali i redovni sa svojom terapijom i ne odustanete tako lako.

Istraživanja su pokazala da se danas sterilitet ili neplodnost leči u čak 80% slučajeva kod parova koji izvesno vreme pokušavaju da stvore porodicu.

Nema razloga da i vi ne budete u ovom procentu, od vas zavisi ali i od činjenice da želite sebi i svojoj porodici da pomognete.

HERBA MED ČAJ ZA STERILITET

Čaj za hormonski disbalans