Lečenje Hlamidije prirodnim putem

caj za hlamidiju

Jedna od najčešćih prenosivih polnih bolesti jeste Hlamidija, odnosno na latinskom Chlamydia trachomatis.

Kada govorimo o ovoj bolesti mislimo na bakteriju koja se veoma lako prenosi isključivo polnim putem.

Iako se može uspešno izlečiti, s obzirom na to da uglavnom izostanu simptomi koji ukazuju na njeno postojanje, ona uglavnom ostane neprimećena u našem organizmu te je lekari nazivaju tihom infekcijom.

Ukoliko imate i vi ovih problema, ne brinite niste usamljen slučaj, jer je istraživanje pokazalo da je čak jedna od deset seksualno aktivnih osoba u Sjedinjenim Američkim Državama zaražena hlamidijom.

Kada pogledamo statistiku u Srbiji, ona je na visokom drugom mestu, dok prvo mesto drže kondilomi odnosno genitalne bradavice.

Koliko je zastupljena Hlamidija?

Ova, jedna od najčešćih polnih bolesti, uglavnom se prenosi seksualnim putem, a u najvećem riziku su one osobe koje često menjaju seksualne partnere.

Rizično je ukoliko je trudnica, buduća mama, zaražena hlamidijom jer postoji opasnost da se infekcija prenese i na novorođenče, pa da se na taj način uzrokuje upala pluća i konjuktivitis.

U veoma retkim, ali svakako primećenim slučajevima, hlamidija uspeva da opstane čak i van našeg organizma i to na rukama, peškirima i drugim predmetima – te na ovaj način postoji mogućnost da se sama infekcija prenese i neseksualnim putem.

Ko može da se zarazi hlamidijom?

Podjednako su podložni i muškarci i žene, a sam napad je u mnogim slučajevima jako neprijatan.

S obzirom na to da sama bakterija ima mogućnost da se sakrije unutar sluzokože organizma, biće teže i da ljudski imuni sistem prepozna samu bakteriju.

Zbog ove situacije često se sama bolest naziva i “tihom infekcijom” te je potrebno što je pre otkriti ali i lečiti, jer nam je imuni sistem potreban i za bolesti za koje trenutno još uvek nema leka.

Simptomi Hlamidije

Zaista je potrebno da svako od nas pažljivo prati svoje telo, upravo zbog ovakvih bolesti koje u svom najranijem stadijumu ne ispoljavaju nikakve simptome te je prosto i nemoguće otkriti ih na vreme.

Osoba zaražena hlamidijom će simptome osetiti tek kada sama infekcija uznapreduje, a ni taj stadijum nije zakasneli da se krene sa lečenjem Hlamidije prirodnim putem.

Hlamidija kod muškaraca

U trenutku kada se osete tegobe, hlamidija je dosta prisutna u našem organizmu, kod muškaraca se pojavljuju određeni simptomi.

Na taj način moguće je primetiti iscedak svetle boje ili bol koji je prisutan u mokraćnoj cevi odnosno donjem delu stomaka.

Takođe prisutan je bol i u testisima koji su i upaljeni ali i natečeni.

Hlamidija kod žena

Kod žena se ova bolest manifestuje tako što je proces mokrenja učestao i bolan, ali je praćen i peckanjem.

Takođe kod žena je primetno i pojačano lučenje vaginalnog sekreta koji je žućkaste boje, gust i lepljiv.

Prisutan je takođe bol u donjem delu leđa, ali i vaginalno krvarenje između dva ciklusa ili nakon penetracije.

Koje su posledice Hlamidije?

Bitno je da se ova bolest i kod muškaraca ali i kod žena leči na vreme, kako ne bi došlo do ozbiljnijih posledica.

Ukoliko se infekcija kod žena ne leči ona se može proširiti na matericu ali i jajovode i na taj način izazvati upalu male karlice ili pak oštećenje okolnog tkiva.

Sve ovo kod žena uzrokuje sterilitet, vanmateričnu trudnoću, prevremeni porođaj ili delimično odnosno potpuno začepljenje jajovoda te se na taj način povećava rizik za razvoj raka grlića materice.

Hlamidija kod muškaraca može dovesti do infekcije urinarnog trakta i epididimisa što predstavlja deo muškog reproduktivnog sistema koji sprovodi spermu od testisa do semovoda.

Posledice kod muškaraca su zapaljenje semovoda, upala, ali i otečeni i bolni testisi.

Statistika je pokazala da je kod muškaraca ređa posledica sterilitet, ali se i kod vrlo malog broja obolelih razvija i artritis.

Kako se prenosi Hladimija?

Ovu bolest izaziva bakterija Chlamydia trachomatis, a prenosi se uglavnom seksualnim putem tako što inficirana osoba prenese zdravoj osobi odnosno svom partneru.

Najčešće se prenosi putem klasičnog seksualnog odnosa, ali i nakon analnog odnosno oralnog seksa.

Iako je van ćelije sama hlamidija veoma nesnalažljiva, odnosno neotporna, ona u pojedinim situacijama može opstati i na prljavim rukama, peškiru ili nekom drugom odevnom predmetu te je prisutan i ovaj vid neseksualnog prenošenja bakterije.

Ukoliko je trudnica inficirana, bakterija hlamidija se može preneti i putem vaginalnog porođaja upravo sa inficirane majke na bebu.

S obzirom na to da se hlamidija uglavnom prenosi vaginalnim sekretom, spermom i krvlju ali i tokom oralnog, analnog i vaginalnog seksualnog kontakta – jaku bitnu ulogu u sprečavanju oboljenja imaju kondomi.

Rizik postoji kod svake seksualno aktivne osobe, a ukoliko neko ima više seksualnih partnera – veća je i šansa za pojavu infekcije.

Zbog čega je bitno lečenje Hlamidije?

Potrebno je da svi koji imaju probleme sa Hlamidijom ozbiljno pristupe procesu lečenja jer ukoliko se sama bakterija ne leči na adekvatan način ona može izazvati brojna oboljenja ali i trajno oštetiti polne organe.

Kod žena najčešće ova bakterija može izazvati sterilitet, a svakako još opasnije posledice koje su uzrok ove infekcije su i neplodnost, vanmaterična trudnoća odnosno ponovljeni spontani pobačaj.

Posebnu pažnju treba obratiti na trudnice jer je upravo Hlamidija jedan od najčešćih uzročnika upale pluća kod bebe.

Komplikacije kod žena sa ovom bakterijom mogu nastati u samom urinarnom traktu, ali i do zapaljenja karlice ukoliko bakterija dospe u kanale materice.

Mlade devojke i tinejdžerke koje imaju redovne seksualne odnose potrebno je posebno obrate pažnju jer one spadaju u posebno ugroženu grupu s obzirom na to da se kod njih grlić materice još uvek nije potpuno razvio i nije sazreo.

S druge strane ova bolest kod muškaraca može takođe da inficira urinarni trakt ali i epididimis odnosno deo muškog genitalnog trakta koji ima funkciju da sprovodi spermu od testisa do semovoda.

Posledice kod muškaraca mogu biti upravo upala semovoda odnosno semenih kanalića, ali i otečeni i upaljeni testisi kao i bolovi u ovom delu muškog organa.

Preporuka za sve seksualno aktivne osobe jeste da bar jednom godišnje izvrše provere s obzirom na to da simptomi hlamidije mogu biti gotovo neprimetni.

Prirodno lečenje Hlamidije

Protiv infekcije hlamidijom i kod muškaraca i kod žena najbolja je metoda lekovitim biljem i pažljivo biranim biljnim mešavinama.

Svakako je da postoji način lečenja ove infekcije raznim antibioticima, ali i ne postoji razlog da dodatno oštetite svoj organizam ukoliko možete sve na potpuno prirodnoj bazi da uspešno izlečite.

Biljna mešavina HERBA MED No: 120 jedan je od nezaobilaznih lekova u lečenju hlamidije, a ona će kod žena poboljšati i funkciju reproduktivnih organa.

Kod muškaraca preporučuje se u kombinaciji sa biljnom mešavinom HERBA MED No: 155-2 u slučaju da se hlamidija nalazi u spermokulturi, dok se kod žena preporučuje u kombinaciji sa biljnom mešavinom HERBA MED No: 66 u slučaju da se potvrdi hlamidija u vaginalnom brisu.

Redovnom upotrebnom doći ćete do željenih rezultata na potpuno prirodan način, a sam čaj je i prijatnog ukusa tako da vam neće predstavljati problem da ga konzumirate.

Hlamidija je izlečiva, ali potrebno je držati se terapije kao i saveta stručnjaka kako biste je uspešno i savladali.

Koliko se leči hlamidija?

Precizan odgovor na ovo pitanje teško je dati, s obzirom na to da sam proces lečenja zavisi od opšteg stanja svakog organizma.

Dakle, ukoliko vam je imuni sistem dobar ali i genetsko nasleđe i životne navike zdrave, verovatno je da ćete uz disciplinu mnogo brže savladati sve poteškoće koje hlamidija donosi.

Prirodni lekovi protiv hlamidije vam u velikoj meri mogu pomoći da stanje u svom organizmu poboljšate, popravite, ali je svakako i prilikom korišćenja čajeva za hlamidiju potrebno da budete disciplinovani, ali i da izbegavate namirnice koje se ne preporučuju.

Koje su namirnice “štetne”

Kada kažemo “štetne” mislimo pre svega na one namirnice koje mogu delimično ili u potpunosti da uspore odnosno ponište dejstvo prirodnih lekova za lečenje hlamidije.

Ukoliko ste odlučili da se izlečite, osim korišćenja čaja potrebno je da izbegavate alkohol, kofein, konzerviranu hranu, crveno meso, punomasne mlečne proizvode kao i razne industrijske grickalice i brzu hranu.

Naravno sve su ovo dobronamerni saveti za vas, ali ukoliko se odlučite da na potpuno prirodan način izlečite Hlamidiju, budete pre svega redovni sa terapijom korišćenja čaja HERBA MED No: 120.

Krenite na vreme sa lečenjem Hlamidije

S obzirom na to da su sami simptomi po nekada uopšteni pa mogu da se prepliću i sa drugim polnim bolestima; potrebno je uraditi i dodatne analize prilikom sumnje na Hlamidiju.

Najčešće se radi analiza brisa sa grlića materice ili uretre, kao i ispitivanje mokraće; ali jedan od najpreciznijih rezultata jeste takozvani PCR test zahvaljujući kojem se može otkriti prisustvo bakterije i u minimalnoj količini uzorka, bez obzira da li je to urin, bris ili ejakulat.

Hlamidija se uspešno leči prirodnim putem, ali je bitno biti uporan i istrajan – disciplinovan.

S obzirom na to da se ona prenosi seksualnim putem najčešće, potrebno je da terapiju koristi istovremeno i partner.

S obzirom na to da ćete koristiti biljnu mešavinu HERBA MED No: 120 vaš imunitet biće dodatno ojačan, a upravo su odbrambene snage vašeg organizma najefikasnije u tim momentima.

Pokušajte da prilagodite i zdravu hranu, koristite dosta svežeg voća, integralnih žitarica, ali nikako nemojte zanemariti ni fizičku aktivnost.

Jedan od vidova prevencije jeste i da koristite kontracepciju, kao i redovno testiranje ukoliko ste seksualno aktivni i već u svom organizmu primećujete prve naznake ove bolesti.

Ni u kom slučaju ne izbegavajte signale koje vam šalje vaš organizam, jer ukoliko na vreme reagujete procenat za izlečenjem je veći kao i sprečavanje nastanka dodatnih problema.

HERBA MED ČAJ ZA LEČENJE HLAMIDIJE

Čaj za urinarne infekcije i kamen u bubregu