Kapi za trigliceride

revital kapi za trigliceride

Trigliceridi predstavljaju estre glicerola i masnih kiselina, a sami po sebi su glavni sastojak mnogih životinjskih biljnih masti i ulja. Ukoliko pogledamo poreklo njihovog imena, uvidećemo da su ime dobili po tome što se tri masne kiseline jednostavno vežu na tri hidroksilne grupe glicerola. Energetski najbogatija jedinjenja koja imaju veoma važnu ulogu u građi ljudskih ćelija jesu masti i ulja.

Kada se masnoća iz hrane hidrolizuje u tankom crevu, ona se apsorbuje i resintetiše u ćelije crevne sluzokože. Nakon toga ona ulazi u limfne sudove i kroz cirkulaciju stiže do jetre. Višak triglicerida se deponuje u obliku masnih naslaga, a normalne vrednosti triglicerida kod ljudi su od 0,46-2,28 mmol/L.

Kod povećanog unosa hrane, povećan je i nivo triglicerida, ali se sama vrednost povećava i usled hroničnog alkoholizma, hronične bolesti, uzimanja nekih lekova (kao što su kontraceptivna), nefrotskog simptoma pa i opstrukcije žučnih puteva.

U većini slučajeva praksa pokazuje da je visok nivo triglicerida povećan i sa porastom LDL holesterola kao i sa smanjenih HDL holesterolom. Na primer, kod starijih žena uočena je jaka povezanost između visokih triglicerida kao i niskog HLD holesterola i bolesti srca. Ova povezanost je toliko jaka da pojedini lekari smatraju kako je visok nivo triglicerida kod žena posle menopauze jedan od rizičnijih faktora za nastanak bolesti srca.

Bitno je da se uradi laboratorija koja može da ukaže i na dodatne probleme. Na primer povišen nivo triglicerida može nedvosmisleno da ukazuje na trenutni unos namirnica koje su bogate trigliceridima, ali i ukoliko se pacijent ne pridržava higijensko dijetetskog režima ishrane.

Trigliceridima su uglavnom bogati mesni proizvodi kao i mesne prerađevine, ali i povrće kao što je na primer krompir u kojem su oni dominantni.

Ukoliko saslušate nutricioniste čućete da oni preporučuje pacijentima sa povišenim trigliceridima da iz svoje ishrane pre svega izbace krompir jer je praksa da ovo povrće bude baza svih dijeta za redukciju povišene masnoće u krvi.

Koji je uzrok povišenih triglicerida?

Povišen nivo triglicerida kao i holesterola ne mora uvek da bude stresan način života, fizička neaktivnost kao i loša ishrana. Takođe gojazne osobe mogu u velikoj meri da obole od povišenog nivoa, ali i bolesti štitaste žlezde, uzimanje određenih lekova kao i dijabetes sam po sebi.

U trenutku kada trigliceridi uđu u naš organizam zajedno sa hranom, oni počinju da se razrađuju već u prostoru tankog creva. Kasnije oni idu i do jetre do masnih kiselina koje treba da sagore i na taj način daju svim ćelijama potrebnu energiju za rad.

Međutim, ukoliko osoba pretera sa mastima, višak će se deponovati u masnom tkivu i našem organizmu će služiti kao energetski izvor u situaciji kada gladujemo. Upravo je zbog toga glavna posledica prekomernog unosa triglicerida problem gojaznosti, kao i takozvana „masna jetre“ što lekar može veoma lako da otkrije na jednom ultrazvučnom pregledu stomaka.

Sa druge strane i ugljeni hidrati se razrađuju do samih masnih kiselina, koje kasnije naš organizam koriste kao energiju. Upravo i zbog toga ukoliko uzimamo višak ugljenih hidrata, masne kiseline se deponuju u masnom tkivu. Sve ovo veoma lako objašnjava činjenicu zbog čega se veoma lako gojimo ukoliko nam je unos hrane veći nego što nam je potrebno.

Na ovaj način osnovni izvor triglicerida predstavlja ne samo kroz hranu unete masti već i ugljeni hidrati kojih (na primer) ima najviše u proizvodima od brašna. Na primer ukoliko se proizvodi iz pekara redovno koriste nivo triglicerida biće povišen i sve to zahvaljujući takozvanoj „brzoj hrani“.

Ne treba se zavaravati ni po pitanju alkohola jer visok nivo povišenih triglicerida predstavlja i sam alkohol.

Kako utiče visok nivo triglicerida na organizam?

Ukoliko su vrednosti triglicerida povišene one mogu da se odraze na promene na ljudskoj koži trupa i ekstremiteta. Uglavnom je to najčešće predeo lakta i kolena gde se primećuju crvenkasto – žute naslage koje mogu da vam zaliče na slivene bubuljice.

Ukoliko se pacijent podvrgne i detaljnom pregledu oka, lekar će uočiti promene na očnom dnu, dok se kod pojedinih pacijenata javljaju i crvena lica.

Pacijentima sa povišenim trigliceridima još i lekari prilikom analize krvi mogu da primete promene u krvi koja postaje mlečna, bela što će naravno ukazati na visok nivo triglicerida u krvi.

Možete i sami da proverite, kako se trigliceridi pojavljuju veoma brzo nakon unosa određene masne hrane. Na primer već posle dva sata oni će se prikazati na laboratorijskoj analizi, ali će se i zadržati uglavnom 12 sati pa je i neophodno da pacijenti analize rade češće i to uglavnom nakon gladovanja od 12 sati.

Koji je poželjan nivo triglicerida?

Nivo do 1,7 mmol/l je poželjan nivo triglicerida, a vrednost iznad 5 mmol/l nosi rizik od nastanka opasne gorušice. U pitanju je oboljenje koje zahteva hitno lečenje, pa čak i operaciju koja u pojedinim slučajevima može biti i smrtonosna.

Rizik ne prestaje, tako da sa rastom triglicerida odnosno njihovog nivoa u krvi, raste i broj mogućih dodatnih oboljenja. Na primer ukoliko je prosek iznad 5,6 mmol/ takva stanja se odmah leče, a tu su i oboljenja kao što su aterosklezora i to pogotovo ukoliko su oni udruženi sa povišenim nivoom holesterola.

Kako lečiti povišene trigliceride?

Lečenje će od vas zahtevati pre svega dijetu odnosno korigovanje ishrane, kao i uvođenje redovne fizičke aktivnosti. Pacijentima se savetuje i mršavljenje odnosno redukcija masnog tkiva u predelu struka. Ukoliko gledamo idealne mere, obim struka muškarca mora biti do 94 centimetara, dok je kod žena do 80 cm.

U situaciji kada doktor ne može usled dijete da vam pomogne u skidanju triglicerida, u tom slučaju se prepisuju lekovi.

U mnogim situacijama pacijenti mogu u istom trenutku da imaju povišen holesterol pa i trigliceride i onda je lečenje daleko kompleksnije.

Prirodno lečenje triglicerida moguće je jednostavnim i redovnim korišćenjem revital kapi kompanije HERBA MED. Pacijenti će veoma brzo dovesti nivo triglicerida u krvi u granici normale, očuvati svoje zdravlje ali se i pobrinuti da ne nastanu novi problemi koji mogu da se dese usled neadekvatnog lečenja.

Kome se preporučuju revital kapi kompanije HERBA MED?

Svim pacijentima koji boluju od povišenog nivoa holesterola, ali i onima koji žele u istom trenutku da poboljšaju cirkulaciju pa i da preventivno deluju usled pojave ateroskleroze.

Aktivni sastojci ovog prirodnog preparata će delovati blagotvorno na regulisanje nivoa triglicerida i holesterola u krvi, ali i povoljno deluju na očuvanje normalne cirkulacije krvi kroz same krvne sudove.

Sigurni smo da ćete kroz redovnu upotrebu ovih kapi i regulisanjem nivoa triglicerida rešiti probleme sa povišenim krvnim pritiskom ili holesterolom, aritmijom pa i poremećenom cirkulacijom.

Da li su povišeni trigliceridi opasni?

Holesterol i trigliceridi su sastavni deo masti životinjskog porekla, što dalje znači da se u naš organizam unose konzumacijom mesa, pa i mlečnih proizvoda, jaja kao i drugih proizvoda koji su životinjskog porekla.

Od uzroka nastanka triglicerida možemo da izdvojimo one najčešće, a to je konzumacija masne hrane, preskakanje obroka, konzumiranje obilnih obroka, nedostatak fizičke aktivnosti pa i pušenje.

Dakle, da rezimiramo. Osnovni izvor triglicerida predstavljaju ne samo masti već i ugljeni hirdati kojih ima (kao što smo već rekli) u proizvodima od brašna.

Neki od problema koji mogu nastati ukoliko se trigliceridi ne leče na vreme mogu ozbiljno da naruše vaše zdravlje. Na primer srčani udar se smatra kao najzastupljeniji, a nastaje usled odumiranja srčanog mišića zbog prekida dotoka krvi i kiseonika do njega.

Svakom ljudskom telu su jednostavno neophodne masnoće kako bi ono normalno funkcionisalo, ali kako bi sve ćelije u organizmu imale potrebnu energiju.

Razumljivo je da previše masti može izazvati i neželjene zdravstvene promene u organizmu, a sve to može, pa i ne mora, biti propraćeno raznim zdravstvenim simptomima.

Dobronamerni savet za sve jeste da ukoliko primete znake povišenog nivoa triglicerida što pre preduzmu nešto kako bi oni bili dovedeni u red.

Prirodno lečenje triglicerida je moguće, samo ukoliko pažljivo pročitajte ovaj tekst videćete korisne savete ali i konkretne predloge kako da ih dovedete do granice normale.

Ukoliko na vreme krenete sa rešavanjem problema, budite sigurni da ste smanjili šansu za infarkt srca pa i drugih komplikacija koje mogu ugroziti naš životni vek i normalno funkcionisanje.

Ukoliko želite da na potpuno prirodan način smanjite nivo triglicerida predlažemo vam da obratite pažnju i na druge faktore koje je potrebno dovesti u red. Mislimo pre svega na gojaznost, sedelački način života, fizičku neaktivnost, dijabetes. Takođe, obratite pažnju i na pušenje, bolesti bubrega, velikoj konzumaciji alkoholnih pića, pa i na same genetske faktore. Sve su ovo pogodne situacije za povišeni nivo triglicerida u krvi.

Revital kapi smatraju se jednim od najboljih rešenja iz prirode koje su namenjene za visok nivo triglicerida. Ukoliko ih redovno konzumirate one vam mogu pomoći u smanjenju nivoa triglicerida, a za što bolje rezultate preporučuje se svakodnevna konzumacija.

S obzirom na to da su visok nivo triglicerida uglavnom i indikator za mnoga kardiovaskularna oboljenja potrebno je da što pre reagujete.

Upravo nelečeno stanje povišenih triglicerida povećava vam šansu i do tri puta da dobijete infarkt ili moždani udar. Zato ne treba ni u kom trenutku čekati, rešite već danas svoj problem i dovedite trigliceride do normalne vrednosti jer ćete na taj način izbeći probleme sa radom srca kao i razna buduća kardiovaskulrana oboljenja.

Predlog je i da, koliko ste u mogućnosti, redukujete svoj način života, ishranu učinite zdravijom pa će se sve to generalno mnogo pozitivnije odraziti na vaše sveukupno zdravstveno i psihičko zdravlje.

HERBA MED KAPI ZA TRIGLICERIDE

herba med revital biljne kapi