Kako smanjiti holesterol i trigliceride prirodnim putem

revital kapi za holesterol i trigliceride

Sve masne supstance koje se mogu naći u ljudskom krvotoku i tkivima kao što su trigliceridi i holesterol spadaju pod masnoćom u krvi.

U našem telu uglavnom se stvara holesterol u trenutku kada jetra razlaže zaštićene masne kiseline iz hrane.

S druge strane trigliceridi nastaju na krajnje sličan način, a ove supstance prolaze kroz krv i imaju teksturu poput voska.

Sve one mogu se koristiti kao izvor energije za sve ćelije ljudskog organizma, ali se i čuvaju u jetri kao rezerva ili se deportuju unutar krvnih sudova.

Iako bez holesterola i trigliceride nema ni zdravog života, ukoliko dođe do njihovog povećanja vrednosti u krvotoku dolazi do ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Ukoliko čuvamo srce i krvne sudove sprečavamo nastajanje mnogih ozbiljnih bolesti, a time se povećava i naša dugovečnost jer ukoliko ne krenete sa lečenjem holesterola i triglicerida ogromna je stopa smrtnosti kao posledica svega toga.

Šta je holesterol?

Masna supstanca koju proizvodi naša jetra jeste holesterol, a u našem telu nalaze se dva glavna oblika holesterola – lipoprotein visoke gustine (HDL) i lipoprotein niske gustine (LDL).

Šta je loš holesterol?

Takozvani LDL holesterol odnosno lipoprotein niske gustine pravi naše telo, a on se apsorbuje iz hrane koja je bogata holesterolom.

U ovu hranu podrazumevamo maslac, mesne proizvode, kajmak, kobasice ili brza hrana.

S obzirom na to da se LDL u pojedinim situacijama udružuje sa drugim mestima i materijama, te na taj način nastaju blokade u našim arterijama.

Na ovaj način može doći do smanjenja protoka krvi te i uzrokovati ozbiljnije zdravstvene probleme po naš organizam.

U narodu je LDL poznatiji kao “loš” holesterol jer on prenosi holesterol iz jetre kroz naše telo, pa i dopušta da se on nataloži na zidove naših arterija i na taj način uzrokuje aterosklerozu.

Ukoliko se ne obrati pažnja na vreme dolazi do nakupljanja holesterola koji će u našem organizmu usporiti ali i blokirati protok krvi kiseonika u srce, pa je osećaj koji uglavnom imamo u ovakvim situacijama bol u grudima.

U situaciji kada je protok krvi u srcu sprečen zbog začepljenja arterija, kao rezultat nastaje oštećenje srčanog mišića – tačnije srčani udar.

Šta je dobar holesterol?

HDL holesterol, odnosno lipoprotein visoke gustine, poznat je kao dobar holesterol, a on štiti srce i krvne sudove od raznih oštećenja koja mogu nastati ukoliko u našem organizmu nastane nakupljanje LDL holesterola.

Uloga HDL holesterola odnosno “onog dobrog” jeste da prenosi štetni holesterol iz naših arterija, i to na taj način tako što on prikuplja holesterol iz krvi i isporučuje ga ćelijama koje će dalje koristiti ovaj loši holesterol i vratiti ga u jetru na dalju reciklažu i konačno uklanjanje iz tela.

Da li je holesterol zdrav?

Svakako na osnovu svega napisanog jasno je zaključiti da je holesterol zdrav jer će on graditi ćelijske membrane, a bitan je i za zdrav nervni sistem ali i zaštitu od raznih infekcija kojima je ljudsko telo podložno.

Holesterol u našem organizmu je dobar i za pravilnu funkciiju kompletnog imunološkog sistema, a koristi se i prilikom proizvodnji žuči koja je dobra za probavu masti iz hrane koju svakodnevno jedemo.

Možda vam zvuči neverovatno, ali se holesterol koristi kako bi se proizveo vitamin D, a bitan je i za zdravu funkciju našeg mozga jer on aktivira oslobađanje neurotransimera kao što su serotonin i dopamine koji nam pomažu da budemo srećni.

Kao što vidite jako je bitan holesterol za naš organizam, a ukoliko usled prekomerne upotrebe ugljenih hidrata, šećera, alkohola ili biljnih ulja dođe do nesrazmernih vrednosti – u velikoj meri holesterol može biti štetan po naš organizam.

Kada govorimo o razlozima za povećanje holesterola, potrebno je pomenuti i razne infekcije, hipotireozu, zagušenje jetre, stres ali i usled toksičnosti teških metala i hormonske neravnoteže.

Šta su trigliceridi?

Druge vrste masti u odnosu na holesterol su trigliceridi, a pojedini lekari smatraju kako je povišen nivo triglicerida jasan znak za kardiovaskularne bolesti.

Ovu vrstu masti, trigliceride, dobijamo od hrane koju svakodnevno konzumiramo, a naše telo ih proizvodi u višak kalorija u masnoći za rezervu.

Svakako da su neki trigliceridi potrebni kako bi ćelije u našem organizmu pravilno funkcionisale, ali ukoliko dođe do povećanja vrednosti triglicerida to može biti izuzetno štetno po naš organizam.

Jedno je sigurno, ukoliko imate visok holesterol u većini slučajeva imate i povećan nivo triglicerida.

Ukoliko imate simptome za visok nivo triglicerida ili holesterola vrlo je verovanto da su oni u štetnoj fazi s obzirom na to da se na početku ne oseća bukvalno ništa.

Kako biste potvrdili visok nivo holesterola ili triglicerida potrebno je uraditi vađenje krvi, a pre same zakazane laboratorije izbegavajte da jedete i pijete tečnost osim vode i to najmanje 10 sati pre termina.

Šta kada se otkrije povećana masnoća u krvi?

U trenutku kada dođe do povećanih vrednosti masnoće u krvi, i to lekari potvrde na osnovu laboratorijskih analiza uglavnom se poseže za promenom načina ishrane koja je prilagođena za holesterol i trigliceride.

Upravo brojna hrana sadrži zasićene masnoće koje mogu uzrokovati povećanje holesterola i triglicerida, a ona se nalazi u prehrambenim proizvodima kao što su sir, maslac, mleko, meso i mesne prerađevine (svinjetina, junetina, govedina).

Takođe, ukoliko vam je dijagnostifikovan visok nivo holesterola on može biti rezultat i dijabetesa, hipotireoze ili metaboličkog sindroma.

Svakako je potrebno promeniti način života ukoliko imate probleme sa holesterolom ili trigliceridima, te se između ostalog, fizička aktivnost pokazala dobra i korisna za povećanje dobrog holesterola, dok s druge strane pušenje povećava loš holesterol i ono na taj način uzrokuje stvaranje naslaga u ljudskim arterijama.

Prirodni put za skidanje holesterola i triglicerida

Kako bismo imali dobro zdravlje, potrebno je da imamo i dobar imuni sistem, kao što smo mogli da primetimo upravo su i holesterol i trigliceridi potrebni našem organizmu za zdravo funkcionisanje.

Međutim, ukoliko dođe do povećanja nivoa ovih masti u našem organizmu, vrlo je verovatno da će nastati dodatni problem koji dodatno mogu da naruše naše zdravlje.

Provereni prirodni put za smanjenje holesterola i triglicerida ogleda se u održavanju dobrih metaboličkih procesa, čišćenju i održavanju zdravih krvnih sudova, ali i prirodno smanjenje nivoa holesterola i triglicerida u krvi.

Revital kapi sve će ovo obezbediti vašem organizmu, na potpuno prirodan način bez dodatnih komplikacija i narušavanja zdravlja jer u sebi sadrže biljne komponente koje će pomoći vama u cilju održanja zdravlja krvnih sudova, nivoa holesterola i triglicerida u krvi.

Koje su normalne vrednosti holesterola i triglicerida?

S obzirom na to da ubrzani tempo života kojim živimo, koji je prepun kako nezdrave hrane tako i smanjene fizičke aktivnosti u mnogome utiče na samo zdravstveno stanje – velika većina građana pati od povišenih vrednosti triglicerida i holesterola.

Porast vrednosti holesterola i triglicerida u krvi se beleži čak i kod mlađe populacije, a sve je češće onih koji su gojazni sa izraženim problemima povećanja nivoa šećera i masti u krvi – a sve ovo sa druge strane dovodi do mnogo ozbiljnijih oboljenja kasnije.

Kako bi se na vreme reagovalo i preuzeli adekvatni koraci ka što uspešnijem smanjenju holesterola i triglicerida bitno je znati koje su normalne vrednosti koje su dozvoljene u našem organizmu.

Normalna vrednost ukupnog holesterola kreće se od 3,1 do 5,5 mmol/l, a snižena vrednost ukupnog holesterola je <3,1 mmol/l. Međutim ukoliko krvna slika pokaže vrednost koja je >5,5 mmol/l sve ovo ukazaće na povećanu vrednost ukupnog holesterola.

Kada govorim o lošem holesterolu, odnosno takozvanom LDL holesterolu, normalna vrednost se kreće od 1,55 do 4,53 mmol/l dok je normalna vrednost za dobar ili HDL holesterol od 1,03 do 1,55 mmol/l.

Ukoliko ste odradili analize krvi i vrednost triglicerida je od 0,46 do 2,28 mmol/l ne brinite jer je to normalna vrednost triglicerida.

Medicinski stručnjaci savetuju da svaka odrasla osoba kontroliše nivo holesterola i triglicerida na svakih 4 do 6 godina, ali s obzirom na to da trenutno dosta građana ima probleme ove vrste ne bi bilo loše da se bar jednom godišnje radi kompletna krvna slika koja će obuhvatiti i ove parametre.

Koristite prirodne preparate kako bi vrednosti holesterola i triglicerida vratili u normalu

Za sve one koji imaju ove probleme, dobra vest je da uz pomoć Revital kapi za holesterol i čišćenje krvnih sudova možete smanjite visoke parametre koji su prikazani.

U istom trenutku ove kapi će uticati i na održavanje dobrih metaboličkih procesa, ali će i očistiti krvne sudove.

Vama je najbitnije svakako to što ćete već prilikom naredne provere uvideti u kojoj meri je smanjen nivo povišenog holesterola i triglicerida, a nesumnjivo je i da će cirkulacija biti poboljšana.

Ove prirodne kapi mogu u mnogome da smanje nivo holesterola i triglicerida, ali je potrebno da obratite pažnju i na zdrave stilove života (koliko vam svakodnevne obaveze dozvoljavaju).

Savet za vas jeste da se budete fizički aktivni, ali i da unosite što više zdravih masti kao i namirnice koje su bogate vlaknima.

Idealno bi bilo da zamenite beli hleb i testenine sa zdravijim namirnicama.

Ukoliko pušite ili konzumirate alkohol pokušajte da svedete njegovo korišćenje na minimum, odnosno prestanak u potpunosti.

A s obzirom na to da smo svi različiti, bitno je da vrednosti pratite redovno, i da uz pravilno korišćenje Revital kapi uspete da na potpuno prirodan i zdrav način smanjite holesterol i trigliceride.

REVITAL KAPI ZA HOLESTEROL I TRIGLICERIDE

herba med revital kapi