Kako prepoznati i izlečiti gastritis

kako-prepoznati-i-leciti-gastritis

Simptomi kao što su:

  • bol i pečenje u predelu želuca,
  • pojačana kiselina,
  • nadimanje,
  • nekada i mučnina i gubitak apetita

ukazuju na neki od poremećaja organa za varenje. Pre svega važno je tačno utvrditi uzrok i postaviti pravu dijagnozu, kako bi se moglo na adekvatan način pristupiti lečenju.

Jedan od najčešćih funkcionalnih poremećaja jeste gastritis.

GASTRITIS je zapaljenje sluznice želuca i još jedan u nizu poremećaja čiji su uzroci: svakodnevni stres, jaka trauma praćena šokom, pojačana nervoza, nepravilna i neredovna ishrana, infekcija, iritacija antiupalnim lekovima, autoimuni poremećaji, Helicobacter pylori…

Gastritis je propraćen pojačanom kiselinom i gorušicom, osećajem pečenja u predelu želuca, a ne tako retko i mučninom, kao i osećanjem nadutosti i nadimanjem posle jela.

Akutni gastritis javlja se naglo i brzo prolazi, a hronični može trajati godinama.

Nelečeni gastritis može da doprinese i nastanku čira na želucu, te ga ne treba olako shvatati.

Pravilna ishrana koja podrazumeva češće a manje obroke i izbegavanje namirnica koje nadražuju želudac od presudne su važnosti u terapiji.

Preporučuje se izbegavanje jakih začina i čajna mešavina HERBA MED No 36 koja zahvaljujući  antacidima smanjuje pojačano lučenje želudačne kiseline i time vrlo brzo nestaje neprijatan osećaj u želucu i u ustima.

Prednost ove čajne mešavine je što POTPUNO REGENERIŠE oštećenu sluznicu, a zahvaljujući tzv. biterima, podstiče želudac na normalno lučenje kiseline i ostalih fermenata koji su neophodni za pravilno varenje.

Već posle nekoliko dana redovne upotrebe čajne mešavine No 36 oseti se poboljšanje, intenzitet i učestalost simptoma se smanjuju i postepeno nestaju već u toku prvog meseca korišćenja ove čajne mešavine.

Iako se oseća značajno poboljšanje, preporuka je da ga treba piti do potpunog nestanka tegoba i do uspostavljanja pravilnog rada digestivnog trakta, jer treba otkloniti uzrok, a ne samo posledice poremećaja u radu gastrointestinalnog trakta.

Pravilna ishrana za gastritis podrazumeva da jedete češće, ali manje obroke.

Svaki zalogaj treba dobro sažvakati, a hrana treba da bude umerene temperature.

Upravo čajna mešavina HERBA MED No 36 i pravilnija ishrana su dobitna kombinacija u tome da problemi sa želucem i varenjem postanu prošlost….

ČAJ ZA ŽELUDAC, GASTRITIS, HELIKOBAKTERIJU

Čaj za želudac, gastritis, heliko bakteriju