Jačanje imuniteta prirodnim putem

jacanje-imuniteta-prirodnim-putem

Imunitet – ta magična reč koju verovatno čujete svakodnevno što preko medija što i u prilikom svakodnevnog druženja, nešto je što predstavlja jednu od najvažnijih komponenti u životu svakog od nas.

Ljudski imunitet predstavlja svojevrsnu „ličnu armiju“ koja ima ulogu da zaštiti naše telo od napada raznih štetnih patogena, kao što su bakterije, gljivice i virusi.

Istraživanja pokazuju da dobar imunitet brani čovekov organizam od mnogobrojnih štetnih infekcija, ali i od nekoliko vrsti raka, te je jak i dobar imunitet nešto što je potrebno obezbediti svakom ljudskom organizmu.

Šta je imunološki sistem?

Kao što nam i samo ime kaže imunološki sistem je u stvari sistem, a ne neka jedinka.

Kako bi on funkcionisao na pravi način i imao svoju zaštitnu ulogu potrebni su mu ravnoteža i sklad, a ono što vi možete da uradite kako biste ojačali imunitet prirodnim putem jeste da preduzmete proverene korake kako biste na potpuno prirodan i zdrav način održali svoj imunološki sistem zdravim, ali i snažnim kako bi se izborio sa svim štetnim patogenima.

Na koji način se jača imunitet?

Prioritet svakog čoveka na ovoj planeti treba da bude upravo jačanje imuniteta, a razlog je taj kako bismo očuvali dobro zdravlje.

Kako biste bili sigurni da radite sve što je potrebno u cilju jačanja vašeg imuniteta posvetite se redovnoj fizičkoj aktivnosti, ali i dobrom i pravilnom ishranom, ali obezbedite i situacije koje vam neće stvarati nervozu i stres.

Dakle, jednostavno bi bilo da je idealno jačanje imuniteta tako što ćemo zdravo jesti, biti optimistični ali i fizički aktivni.

Međutim, mnogo je problema.

Nije to tako jednostavno promeniti odnosno postiću u životu, s obzirom na društvo u kojem živimo koje je upravo puno stresa i nervoze.

Sve manje vremena imamo za fizičke aktivnosti, ali i zdravu hranu.

Kako biste sebi obezbedili jačanje imuniteta prirodnim putem dovoljno je da se okrenete prirodi, i počnete svoju terapiju čajnom mešavinom koja je namenjena upravo jačanju vašeg imuniteta.

Kako ojačati imunitet pomoću čaja?

Čaj za imunitet HERBA MED No: 106 je biljna mešavina koja će vašem organizmu ponuditi sve što je potrebno kako bi na potpuno prirodan i zdrav način postigao jačanje imuniteta.

Verovatno ste i sami čuli ali i pročitali da je jako bitno za jačanje imuniteta promeniti životne navike.

Međutim to uglavnom nije tako jednostavno tako da mogu nastati i dodatni problemi ukoliko jednostavno svoj organizam „silimo“.

Imunološki sistem čoveka napravljen je tako da on predstavlja mnogo veći nivo složenih operacija u našem organizmu od samog stvaranja antitela koja su bitna kako bi se naš organizam izborio sa patogenima.

Ukoliko govorimo uopšteno o imunološkom sistemu možemo zapravo reći da je on ustvari kompletno naše telo sa uključenim stanjem uma.

Bitan je osećaj sreće za dobar i jak imunitet

Upravo stanje uma je jako bitno za održanje stabilnog i jakog imuniteta, a to znači da je potrebno sebi obezbediti svakodnevni osećaj zadovoljstva i sreće.

S druge strane sve ono što nam je po nekada svakodnevnica kao što je nervoza, gnev, očaj – potrebno je zapostaviti i ostaviti sa strane kako ne bi štetili stanju našeg imunološkog sistema.

Upravo ova činjenica je bitna jer mnogi misle da se dobar imunitet stvara samo korišćenjem skupocenih vitamina koji su dostupni u apotekama.

Mnogo je bitnije okrenuti se prirodi ukoliko želimo da ojačamo svoj imunitet na potpuno zdrav način, a jedna od preporuka jeste i da uvedemo redovnu fizičku aktivnost.

Fizička aktivnost kao bitan faktor za jak dobar imunitet

Iako zvuči neverovatno da usled svih dnevnih obaveza bilo na poslovnom ili privatnom platu, izdvajamo i vreme za fizičku aktivnost, to je jako bitno ukoliko želimo da svom telu obezbedimo normalno i zdravo funkcionisanje.

Potrudite se da svakoga dana budete bar minimalno aktivni, ukoliko nemate vremena za teretanu možete praktikovati pešačenje uz i niz stepenice, šetnju do posla, škole, fakulteta ili neki drugi vid zabave i rekreacije u prirodi.

Svakako jako je bitno da se tokom jačanja imuniteta, uz redovnu terapiju čajem za jačanje imuniteta, HERBA MED No: 106, balansirano trudimo da imamo i fizičku aktivnost ali i održavamo dobro psihičko stanje.

Bitan je rad na celokupnom organizmu, kao što je slučaj za fizičkim tako i sa psihičkim zdravljem – a sve ovo je proverena metoda kako biste ojačali svoj imunitet i sačuvali dobro zdravlje.

Izbacite loše životne navike – one negativno utiču na imunitet

Loše životne navike su takođe nešto što nas svakodnevno okružuje, a tu pre svega mislimo na konzumiranje cigareta, prekomerni unos alkohola ili možda neki ozbiljniji porok.

Međutim ovo nisu jedine loše životne navike koje loše mogu uticati na vaš imunitet i stanje organizma.

Loša ishrana kao i nedovoljna fizička aktivnost takođe su bitni činioci oslabljenog i narušenog imuniteta – te je i naš orgnaizam u veoma niskom procentu otporan na razna oboljenja.

Kako prepoznati pad imniteta?

Mnogi od nas ne prate reakcije svog organizma, te i misleći da je sve to prirodno i da jednostavno „tako mora“ ne uočavaju da je njihov imunitet oslabljen i nalazi se u rizičnoj crvenoj zoni od novih oboljenja.

S obzirom na to da se simptomi oslabljenog imuniteta ne prikažu preko noći mnogi od nas i ne obrate pažnju, a vremenom se prosto naviknu na takvo stanje organizma.

Neki od najčešćih simptoma pada imuniteta su: česte infekcije i prehlade, stalan umor i iscrpljenost, pojava ekcema, psorijaze, ali i bradavica i keratoze; gojaznost ili preterana mršavost, pojava belih naslaga na jeziku, suv nos, pojava infekcije ali ne i temperature, osećaj hladnoće, otečeni limfni čvorovi kao i osećaj naduvenosti.

Kao što vidite mnogo je simptoma koji mogu da se pojave samostalno preko noći, da se vremenom razvijaju a da mi toga i ne budemo svesni.

Zbog toga je dobro biti oprezan, pa čak i preventivno koristiti prirodne preparate za jačanje imuniteta.

Zbog čega dolazi do pada imuniteta?

Brojni su razlozi za pad imuniteta, ali ukoliko bismo morali taksativno da navedemo osnovne razloge taj spisak bi izgledao ovako:

 • stres
 • nedostatak sna
 • loša ishrana
 • preteran fizički napor
 • loša higijena
 • nedovoljan unos tečnosti
 • pušenje i prekomerno konzumiranje alkohola
 • konzumiranje opijata i drugih psihoaktivnih supstanci
 • nedovoljna fizička aktivnost.

Razloga je različitih, ali ukoliko ih budemo pažljivo pogledali upravo su to sve karakteristike društva, savremenog čoveka i prosto je nemoguće da se čovek zaštiti od svih ovih uzročnika, a u pojedinim situacijama i da prekine sa lošim životnim navikama.

Obezbedite svom organizmu najbolji lek za jačanje imuniteta

Naravno da ne mislimo u ovom trenutku na skupocene lekove raznih farmaceutskih kompanija.

Za vas imamo predlog kako da na potpuno prirodan način ojačate svoj imunitet, čak i prilikom obavljanja svakodnevnih privatnih, poslovnih i porodičnih obaveza.

Čajna mešavina HERBA MED No: 106 povoljno utiče na jačanje imuniteta i očuvanje dobrog metabolizma, a sam napitak je jako prijatan za piće i veoma lagan za korišćenje jer se može spakovati u npr. flašicu i konzumirati u toku dana.

Korisni saveti za prirodno jačanje imuniteta

Kako biste ojačali svoj imunitet prirodnim putem potrebno je da budete istrajni prilikom korišćenja terapije i ispijanja svoje biljne mešavine, ali postoji još po neki savet koji nije loše da uvedete u svoj svakodnevni život.

 • Hranite se zdravo, a to znači da izbegavate veštačke sokove, industrijski prerađenu hranu, konzumirate manje slatkiša, alkohola. Svoj dan možete upotpuniti svežim voćem i povrćem, jajima, mesom, mlečnim proizvodima ali i zdravim mastima. Na ovaj način ćete svom organizmu obezbediti sve potrebne vitamine i minerale koji su dobri za očuvanje vašeg zdravlja. Možete koristiti propolis, med, beli luk, koprivu, đumbir…
 • Naspavajte se – iako vam se čini da je dan kratak i da vam je potrebno bar još toliko vremena da završite sve obaveze, pokušajte da spavate dovoljno. Spavanje svakako nije gubljenje vremena, jer je to prirodan proces kojim se naše telo regeneriše, a lekari kažu da je za zdrav organizam potrebno od 6 do 8 sati sna svakoga dana.
 • Odmarajte redovno – jer kao što ni jedna mašina nije predviđena da radi non stop, takav je slučaj i sa našim telom. Nije dobro da svoj organizam konstantno držimo pod psihičkim, fizičkim ili emotivnim naporom, te ukoliko imate pomenute situacije jednostavno se odmorite kako biste vratili svoje telo u normalu. Ukoliko vam nije naporno možete jednostavno voditi dnevnik svojih aktivnosti i beležiti one koje stvaraju ovakvo stanje kod vas – te se kasnije i potrudite da takve aktivnosti izbacite iz svog svakodnevnog života.
 • Vodite uspešnu bitku sa stresom – s obzirom na to da je mnogo puta teško da sam stres izbegnemo, ali je jako bitno da naučimo kako da se borimo sa njim, ali i da promenimo svoj stav prema njemu. Bitno je da, koliko je to moguće, ne reagujemo burno na stresne situacije.
 • Konzumirajte dosta vode – ali bukvalno vode, ne tečnosti bilo koje vrste. Kao što je slučaj da je našem telu potrebna određena količina odmora i sna dobra za lečenje imniteta  to je slučaj i sa vodom, odnosno prema mišljenju lekara minimum 8 čaša ili 2 l vode dnevno. Od koristi u hidrataciji mogu vam u ogromnoj meri biti korisni čajevi za imunitet, a jedan od njih koji su se odlično pokazali kod osoba sa oslabljenim imunitetom jeste HERBA MED No: 106.
 • Fizička aktivnost ali i vežbanje jeste nešto što vam je jako bitno prilikom procesa jačanja imuniteta prirodnim putem. Jednostavno naše telo nije programirano da sedi po ceo dan, te ukoliko vam je kondicija loša pokušajte da krenete sa laganom šetnjom za početak, a kasnije možete uvesti još neku dodatnu fizičku aktivnost – bilo da je to teretana, boravak u prirodi, fitnes…

Zlatno pravilo u jačanju imuniteta

Zlatno pravilo prilikom procesa jačanja imuniteta prirodnim putem jeste da budete umereni u svemu.

Svakako sve metode koje smo vam nabrojali su neke od njih koje će vaš život vratiti na zdrav i normalan kolosek, kako biste bili zaštićeni od dodatnih oboljenja koja mogu biti izazvana oslabljenim imunitetom.

HERBA MED ČAJ ZA IMUNITET

Čaj za imunitet i detoks