Jačanje imuniteta biljem

caj za detoksikaciju

Određeno godišnje doba koje je uglavnom povezano i sa raznim prehladama, virusima i bakterijama nas priseti na dobro poznati imunitet na koji, uglavnom, svakodnevno zaboravljamo. Usled svakodnevnih životnih aktivnosti, stresnog načina života, nepravilne ishrane kao i nedovoljne fizičke aktivnosti – zaboravimo na jačanje imuniteta koji je u većini slučajeva oslabljen kako kod odraslih tako i kod dece.

Međutim, imunitet nas na svoje postojanje i bitnu funkciju uglavom podseti kad se prehladimo – i to je potrebno da se promeni. Ne smemo još brže i da ga zaboravimo kada prođe prehlada, već baš naprotiv da utičemo na njegovo jačanje i pospešujemo njegov razvoj svakoga dana.

Pandemija virusa Korona koja poslednjih godina jenjava čitavim svetom, naterala nas je da brinemo o svom imunitetu ne samo tokom zimskih meseci i sezone gripa već tokom cele godine. Imunitet i njegovo jačanje je naša svakodnevnica, a najbolji način da imate jak imunitet jesu prirodne metode.

Jačanje imuniteta biljem metoda je koja nije štetna po zdravlje niti jednog ljudskog organizma.

Nismo na početku teksta rekli, ali je jako bitno podsetiti se da je imuni sistem odnosno imunitet odbrambeni mehanizam našeg organizma. Upravo je njegova glavna i osnovna uloga da štiti naš organizam od raznih štetnih uticaja koji su prisutni u školi, na fakultetu, na poslu, ulici ili nekoj drugoj javnoj ustanovi. Ukoliko imamo jak imunitet on će nas štititi od napada raznih stranih tela kao što su bakterije, virusi, gljivice, paraziti, toksini, mikroorganizmi ili čak tumori.

Verovatno ste i sami čuli da je za jak imunitet jako bitna zdrava i raznovrsna ishrana, ali i fizička aktivnost. Takođe, ne treba zaboraviti u ovom procesu prirodne supstance, minerale i vitamine koji su veoma poželjni u svakodnevnoj upotrebi kako bi naš imuni sistem mogao da se odbrani od napada raznih patogena.

Upravo u situaciji kada naše telo nema odbranu koju nazivamo imuni sistem – ono bi bilo izloženo ovim napadima koji mogu biti i sa smrtnim ishodom.

Zbog čega su dobra prirodna sredstva za podsticanje rada imunog sistema?

Primetili ste, sigurni smo, da kada odete do apoteke imate široku paletu raznih lekova, praškova, sirupa koji utiču na jačanje imunog sistema. Naravno, svi ovi medikamenti iziskuju dosta potrošenog novca, ali i prilikom njihovog korišćenja nikada nismo sigurni. Dešava se da nakon izvesnog vremena pročitamo u novinama ili na internetu kako je neki lek zabranjen, kako izaziva razne neželjene efekte itd…

Ovo je i jedan od najvažnijih razloga zbog čega je dobro koristiti bilje prilikom svakodnevnog jačanja imuniteta. Ukoliko redovno koristite biljnu terapiju nećete imati neželjene efekte, nećete potrošiti brdo novca, ali i delovaćete temeljno (a ne samo prividno) na jačanje vašeg imunog sistema.

Koji čaj je najbolji za imunitet?

Čućete razne komentare kada je u pitanju odgovor na ovo pitanje. Neko će zastupati teoriju da je svaki čaj dobar – jer ne može da šteti; dok će drugi reći tačno određenu biljku “koju obavezno morate popiti za jačanje imuniteta”.

Iskustva korisnika su različita, ali oni koji su koristili biljnu mešavinu HERBA MED No: 106 primetili su fantastično dejstvo kao i podsticanje rada imunog sistema, a pritom štiteći svoj organizam od bolesti. Takođe, biljna mešavina namenjena jačanju imuniteta ima jako odbrambeno dejstvo ukoliko do određenog oboljenja dođe. Stručna javnost je, u ovakvim situacijama saglasna, da zahvaljujući svom dejstvu biljna mešavina blokira proteine kojima se virusi “kače” za ćeliju, ali i one druge koji mogu da omoguće ulazak virusa u naš organizam. Zbog toga je ovaj čaj za imunitet dobar i kao preventiva ali i u trenutku kada je vaš imuni sistem već oslabljen i podložan napadima raznih patogena.

Da li urođeni imunitet može da oslabi?

Veoma često se čuje kako smo svi mi rođeni sa urođenim imunitetom – što je tačno, i kako nam je on dovoljan tokom životnog veka da se izborimo sa svim patogenima koji napadaju naš organizam – što je pogrešno.

Takozvanu “prvu liniju odbrane” predstava urođeni imunitet koji nas štiti od najranijeg doba od raznih bolesti. Urođeni imunitet se stvara pre svega od naslednih faktora koje smo rođenjem i dobili, ali sa druge strane on može itekako da oslabi i nikako nije dovoljan da nas zaštiti iz godine u godinu, iz meseca u mesec, iz dana u dan.

Sa druge strane stečeni imunitet koji je posledica životnog ciklusa, načina života i raznih okolnosti stiče se na dva načina – prirodnim i veštačkim putem. Kontakt sa uzročnikom bolesti jeste prirodni, dok vakcinacijom se dolazi do veštačkog. Treba napomenuti da su obe vrste imuniteta jako važne za jačanje organizma, ali i rade zajedničkim snagama da bismo naše zdravlje što efikasnije zaštitili.

Kako prepoznati pad imuniteta?

Trenutak kada se razbolimo je i prvi znak da nam je imunitet pao. Međutim organizam nam i ranije daje znake i simptome da nam je pao imuni sistem te je potrebno dobro pratiti svoje telo i reagovati na vreme ukoliko nismo od onih koji vole preventivu.

Telo nam govori da bi trebalo da se pozabavimo jačanju imuniteta.

Razni su simptomi kojima nas telo upozorava svakodnevno da je potrebno ojačati imunitet.

Jedan od prvih simptoma i najčešćih jeste umor, a takozvani hronični umor je i jedan od glavnih simptoma slabog imuniteta. Pod ovim podrazumevamo konstantnu iscrpljenost, pad energije ali i čestu promenu raspoloženja kao i nejasnu nesanicu koja se ponavlja iz veče u veče.

S obzirom na to da je zadatak našeg imuno sistema da nas štiti od različitih virusnih i bakterijskih infekcija, ukoliko često imamo probleme sa infekcijama – to je takođe još jedan od znakova oslabljenog imuniteta. Najčešće se javlja upala grla, herpes, upala uha ali i desni – sve su to simptomi da antitela nisu u svojoj maksimalnoj snazi.

Posekotine su nešto što nam se konstanto dešava, ali ukoliko su vam potrebne nedelje da bi se zacelila obična posekotina – lekari savetuju da proverite imunitet. Upravo su teška zarastanja rana uglavnom jedan od simptoma da vam nedostaje cink, a to je mineral koji se vezuje za regenerisanje ćelija.

Takođe, još jedan od znakova da vam je imunitet oslabljen jesu i izraženi problemi sa kosom i kožom. Tu pre svega mislimo na opadanje kose ali i ekceme kao i bubuljice koje su takođe jedan od direktnih znakova da sa imunitetom nije sve u najboljem redu. Ukoliko primetite iznenadne promene u stanju na koži ili kosi – one vam mogu biti jasan signal lošeg i oslabljenog imuniteta i još jasniji znak da je potrebno poraditi na njegovom jačanju.

Kako ojačati imunitet uz pomoć bilja?

Biljke nam nude potpuno prirodan pristup jačanju imuniteta – a metoda je potpuno bezbedna, bezbolna i ne narušava dodatno vaše zdravlje.

Generalno, čajevi se u mnogim tradicijama koriste kao prirodni lekovi za mnoga oboljenja, a čaj za imunitet vam može u mnogome pomoći bez obzira da li želite preventivno da se zaštitite ili ojačate svoj imunitet nakon što je on oslabljen.

HERBA MED No: 106 je biljna mešavina koja će redovnom upotrebom održati dobro zdravlje vašeg organizma. Zahvaljujući svojim aktivnim jedinjenjima i pažljivo biranim sastojcima čaj će izvršiti detoksikaciju organizma, podići otpornost organizma ali i regulisati metabolizam i popraviti cirkulaciju.

Čaj na koji smo u poslednje vreme zaboravili daleko je korisniji za naš organizam od raznih medicinskih preparata i suplemenata koji su namenjeni jačanju imuniteta.

On vam omogućava da ojačate svoj imunitet, ali i da podstičete zdravo funkcionisanje svog organizma.

S obzirom na to da se naš organizam svakodnevno bori protiv bakterija, virusa ali i drugih mikroorganizama neophodno je da redovno koristimo čaj za jačanje imuniteta. Na taj način bićete sigurni da ste svom organizmu obezbedili da ostane jak – jer ukoliko to ne učinite lako može doći do pada imuniteta a onda nastaju i različita oboljenja i bolesti.

Šolja čaja vam može učiniti mnogo za vaš imuni sistem!

Redovno koristite čajnu mešavinu i budite sigurni da ste svoj organizam zaštitili.
Prijatnog je ukusa i mirisa tako da ga mogu koristiti i deca, a ukoliko usled obaveza i ne stignete da svoju šolju čaja popijete toplu – ne brinite on neće izgubiti svoje dejstvo. Upravo je ovo čaj za imunitet koji zadržava većinu svojih hranljivih i blagotvornih supstanci čak i kada se rashladi – te vam u letnjim danima može poslužiti i kao osveženje od vreline.

Redovnom upotrebom čaja za imunitet – ojačajte svoj organizam

Naravno, ovo ne znači da je jedino to potrebno kako biste svoj imunitet ojačali. Iako će vam čaj pomoći da održite jak imunitet ili ojačate ukoliko je on oslabljen, potrebno je da promenite i neke svoje životne navike.

Ukoliko pušite – prestanite sa tim porokom jer duvanski dim i nikotin spečavaju naš imunološki sistem da na vreme reaguje ukoliko je prisutna aktivnost neke infekcije.

U redu je popiti čašu vina nakon ručka ali alkohol konzumirajte umereno, jer će preterani unos alkohola destruktivno delovati na vaš imunitet.

Koliko god da ne stižete usled svakodnevnih obaveza na poslu i kod kuće, pokušajte da se redovno bavite fizičkim aktivnostima – jer će vežbanje vašem telu obezbediti vitalnost i funkcionalnost. Bar pola sata dnevno, sigurni smo, možete da izdvojite za neku fizičku aktivnost ili makar šetnju.

Takođe, jako je bitno i da svom organizmu obezbedite dovoljno sna, a odmor za imunitet je podjednako važan kao i aktivnost tokom dana jer ćete na taj način zaštititi vaše telo od negativnog uticaja raznih virusa, bakterija, parazita i gljivica.

HERBA MED ČAJ ZA IMUNITET

Čaj za imunitet i detoks