Detoks plan za oporavak organizma nakon praznika

detoks plan

Prvi dani u godini protiču u znaku uživanja u slobodnim danima, ali i svim blagodetima praznične trpeze. U  isto vreme se pali i alarm u našem telu koji kaže da je vreme i za detoksikaciju, kako bi organizam lakše podneo masnu, kaloričnu, neretko i  nezdravu hranu. Stoga smo mi tu da vam pomognemo u tome.

U nastavku teksta vam predstavljamo efikasne metode za čišćenje organizma.

Evo nekoliko smernica:

1. Povećajte unos vode– ovo je stavka koje treba da se pridržavate uvek, jer ćete tako zasigurno doprineti da se vaš organizam lakše očisti od svih toksina. Povećan unos vode poboljšaće funkcije jetre, što je ključno za osobađanje od masti i nečistoća.

2. Limun je stavka na koju uvek možete da računate ukoliko želite da pročistite svoj organizam. Najbolje je da pijete mlaku limunadu, ujutru na prazan stomak.

Ovo će znatno poboljšati probavu, kao i smanjiti kiselost organizma, koja je sigurno povećana posle svih tih prazničnih đakonija, jer je limun visoko alkalna namirnica.

3. Više povrća i voća takođe je recept koji treba da uključite u svoj detoks plan. Samo jedna jabuka dnevno čini čuda kada je sistem za varenje u pitanju, jer su jabuke bogate antioksidantima, kao i vlaknima.

Ne zaboravite i na ceđene sokove od povrća poput cvekle, brokolija, kupusa, šargarepe koji su prava magija za zdravlje.

4. Jabukovo sirće tj. nekoliko kašike u pola litra tople vode, u koju možete dodati i malo meda, takođe čini čuda kada je u pitanju čišćenje organizma.

5. Čaj za detoksikaciju će vam bez sumnje pomoći da očistite organizam posle teške i masne praznične hrane. Naročito ako nemate vremena da ispoštujete sve gore navedene stavke.

Čaj HERBA MED za detoksikaciju veoma je komforan za upotrebu, pa bilo da ste na poslu, kod kuće ili u prevozu, možete uraditi nešto zaista dobro za svoj organizam.

Tako malo truda, a tako mnogo koristi za vaše zdravlje.

HERBA MED ČAJ ZA DETOKSIKACIJU

Čaj za imunitet i detoks