Čaj za želudac

caj-za-zeludac-herba-med

Kao posledica stresa, brzog načina života i neredovne i nepravilne ishrane, javljaju se različiti funkcionalni poremećaji i oboljenja organa za varenje.

Ako imate simptome kao što su:

  • bol i pečenje u predelu želuca
  • pojačana kiselina,
  • nadimanje,
  • nekada i mučnina i gubitak apetita

ukazuju na neki od poremećaja organa za varenje.

Utvrdite uzrok problema sa želucem

Pre svega važno je tačno utvrditi uzrok i pravu dijagnozu, kako bi se moglo na adekvatan način pristupiti lečenju.

1. HELICOBACTER PYLORI kao uzrok

Kod našeg stanovništva, čest problem jeste prisustvo bakterije HELICOBACTER PYLORI.

To je gram negativna bakterija, koja se javlja u donjem delu želuca (pilorusu) i može biti uzročnik GASTRITISA-zapaljenja želuca, ČIRA DVANAESTOPALAČNOG CREVA I ŽELUCA.

HELICOBACTER PYLORI – napada zaštitno tkivo tj.sluznicu želuca, što dovodi do oslobađanja određenih enzima i toksina koji štete ćelijama želuca.

Kao posledica dolazi do poremećaja u varenju i do neprijatnih simptoma kao što su nedostatak apetita, nadutost, osećaj peckanja, ali je i baš ona najčešći uzročnik gastritisa, čira dvanaestopalačnog creva i želuca.

Najčešći simptomi čira su bol ili neprijatnost u gornjem delu stomaka, nadimanje i nakon unosa male količine hrane, nedostatak apetita, pa čak i mučnina ili povraćanje, a čirevi koji krvare mogu dovesti i do malokrvnosti i iscrpljenosti.

Ovi zdravstveni problemi se mogu veoma uspešno rešiti određenim antiulkusnim čajnim mešavinama, koje dovode do potpunog zaceljena čira, pri čemu se formira kvalitetan ožiljak i potpuno se regeneriše oštećena sluznica.

Takođe, čajne mešavine imaju i jako antibiotsko dejstvo i potpuno mogu da eliminišu HELICOBACTER PYLORI.

Sve je veći broj i mlađe populacije koja ima probleme kao što su GASTRITIS, ULCEROZNI KOLITIS, IRITABILNI KOLON.

2. Gastritis uzrokuje probleme sa želucem

GASTRITIS je zapaljenje sluznice želuca i još jedan u nizu poremećaja čiji su uzroci: svakodnevni stres, jaka trauma praćena šokom,pojačana nervoza, nepravilna i neredovna ishrana, opekotine(hemikalije), Helicobacter pylori…

Gastritis je propraćen pojačanom kiselinom i gorušicom, osećajem pečenja u predelu želuca, a ne tako retko i mučninom, kao i osećanjem nadutosti i nadimanjem posle jela.

3. Problemi koje uzrokuje želudačna kila

Još jedan čest problem sa želucem jeste ŽELUDAČNA KILA – stalni ili povremeni prodor ulaznog dela želuca u grudni koš, kroz ezofagusni otvor u dijafragmu, i karakterišu ga gorušica, bol ispod grudne kosti, panika, tahikardija i aritmija.

Veoma važna je napomena da se i ovde kao i kod svih ovih poremećaja mora voditi računa o pravilnom načinu ishrane, što podrazumeva redovne, češće a manje obroke, gde će se svaki zalogaj polako i dobro sažvakati, hrana ni previše topla ni previše hladna, izbaciti gazirana pića i jake začine.

Čaj za želudac koji rešava probleme

Svi ovi poremećaji organa za varenje, koji su u velikoj meri i neurovegetativnog porekla, se jako uspešno mogu rešiti i otkloniti čajem za želudac HERBA MED  No: 36, koja podstiče želudac na pravilno lučenje kiseline, ali i regeneriše oštećenu sluznicu gastro trakta.

Čajna mešavina No: 36 svojim baktericidnim aktivnim principom pomaže u eliminisanju bakterije Helicobacter pylori.

Čajna mešavina No: 36 daje odlične rezultate ako se pije redovno, i ono što je važno naglasiti je da se neprijatni simptomi i tegobe smanjuju i polako nestaju već u toku prvog meseca korišćenja čaja, tako da se kvalitet svakodnevnog života poboljšava i normalno se vraćamo svojim svakodnevnim aktivnostima.

Naravno, sa terapijom treba nastaviti do kraja, do potpunog vraćanja gastro trakta u pravilan rad.

Veliki broj zadovoljnih korisnika su nama najvažnija potvrda o kvalitetu naših proizvoda, a još jedan reper u nizu potvrde je i rešenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije za svaki naš čaj.

Čaj možete poručiti ovde:

ČAJ ZA ŽELUDAC

Čaj za želudac, gastritis, heliko bakteriju