Čaj za upalu krajnika

caj za lecenje upale krajnika

Krajnici su par specijalizovanih limfnih čvorova koji su smešteni sa obe strane grla i to odmah iza i iznad jezika. Ukoliko se oni leče antibioticima, simptomi bi trebalo da nestanu već nakon nekoliko dana, ali to uglavnom nije slučaj. S obzirom na to da se danas lekari uglavnom ne odlučuju za uklanjanje krajnika operacijom, najbolja metoda jeste prirodno lečenje upale krajnika.

Upala krajnika se danas može lečiti u kućnim uslovima i redovnim ispijanjem čaja za upalu krajnika, a sve to u velikoj meri će smanjiti za dodatne komplikacije po zdravlje pacijenta. Operacija kao izbor tek je slučaj ukoliko upala krajnika utiče na sluh ili disanje pacijenta – uglavnom dece.

Akutna upala krajnika nije uopšte retka u lekarskoj praksi, a uglavnom se javlja kod dece češće nego kod odraslih. Ona se može javiti kao deo kliničke slike usled infektivnog oboljenja ili neke sistemske bolesti. Takođe, ima registrovanih slučajeva da se upala krajnika pojavljuje i samostalno, a u svakom od ova tri slučaja krajnici su crveni, otečeni i veoma bolni.

Simptomi upale krajnika

Neki od najčešćih uzročnika za bolest upale krajnika jesu razni virusi i bakterije kao što su: stafilokok, streptokok, pneumokok ili neki adenovirusi.

Sve angine, odnosno upalu krajnika karakteriše jedna ista klinička slika dok postoje samo razlike u stepenu oboljenja kao i opšteg zdravstvenog stanja pacijenta.

Što je i razumljivo deca će burnije reagovati, dok će kod odraslih imunološki sistem biti dosta oslabljen i iscrpljen. Bolest sama po sebi se može razvijati od nekoliko sati pa sve do nekoliko dana te je i preporučljivo da se pacijenti sami leče.

Neki od prepoznatljivih simptoma oboljenja su: bol u predelu tonzila, a bolovi su (prema rečima pacijenata) naročito izraženi pri gutanju hrane ili vode, pa se i sama bolna mesta proširuju ka ušima.

Spoljašnja regija vrata kod ovih pacijenata je veoma osetljiva, a negde oko drugog ili trećeg dana mogu se pojaviti bolne uvećane limfne žlezde vrata.

Takođe, od prvih simptoma prisutno je i pojačano lučenje pljuvačke, te pacijent ima osećaj suvoće kao i neprijatnog zadaha iz usta.

Grč vilice takođe može biti prisutan pa je samo uzimanje hrane otežano, ali i govor je dosta izmenjen.

Na samom početku bolesti javlja se visoka telesna temperatura, bolovi u mišićima, glavobolja, drhtavica, malaksalost i opšta slomljenost.

Koji oblici angine postoje?

Gušobolja, zapaljenje vrata samo su neki od osećaja kod pacijenata, a postoje razni oblici upale krajnike pre svega u zavisnosti od samog uzroka kao i stadijuma oboljenja.

Virusnog porekla je uglavnom angina catarralis koja se javlja u podrumu infektivnih bolesti kao i samostalno.

Gnojne angine, angina confluens, ulcerozne i nekrotične angine takođe postoje.

Pacijent s obzirom na to da ima mogućnost da u kućnim uslovima izleči upalu krajnika – najbolje je da se opredeli za prirodno lečenje. Na taj način se izbegava ispijanje štetnih antibiotika, a delovanje će nastupiti samo par dana nakon redovne upotrebe.

HERBA MED No: 29 jeste prirodni čaj koji će kod pacijenata sa problemom upale krajnika delovati odmah, sa puno efekata i bez dodatnih poteškoća kao ni narušavanja zdravlja.

Da li je opasna upala krajnika?

Verovatno se sećate udžbenika iz biologije za osnovnu školu na kojoj je prikazano dete sa natečenim krajnicima? Prva asocijacija kada se setimo te slike, verovatno nam je asocijacija za upalu krajnika i jako natečeno grlo.

Međutim, upala krajnika uopšte nije takva.

Ovo je oboljenje u kojem limfni čvorovi koji su smešteni u našem grlu (zovemo ih krajnicima) nateknu pa i počnu da bole. Sama infekcija je mnogo češća kod dece, iako je ovo infekcija koja se može desiti bilo kome.

Krajnici kod čoveka jesu prirodna odbrana organizma od raznih mikroba koji mogu da izazovu pomenutu bolest. Njihova je uloga da proizvode krvna zrnca koja mogu da spreče prodiranje mikroorganizama u naše delo.

Međutim, situacija kaže da u pojedinim slučajevima i usled raznih razloga krajnici mogu da podlegnu ovom napadu bakterija i virusa te se pojavljuju prvi simptomi. Bol i oticanje jeste prva asocijacija na upalu krajnika, zar ne?

U oko 30% slučajeva upalu krajnika može uzrokovati i obična prehlada i to kada su deca u pitanju, a dobije se upala zbog streptokoke.

Da li je upala krajnika zarazna bolest?

Pacijenti koji imaju upalu krajnika potrebno je da povedu računa, s obzirom na to da je ovo zarazna bolest, te se i veoma lako prenosi, a pogotovo među decom.

Neki od simptoma koji se uglavnom javljaju jesu upaljeni i natečeni krajnici, jak bol u grlu, otežano disanje, bele ili žute tačkice na krajnicima, promuklost, loš zadah, jeza, otežano gutanje, povišena temperatura. Takođe, prvi simptomi ove bolesti mogu biti i glavobolja i jak bol u stomaku, osetljivost u vilici i vratu, ukočeni vrat pa i manjak apetita i povećana razdražljivost (naročito kod dece).

Sami simptomi se uglavnom javljaju odmah čim se pojavi upala krajnika, te se i ona veoma lako otkriva.

Kako otkriti upalu krajnika?

Iako imate simptome nikada na svoju ruku nemojte određivati da li imate ili nemate pomenuto oboljenje.

Dijagnoza uglavnom nastaje nakon upale krajnika, i pregleda zbog bolnog i natečenog grla. Takođe, lekar će (ukoliko nije siguran) zatražiti bris grla, kako bi potvrdio svoje pretpostavke.

Kao što se lako određuje tako se i upala krajnika veoma lako leči. Ipak ni u kom slučaju je nemojte ignorisati jer ona može veoma lako nastati hronična pa da vas muči konstantno i da stvara ozbiljne zdravstvene probleme.

Prirodni lekovi za upalu krajnika

Možda ćete čuti podatak da se upala krajnika uglavnom leči antibioticima, ali to nije preporučljivo. Sve je i više lekara koji preporučuju prirodne preparate takozvane biljne mešavine koje imaju ulogu da vas potpuno izleče.

Zahvaljujući lekovitom svojstvu, HERBA MED No: 29 biljna mešavina će uz širok spektar svojih lekovitih svojstava pozitivno delovati na upalu krajnika.

Sastojci samog čaja će sprečiti naticanje, upalu i bol koji se javlja sa upalom krajnika. Budite sigurni da će ovaj čaj biti vaš dobar saveznik u borbi protiv same upale.

Upala krajnika je veoma česta patologija

S obzirom na samu činjenicu kako nastaje i kako se naše telo bori protiv ove zaraze, logično je zbog čega upala krajnika uglavnom pogađa mališane. Nemaju dovoljno razvijen odbrambeni i jak metabolizam odnosno imuni sistem kako bi se izborio sa određenom bakterijom.

Antibiotici u lečenju nisu rešenje, s obzirom na to da izazivaju mnogo više štete nego koristi.

Potpuno bezbolna metoda jeste prirodno lečenje upale krajnika, gde ćete efekat videti već nakon nekoliko dana ali samo uz redovnu upotrebu.

Jako je bitno da se upala krajnika leči na vreme jer lako može doći do hronične situacije, pa da pacijent konstantno ima sve probleme koji se mogu izlečiti samo jednim korišćenjem čaja za upalu krajnika.

Simptomi kao što su bol u grlu koji pacijenti opisuju kao seču žiletom ili otežano gutanje i visoka temperatura – jasan su znak za upalu krajnika. Ova upala ukoliko se adekvatno ne leči veoma lako može da se iskomplikuje.

Oštar pa i intenzivan bol koji se javlja sa obe strane uglavnom se širi prema ušima i prema vratu, a nakon dva do tri dana upala je toliko jaka da se na vratu mogu opipati i limfne žlezde vrata koje mogu biti takođe veoma bolne.

Uz sve ovo, ukoliko se oboljenje ne leči, može doći i do neprijatnog zadaha, pa i pojačanog lučenja pljuvačke kao i jake suvoće.

Ukoliko ste mislili da je problemima kraj – prevarili ste se, jer kod osoba koje imaju upalu krajnika, može doći do promene govora pa i grča vilice; dok je samo konzumiranje hrane veoma otežano sve vreme trajanja bolesti.

Kod određenih oboljenja čak i gnojni čepovi sa krajnika mogu da pređu na nepca pa i na druge delove grla što dovodi do promene boje i oblika.

Jako je važno da upalu krajnika počnete da lečite na vreme, a zavaljujući biljnim mešavinama, čajeve za upalu krajnika mogu da koriste čak i deca s obzirom na to da su blagog uzrasta. Ovo naročito pogoduje roditeljima male dece, koje su uglavnom pacijenti, te i ne moraju da kupuju i koriste skupe antibiotike koji mogu samo dodatne probleme da stvore po zdravlje deteta.

Da li su moguće komplikacije kod upale krajnika?

Uz redovno korišćenje čaja bitno je da pacijent koji leči upalu krajnika odmara redovno, dezinfikuje i ispira grlo. Takođe, usled terapije antibioticima može doći do pogoršanja stanja – tako da vam preporučujemo prirodni način lečenja.

Bitno je svakako da se pacijenti ne leče na svoju ruku i da ukoliko imaju simptome posete svog izabranog lekara. Doktor će na osnovu trenutne anamneze kao i određenih ispitivanja – bris grla pre svega, potvrditi odnosno demantovati da imate upalu krajnika.

Jako je važno da već sa prvim simptomima pacijent reaguje, jer može doći do dodatnih problema. Na primer u slučaju pogoršanja stanja beli čepovi koji su na krajnicima mogu dobiti zelenkastu ili braon boju. U tim slučajevima gutanje gotovo pa da je nemoguće, a u pojedinim slučajevima se dešava da oni i prokrvare.

Bitno je i da obratite pažnju na temperaturu koja može skočiti i preko 39 stepeni, ali i ukoliko se pojavljuje trnjenje kao i spazam vilice. U situaciji da je otok toliko veliki da ne reaguje ni jedan čaj, antibiotik ili neki drugi vid terapije – jedino rešenje je operacija i vađenje krajnika. Naravno, to je poslednji status s obzirom na to da se upala krajnika uspešno leči prirodnim putem.

HERBA MED ČAJ ZA UPALU GRLA

Čaj za bronhitis, upalu grla i alergije