Čaj za upalu grla

caj-za-upalu-grla

Neprijatnost kao što je bol u grlu, često se javlja kod svih starosnih kategorija, lako se javlja i kod dece ali i kod odraslih.

Za upalu grla se uglavnnom vezuje osećaj bola, grebanje, teškoća sa gutanjem, promuklost, peckanje u grlu ili nadražajni kašalj.

Iako virusna infekcija grla se obično u zdravom organizmu povuče za par dana, upala grla izazvana bakterijama može trajati nekoliko nedelja pa i dosta duže.

Zbog toga je bitno prepoznati na vreme simptome koji mogu da izazovu ovo stanje, a uzroci upale grla mogu biti različiti.

Koji su najčešći uzroci bola u grlu?

Reći ćemo vam odgovor odmah na početku. U najvećem broju zabeleženih slučajeva glavni uzrok jesu virusi.

Kada je čovek prehlađen, primećeni su upravo ovi simptomi, ali i glavobolja može biti prvi signal.

Međutim, upala grla ne nastaje samo sa prehladom, moguće je da se ovo stanje pojavi i ukoliko imamo male boginje, mononukleozu ili laringitis.

Nisu samo virusi glavni izazivači upale i bolova u grlu, već i bakterije, a najzastupljenija je streptokoka.

Ukoliko je ovakav slučaj pacijent će osetiti povećanu telesnu temperaturu, bele tragove u grlu ali i otečene limfne čvorove.

Ukoliko vam nabrojimo još neke razloge za bol u grlu pomislićete verovatno da li ste vi na bilo koji način bezbedni i da li možete da sprečite ove situacije.

Svakako je bitno da vam kažemo kako suv vazduh u prostoriji, gorušica, pušenje, navika da glasno govorite odnosno vičete dok govorite takođe izazivaju iritacije, grebanje i bol u grlu.

Na alergije takođe ne treba zaboraviti, a ukoliko vam se često dešava da imate bolove u grlu jako je bitno da ojačate svoj imunitet prirodnim putem.

Čajna mešavina HERBA MED No: 29 vam može pomoći da na potpuno prirodan način dozvolite svom telu da se izbori sa ovim problemom tako što ćete svom organizmu potpomognuti na ovaj način.

Koje upale grla razlikujemo i koja je uloga biljne mešavine u lečenju ovakvog stanja?

U prethodnom pasusu videli smo koji sve mogu biti uzroci za upalu grla, ali kada govorimo o samom bolu u grlu tu razlikujemo 4 vrste.

Ukoliko osećate upalu i bol ždrela odnosno dela grla koji se nalazi iza usne duplje reč je o Faringitisu.

Kada je bol na predelu krajnika koji se nalaze iznad korena jezika sa obe strane, prepoznaje se Tonzilitis, dok je Laringitis bol grkljana praćen promuklošću ali i zadebljanjem glasnih žica.

Dešava se da se pojavi i upala poklopca grla odnosno epiglotitis koji je redak oblik upale grla a on se javlja kod dece, međutim praksa je pokazala da on može biti i fatalan te ne treba izbegavati i odlagati lečenje upale grla.

Antibiotici možda su najbolje trenutno rešenje za ove probleme, ali je jako bitno da se organizam dovoljno snažno postavi pred novim uzročnicima.

Zbog toga je bitno da svoje telo naviknete da se samo izbori sa svim uzrocima, reaguje dobro i stvori zaštitni zid.

Biljna mešavina HERBA MED No: 29 je izuzetno prijatnog ukusa i mirisa, te je mogu i bez problema koristiti i deca, a veoma je efektivna kod upale grla iz bilo koje kategorije.

Nije pravilo ali u većini slučajeva bol u grlu, odnosno upala grla se javlja kao posledica virusa.

Bitno je da vam terapija donese brzo olakšanje, smanji neprijatne simptome, a da sa druge strane imuni sistem odradi svoj posao i zaštiti vas od ozbiljnijih posledica.

Da li je moguće sprečiti upalu grla čajem?

Simptoma i uzročnika je dosta, biljna mešavina HERBA MED No: 29 je tu kada je problem prisutan, ali može pomoći našem imuno sistemu da se izbori na vreme i ne dozvoli opasne komplikacije nastale nakon upale grla.

Situacije kao što su crvenilo u grlu, prisutni su bolovi ali postoje i poteškoće sa gutanjem, to je upravo najjasniji znak vašeg organizma da nešto nije kako treba u samom telu.

To je, uglavnom, prvi simptom da je potrebeno da ojačate vaš imuni sistem, a na vama je da ove znake ne zanemarite jer je i to najbolji i najefikasniji način da sprečite upalu grla praćenu bolovima.

Takođe, bitno je i da izbegavate kontakt sa bolesnim osobama, ukoliko imate prepoznate alergene da ih izbegavate, da ostavite pušenje, održavate higijenu ruku, ne delite čaše niti pribor za jelo sa drugima, ali i pijete dosta vode, jer upravo najbolji način da ostanete hidrirani i sprečite pojavu suvog grla jeste da pijete vodu.

Preporuka je, ukoliko već imate problema sa svim ovim, da obezbedite sebi ovlaživač vazduha jer upravo suv vazduh u kancelariji, sobi, stanu ili kući naročito u zimskim mesecima može biti čest uzrok problema sa grebanjem ili iritacijom grla.

Da li je upala grla zarazna?

Verovatno se ovo pitate nakon saveta iz prethodnog pasusa, ali ne morate da brinete nije uvek.

Jer upala grla može biti zarazna tek kada su virusi odnosno bakterije uzroci, a ukoliko ste kao uzrok prepoznali neki alergen ili neki drugi uzročnik ne brinite.

Upala grla je siguran znak!

Svakako nije strašna upala grla ali je ona siguran znak da je vašem telu potreban odmor i da vašem organizmu nije dobro.

Zbog toga je potrebno ojačati ga prirodnom mešavinom.

Čajna mešavina HERBA MED No: 29 svakako vam može pomoći ukoliko imate velike probleme izazvane iritacijama i virusima, ali ne izbegavajte ni odmor.

Ukoliko ste bolesni, odmorite jer tada organizam može bolje da se izbori sa virusima, a kako ne biste imali ove probleme stalno koristite biljne mešavine jer ćete na taj način ojačati svoj organizam, živećete zdravo što je univerzalan lek za sve.

Antibiotici za upalu grla

Antibiotici svakako mogu da se izbegnu i nisu obavezna terapija prilikom lečenja upale grla.

Neprijatnost nazvana upala grla uglavnom se može javiti tokom zimskih meseci, kod odraslih je zabeleženo da se javlja i 2-3 puta godišnje, dok se kod dece javlja više puta.

Jedan od pratećih simptoma prehlade koji karakteriše grebanje u grlu, nadražaj tokom gutanja, osećaj pečenja, promuklost koja traje i do nekoliko nedelja, a uspešno se leči prirodnim metodama.

Potrebno je izbegavati spoljne faktore koji mogu takođe uticati na ove probleme, tu pre svega mislimo na:

  • pušenje
  • hemijska isparenja
  • alergene
  • boravak u prostorijama koje imaju suv vazduh

Prilikom upale grla potrebno je pratiti sluzokožu jer ona postaje crvena, ali i otečena.

Do bola dolazi upravo kada pritisak na nerve koji su smešteni u toj regiji postaje pojačan, a sve ovo je neophodno jer se tako naš organizam štiti od virusa i bakterija.

Ovo ne znači da treba zbegavati lekare, naprotiv ukoliko su bolovi jaki, ukoliko je otežano disanje, potrebno je konsultovati lekara pa i u situaciji ukoliko do poboljšanja ne dođe nakon nedelju dana od pojave samih simptoma.

Zbog čega antibiotici ne pomažu prilikom upale grla?

Ona je uglavnom izazvana pojavom virusa i zbog toga antibiotici nisu od neke pomoći, ali biljne mešavine svakako mogu rešiti sve ove probleme.

Pratite detaljno vaš organizam, jer vam upravo biljna mešavina može pomoći ukoliko se pojavi zapaljenje ždrela, a vi ćete imati osećaj kao da vas peče u grlu i nosu, da vam je grlo suvo, kijate i kašljete.

Takođe, od simptoma može biti najizraženiji grebanje u grlu ili čak jak bol prilikom gutanja koji se širi prema vašim ušima.

U tim situacijama možete osetiti bolove u vratu prilikom dodira, ali i primetiti uvećane limfne žlezde koje se pojavljuju jer se vaš organizam bori.

Svakako da nisu sve ove tegobe uvek prisutne, ali ukoliko ih primetite na vreme počnite sa vašom terapijom, a ne izbegavajte ni ukoliko primetite curenje iz nosa (sekret postaje sve gušči), da teško dišete ili ne osećate ukus i miris hrane.

Ne plašite se ni ukoliko primetite povišenu temperaturu, malaksalost i glavobolju, jednostavno reagujte već sada na vreme kako ove probleme ne biste imali ubuduće.

Prilikom upale grla ne uzimajte antibiotike jer oni ne pomažu, a dovode do razvijanja otpornosti bakterija tako da na vaš organizam kasnije i ne deluju.

Njih koristite tek u krajnjoj nuždi ukoliko se stanje ne popravi nakon nedelju dve korišćenja biljne mešavine.

Bitno je da se prilikom upale grla organizam sam izbori sa upalom, ali i da se sve ovo ne nadoveže sa nekom bakterijskom infekcijom koja može nastati upravo uz pomoć antibiotika.

Antibiotike treba izbegavati ali tokom samog lečenja grlobolje uz korišćenje biljne mešavine HERBA MED No: 29 ne zaboravite ni na hranu koja je jako bitna stavka u samom procesu lečenja.

Izbegavajte nezdravu hranu, a uzimajte što više voća i naša je preporuka svakako limunada sa malo meda jer ćete tako ojačati dodatno svoj imunitet.

Pored upale grla čajna mešavina HERBA MED No: 29 je odličan čaj za alergiju i odličan je u lečenju bronhitisa prirodnim putem.

Rešite problem sa upalom grla čajem

Iritirano, bolno grlo i crvenilo su neprijatna stanja svesni smo toga, i jasno nam je da ukoliko u tim momentima vam je samo to na pameti (kao sa situacijom kada vas zub boli).

Međutim kako se ovo ne bi dogodilo i kako ne biste imali nova neprijatna stanja potrebno je da poradite na svom imunitetu, jer je upala grla prisutna pre svega zbog bakterija ili virusa.

Takođe, bitno je i da se čuvate od hladnog vazduha, zadimljene prostorije i svih tih takozvanih mehaničkih iritacija, ali i da redovno koristite čajnu mešavinu HERBA MED No: 29.

Svi proizvodi kompanije HERBA MED odobreni su od Ministarstva zdravlja Republike Srbije!

HERBA MED ČAJ ZA UPALU GRLA

Čaj za bronhitis, upalu grla i alergije