Čaj za ubrzavanje metabolizma

caj-za-ubrzavanje-metabolizma

Ukoliko tragate za idealnom formulom kako da ubrzate svoj metabolizam na potpuno prirodan i zdrav način, na pravom ste mestu.

Pre svega, na početku je bitno znati da samo ubrzavanje metabolizma zavisi od mnogobrojnih faktora među kojima su svakako i aktivnosti kao i navike koje su okrenute zdravim stilovima i načinima života.

Priroda je tu koja može da pomogne, iako smo svakodnevno okruženi brzom hranom, neredovnim spavanjem ali i retkim unosom tečnosti.

Da li je brz metabolizam povezan sa dobrom genetikom?

Sigurno ste nebrojano puta čuli kako neka osoba ima brz metabolizam i to upravo zahvaljujući genetici.

Međutim nemojte da vas ova izjava i razmišljanje navedu da odustanete od poboljšanja nečega što može biti od krucijalne važnosti za vaš organizam.

Ukoliko je vaš metabolizam usporen on je uglavnom i praćen povećanjem nivoa masnih naslaga ali i negativnim promenama u raspoloženju.

Međutim, metabolizam nije nezavisan od vas samih u onoj meri u kojoj se nama čini, te ga uz adekvatnu samodisciplinu ali i korišćenjem ispravnih čajeva za ubrzavanje metabolizma možete dovesti do značajnijeg kvaliteta, a ujedno i boljeg zdravstvenog stanja.

Olakšajte sebi regulisanje metabolizma uz pomoć čaja

Problemi sa metabolizmom su gotovo pa nezaobilazni i toliko su česti da je svakoga dana sve veći broj onih koji traže odgovor na pitanje kako ubrzati metabolizam.

Naša preporuka jeste korišćenje biljnog čaja, HERBA MED No: 11-c, koji će optimalno uticati na ovaj proces ali i celokupno dobar osećaj u telu svakog ko ga bude koristio.

Jako je bitno to što ćete korišćenjem ove biljne mešavine ubrzati metabolizam ali i sprečiti negativne efekte usporenog koji lako mogu da se jave.

Šta mislimo pod brzinom metabolizma?

Često se čuje kako je bitno da naš metabolizam bude ubrzan, a pod terminom brzina metabolizma misli se pre svega na samu brzinu kao i način na koji se hrana koja je unešena u naš organizam pretvara u energiju.

Dakle, ukoliko imate usporen metabolizam jasno vam je zbog čega nastaju mnogi problemi zdravstvene prirode.

S obzirom na to da postoje dva tipa metaboličkih procesa, energija se u našem organizmu ponaša na dva načina.

Jedan način jeste korišćenje energije za izgradnju novih ćelija i tkiva, dok je drugi zadužen za skladištenje energije u obliku masti smeštenih u našem organizmu.

Sve ove metaboličke podprocese u praksi nazivamo anabolizam i katabolizam.

Pomenuti podprocesi su bitni jer u zavisnosti od toga u kojoj meri je svaki od njih zastupljen, oni bez izuzetka utiču na telesnu težinu kao i ukupno zdravlje našeg organizma.

Koji procesi su ključni za ubrzavanje metabolizma?

Metabolički procesi koji tokom prometa materije kroz organizam izgrađuje hemijske sastojke ćelija prilikom procesa obnavljanja tkiva naziva se anabolizam.

U ovom slučaju govorimo o nizu manjih, metaboličkih procesa koji imaju tu mogućnost da od manjih jedinjenja formiraju molekule i na taj način teže ka izgradnji tkiva i organa.

Ukoliko anabolizam ne bi postojao, rast ćelija ne bi bio moguć, te s tim u vezi ni normalno povećanje i razvoj našeg organizma – te se ovaj proces usko povezuje sa mišićnom masom kao i mineralizacijom kostiju.

Drugi metabolički proces jeste katabolizam koji razlaže velike molekule kao što su nukleinska kiselina, proteini i polisaharidi; a sa druge strane proizvodi su manje jedinice poput masne kiseline, nukleotida i monosaharida.

Upravo na ovaj način koji smo vam sada opisali, dakle uzajamnom aktivnošću kako anabolizma tako i katabolizma funkcioniše i čitav proces koji nazivam jednom rečju – metabolizam.

Zbog čega je ubrzati metabolizam u pojedinim situacijama toliko problematično?

Kada govorimo o procesu metabolizma, upravo je najčešće pitanje samo ubrzanje koje može izazvati dosta problema ukoliko se ne pronađe pravi način.

Kada imamo probleme sa metabolizmom, uglavnom imamo i probleme sa kilažom (mada u pojedinim situacijama i nije ovo slučaj) ali i sa nezdravim načinom života, a nekako glavni problem jeste nedostatak samoinicijative i motivacije da se kvalitet života poboljša koji bi mogao dovesti i do ubrzanja metabolizma.

Brzina kojom naše telo sagoreva kalorije koje su dospele u našem organizmu naziva se metabolizam, a ovde je svakako najbitnija naša saradnja sa našim telom u ovoj borbi sa kalorijama.

To znači da, ukoliko ne budemo bili fizički aktivni, ali i ne pripazimo na hranu problemi mogu da se dodatno razviju.

Takođe, ono što je svakako preporučljivo prilikom promene svakodnevnih navika u vidu fizičke aktivnosti i ishrane jeste i korišćenje čaja koji ceo ovaj postupak može u mnogome poboljšati time što će ubrazi naš metabolizam.

Na osnovu odobrenja čajne mešavine HERBA MED No: 11-c od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije po rešenju broj 13808/2019 naša preporuke je upravo i ova metoda ispravnog ubrzanja metabolizma korišćenjem čaja.

Zbog čega je bitan čaj prilikom ubrzavanja metabolizma?

S obzirom na to da je naš organizam aktivan i danju i noću i troši kalorije, bez obzira na to da li ste fizički aktivni ili ne, kako biste pospešili ubrzanje metabolizma potrebno je koristiti ispravne biljne komponente koje će uz kombinaciju sa zdravim navikama života uticati i na brži gubitak kalorija kao i zdravo formiranje mišićne mase.

Osim što ćete na ovaj način podstaći metabolizam da brže radi, svakako ćete upražnjavanjem novih navika učiniti sebe rasterećenijim, svežijim, odmornijim ali i lepšim.

Kako prepoznati usporeni metabolizam?

Svako će vam preporučiti da redovno konzumirate sve obroke, kako bi i organizam bio konstantno snabdeven neophodnom energijom.

Međutim, ukoliko preskačete obroke sa namerom da na taj način izgubite kilograme odnosno višak kalorija – znajte da nećete rešiti stvar, jer ćete na taj način samo usporiti svoj metabolizam, što ni u kom slučaju nije dobro!

Ovaj proces se može objasniti našim prirodnim nagonom za samoodržavanje jer naše telo reaguje na manjak hrane tako što usporava metabolizam, tj. trošenjem kalorija koje su svakom organizmu potrebne kako bi on preživeo dok se ne stvore nove.

Moguće je da imate redovne i zdrave obroke, ali ne i brz metabolizam!

Jeste, moguća je i ovakva situacija jer osim manjka obroka usporen metabolizam može biti podstaknut dugim sedenjem tokom dana, kao i nedostatak noćnog sna koji svakako ne može da nadoknadi spavanje tokom dana.

Ukoliko je metabolizam usporen on se oseća itekako, a praćen je pre svega povećanjem kilaže ali i pojačanom potrebom za slatkišima kao i dodatnim neraspoloženjem i svakodnevnim stresom.

Međutim, usporen metabolizam ne mora da bude uvek vezan i sa viškom kilograma, a mnogo je osoba koje nemaju nikakav problem sa kilažom a opet imaju usporen metabolizam koji je prisutan zbog nezdravih životnih navika.

Čaj koji ubrzava metabolizam

Najbitnije je to što ćete korišćenjem čaja HERBA MED No: 11-c na potpuno prirodan i zdrav način ubrzati svoj metabolizam, a na isti način ćete (ukoliko postoji potreba za tim) odlično sagoreti masne naslage sa stomaka, butina, kao i zadnjice.

Zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima čaj za mršavljenje i ubrzavanje metabolizma je veoma delotvoran uz redovno i ispravno korišćenje.

Da li i na koji način su povezani stres u metabolizam?

Verovatno ste se, na osnovu toga koliko smo puta pomenuli stres u ovom tekstu, pitali sebe na koji način neraspoloženje i stres mogu da utiču na metabolizam.

Iako na prvi pogled nema povezanosti, upravo stres je jedan od glavnih faktora koji utiču na usporavanje metabolizma, a time dovodi i do gojenja.

Prosta stvar jeste u činjenici da kada smo “pod stresom” uglavnom sklonište i utehu tražimo u nezdravoj hrani, dok neraspoloženje kao i sama preopterećenost dovode do manjka sna – čime dolazi do nagomilavanja kalorija kao i sveukupnog nezadovoljstva.

Takođe, još jedna odlika jeste i da kada smo pod stresom i zaboravimo da jedemo, te usled svih obaveza (porodičnih, partnerskih i poslovnih) zapostavimo svoj organizam za njegove osnovne potrebe.

U tim situacijama stvaraju se nepoželjne i to dugačke pauze između obroka, koje nam sa druge strane dovode do nagomilavanja i skladištenje kalorija pa i stvaranju masnih naslaga.

Sve naše tvrdnje potkrepljuje i studija iz 2014. godine koja je pokazala da žene pod stresom znatno sporije sagorevaju kalorije u odnosu na one koje su u boljem raspoloženju.

Brzina metabolizma može se korigovati i poboljšati

Upravo tako, brzina metabolizma se može poboljšati, a to u najvećoj meri zavisi od vas i koji način vi budete izabrali.

S obzirom na to da je naš metabolizam u ogromnoj meri i posledica našeg svakodnevnog ponašanja, kao i navika što kroz fizičku aktivnost tako i kroz hranu koju unosimo u organizam, te možemo slobodno reći da mi sami diktiramo brzinu metabolizma kao i način na koji će ovaj proces u našem organizmu funkcionisati.

Ukoliko tokom dana imate dovoljno energije, dobru koncentraciju kao i fokus, ali je i prisutno često pražnjenje creva kao i izražena potreba za većim brojem obroka tokom jednog dana – vaš metabolizam je dovoljno brz.

S druge strane ukoliko se odlučite da konzumirate čaj za ubrzavanje metabolizma, HERBA MED No: 11-c, bićete sigurni da vaš metabolizam funkcioniše optimalno i da ste na dobrom putu kako biste značajno poboljšali sam proces.

Korišćenjem čaja osetićete njegova pozitivna dejstva kroz regulaciju varenja kao i ubrzavanje matabolizma, a na ovaj način vi ćete uticati na uspostavljanje celokupne ravnoteže vašeg organizma koji će u svakom pogledu poboljšati vaš život i zdravstveni sistem.

Nema više razloga da se žalite svojim prijateljima kako je vaš metabolizam usporen, jer ćete korišćenjem ove biljne mešavine biti sigurni da ste zaista uradili sve što je u vašoj moći kako biste rešili ovaj problem i sebi obezbedili zdrav život.