Čaj za sterilitet

caj za sterilitet

Potomstvo – nešto čemu teži svaki čovek na ovoj planeti, poslednjih par godina predstavlja sve češči problem čak i kod zdravih muškaraca i žena.

Infertilitet odnosno sterilitet stanje koje se javlja kod jednog ili čak oba partnera a utiče na to da par ukoliko želi potomstvo ne može prirodnim putem da ostvari začeće.

S obzirom na to da su uzroci neplodnosti različiti, sterilitet je sve češći problem današnjice.

Svetsko udruženje zaduženo za sterilitet definiše ovo stanje kao izostanak trudnoće više od jedne godine.

Naravno pod uslovom da se u tom periodu upražnjavaju redovni seksualni kontakti bez kontracepcije.

Iako je ranije vladalo mišljenje da sterilitet može da pogodi samo žene, današnja medicina i saznanja govore da nema razlike između muškog i ženskog steriliteta.

S obzirom na trenutne okolnosti, način života, nezdravih stilova koje praktikujemo svakodnevno, današnjica je donela i pojavu koju lekari nazivaju bračni sterilitet, a ona nam ukazuje na problem koji sa plodnošću potiče podjednako od oba partnera.

Da li je sterilitet bolest?

S obzirom na to da sterilitet ne ugrožava ni na koji način naše zdravlje ne možemo reći da je bolest već stanje.

Najjednostavnije bi definisali kao zdravstveno stanje usled koga je moguća pojava psihičkih ali i socijalnih problema jer partneri ne mogu u datom trenutku da se ostvare kao roditelji.

Koliko je rasprostranjen sterilitet?

Pomenusmo da ima dosta faktora koji utiču na sterilitet, pa je tako i brojka u sve većem porastu.

Brojka koja pokazuje koliko parova ima ovaj problem se kreće od 15 do 18 procenata, a čak njih 80% uspe da se ostvare kao roditelji nakon ispravnog lečenja.

Prirodno lečenje steriliteta se pokazalo kao dosta efikasno u lečenju ovog stanja, a jedna od metoda svakako je i koriščenje čaja za sterilitet koji se nalazi u ponudi HERBA MED kompanije.

U pitanju je Čajna mešavina HERBA MED No: 66 koja je odobrena od Ministarstva zdravlja Republike Srbije po rešenju broj 4607/2013.

Sama mešavina se odlično i dosta efikasno pokazala kod lečenja steriliteta, ali i hormonskog disbalansa, ciste na jajnicima, mioma…

Koji su uzroci za sterilitet?

Svakako zajedničko i kod muškaraca i žena za nastanak steriliteta jesu zadužene svakodnevne okolnosti:

  • način života
  • ishrana
  • stres
  • alkohol
  • duvan…

Kod žena najčešće uzrok za sterilitet mogu stvarati godine jer nakon 35. godine reproduktivna sposobnost žene je u konstantnom opadanju.

Stručnjaci čak i kažu da žene do 40 godina života imaju duplo više šansi da ostanu trudne, u odnosu na one koje su sterije samo 5 godine.

Upravo je zbog toga i preporuka da se planira porodica u trećoj deceniji života, odnosno od 21. do 30. godine života.

Hormonski disbalansi još jedan je od uzročnika koji su zastupljeni i kod muškaraca i žena, a oni takođe mogu da predstavljaju problem.

Da budemo precizniji, dakle ukoliko neko od partnera ima probleme promene na štitnoj žlezdi, probleme sa viškom kilograma (gojaznost) ili sa manjkom (mršavost) kao i usled pojave menopauze ili andropauze kao i smanjenja sposobnosti proizvodnje jajnih ćelija kao i prilikom poremećaja ovulacije, može nastati sterilitet.

Žene uglavnom imaju problem sa neprohodnosti jajnika, što je takođe čest uzrok sterilitetu, a sama neprohodnost nastaje nakon raznih upala ili kao posledica prethodnih van materičnih trudnoća.

Ne treba zapostaviti ni razne anomalije materice kao ni miome, polipe, promene na grliću materice ili kancerogena stanja koja sve mogu doprineti stvaranju steriliteta kod žena.

Stres kao jedan od razloga steriliteta

I kod muškaraca i kod žena stres je najveći neprijatelj neplodnosti.

S tim u vezi potrebno je, koliko je to moguće, preurediti život, obratiti pažnju na prirodno lečenje ali i redukovati odnosno uvesti pravilnu ishranu koja takođe može biti od koristi.

Prilikom korišćenja čajne mešavine za lečenje steriliteta preporuka može biti HERBA MED No: 135 I No: 66 koja će na potpuno prirodan način rešiti mnogobrojne uzročnike za sterilitet kod žene jer se odlično pokazala kod problema sa hormonskim disbalansom, lečenju mioma, menopauze, ciste na jajnicima pa na kraju i steriliteta.

Koje čajeve izbegavati ako imate sterilitet?

Ukoliko imate problem sa sterilitetom ono što svakako takođe možete uraditi jeste i da promenite način ishrane.

Pretpostovka naučnika jeste da se toksini koje ne preradi jetra talože u reproduktivnim organima, naročito u jajnicima, materici i u prostati.

Zbog toga je najbolje izbegavati koliko je moguće (najbolje u potpunosti) kafu, duvan, alkohol, kao i namirnice za koje znate da su tretirane pesticidima i veštačkim đubrivom.

Čajna mešavina HERBA MED No: 135 I No: 66 vam je svakako potrebna, a izbegavajte čajeve koji sadrže visoke količine kofeina kao što je crni čaj.

Takođe, u svakodnevnu ishranu možete uvećati količinu unosa lešnika, sirovih badema, heljde kao i zelenog lisnatog povrća.

Muškarcima je za plodnost potreban vitamin A, E, B12 i C dok je kod žena neophodan vitamin B5 i B12.

Vrste steriliteta koje se mogu izlečiti čajem

Dve vrste steriliteta postoje koje medicina prepoznaje a to je primarni i sekundarni, a sama podela je izvršena na osnovu činjenice da li je bilo prethodne trudnoće.

Primarni sterilitet kod žena jeste onaj kod onih koje nikada nisu rađale, a to je slučaj kada i uprkos redovnim seksualnim aktivnostima bez korišćenja zaštite žena ne može da začne trudnoću.

Sekundarni sterilitet kod žena jeste kod onih koje su bar jednom u životu bile trudne.

Mnogobrojni su razlozi za oba steriliteta, počev od neprohodnosti jajnika, policističnih jajnika ili izostanka menstruacije, ali i poremećaja hormona.

Potpuno prirodno lečenje steriliteta moguće je uz pomoć čaja HERBA MED No: 135 i No: 66 koji je bogat i etarskim uljima, glikozidima, flavonoidima…

Procenat od 10% zastupljen je kod parova kod kojih nije moguće utvrditi tačan razlog za sterilitet, a tu uzročnika je potrebno zatražiti u psihologiji.

Takozvani psihogeni sterilitet ne daje pozitivne rezultate ni vantelesnom oplodnjom.

Zbog toga je najbitnije utvrditi uzrok samog steriliteta pa je i mogućnost za izlečenja moguća u čak 80% slučajeva.

Prilikom lečenja steriliteta prednost se uvek daje lečenju prirodnim putem te vam i preporučujemo čaj za sterilitet, ali ukoliko takva mogućnost ne postoji onda se primenjuju i stimulacije ovulacije, ali i insemenacija kao i vantelesna oplodnja.

Koji su simptomi steriliteta?

Kako bi se na vreme krenulo sa prirodnom terapijom i da bi uspešnost lečenja steriliteta bila efikasna potrebno je uočiti ovo stanje na vreme.

Za začeće svakako je potrebno vreme, tako da ne morate odmah na početku da paničite ako već „izvesno vreme radite na tome“.

Ovo je sasvim prirodno jer ipak za trudnoću je potrebno da budete fizički ali i psihički spremni, međutim alarm za uzbunu jeste ukoliko to vreme bude predugo.

Ako trudnoća izostane i nakon godinu dana pokušavanja, a uz to imate redovne seksualne odnose bez kontracepcije stav ginekologa je jasan u pitanju je bračna neplodnost.

Procenat kazuje da u 40% slučajeva se radi o ženskoj neplodnosti, a s obzirom da se sve veći broj žena suočava sa ovim problemom, potrebno je da bi se on uspešno izlečio i prepoznati ga na vreme.

Potrebno je otkriti problem na vreme, jer parovi koji su reagovali na početku ostvarili su potomstvo nakon odgovarajućeg lečenja

Prirodna terapija okteranje zdravim stilovima života, korišćenje prirodnih napitaka – čajeva je metoda koju koristi sve više žena kako bi izlečile sterilitet.

Sve je više i onih koje su se uverile u pozitivne efekte prirodnih preparata, a žene u Srbiji imaju pouzdanog savetnika HERBA MED No: 135 I No: 66 u prevazilaženju ovog problema.

Većina žena može uočiti signale koji upućuju na moguće probleme sa sterilitetom.

Značajniji faktori koji mogu da utiču na žensku neplodnost su pre svega godine, genetske predispozicije kao i ozbiljnija stanja poput tumora.

Takođe, dosta zabeleženih slučajeva utvrđenog steriliteta kod žena potiče i od psihičkih problema, te poteškoće sa začećem nastaju usled pojačane napetosti, nervoze kao i dugotrajne izloženosti stresu.

Pokazalo se i da najčešći simptom može biti neredovan menstrualni ciklus koji je praćem obilnim krvarenjima, te je potrebno obratiti pažnju i na ovaj deo, a žene mogu primetiti i kako im izostaju neki od simptoma PMS-a kao što je bol u grudima ili naduvenost.

Koja je najbolja metoda lečenja steriliteta?

Na globalnom nivou sve je više parova koji se bore sa sterilitetom, a u Srbiji je oko 15 procenata parova koji u reproduktivnom periodu ima probleme sa sterilitetom pokazuje najnovija statistika. Iako je ovo stanje modernog društva koje nastaje zbog konstantnog ili povremenog stresa kojim smo izloženi, lošim životnim navikama kao i činjenici da se parovi odlučuju za sve kasnije potomstvo – odnosno začeće porodice u kasnijim godinama.

Biljna mešavina HERBA MED No: 135 I No: 66 se pokazala kao odlično rešenje za mnogobrojne ženske probleme koji mogu uticati na neplodnost odnosno sterilitet, a uspešno rešava i ovo stanje kod žena.

Neplodnost odnosno sterilitet se uglavnom deviniše kao izostanak trudnoće posle jedne godine zajedničkog života.

Odnosno vremenski aktivnog seksualnog perioda, a ukoliko je par stariji taj period je kraći i iznosi šest meseci.

Upravo je ovo period odnosno prvi signal koji vam je potreban kako biste se obratili za pomoć i na vreme krenuli sa prirodnim lečenjem steriliteta.

Sterilitet je moguće izlečiti u čak 80% slučajeva te je zbog toga bitno krenuti na vreme sa prirodnim metodama kao što je i redovno korišćenje čaja za sterilitet, kako bi se izbegle druge metode lečenja.

HERBA MED ČAJ ZA STERILITET

Čaj za hormonski disbalans