Čaj za poboljšanje cirkulacije

caj za poboljsanje cirkulacije

Jedna od glavnih funkcija koja je neophodna za održavanje života svakog čoveka jeste cirkulacija.

Cirkulacija predstavlja jedan neprekidan proces kretanja krvi (odnosno cirkuliranja) kroz naš zatvoreni sistem odnosno kompletno telo sa ciljem da se obezbedi normalno funkcionisanje organizma.

Glavni organ koji je u našem organizmu zadužen za proces cirkuliranja jeste srce, a upravu su desna i leva srčana komora bitne jer one imaju ulogu pumpe.

Takođe, važan element u ovom procesu jeste i promena tonusa kvnih sudova, a osnovna uloga cirkulacije jeste da procesom transportovanja krvi snabdeva tkiva i organe potrebnim količinama kiseonika i hranljivim materijama.

Kako nastaje loša cirkulacija?

Loša cirkulacija se u ljudskom organizmu javlja u trenutku kada dođe do smanjenog ili ograničenog protoka krvi u pojedinim delovima ljudskog tela.

Iako se slaba cirkulacija uglavnom javlja kod žena, ona se može pojaviti kod oba pola – a kada uvidimo koje sve posledice ona donosi, potrebno je da reagujemo na vreme i rešimo problem loše cirkulacije.

Zbog čega nastaje loša cirkulacija?

Sa ovim problemom može se svako od nas suočiti, a postoje brojni razlozi koji mogu samostalno ili udruženo delovati i dovesti do oslabljene cirkulacije.

Neki od bezazlenih razloga mogu biti hladno vreme, ali i niska temperatura; međutim ona može nastati i usled nezdravog načina života kojim smo svi mi okruženi.

Takođe i loše životne navike kao što su gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost, nepravilna i nezdrava ishrana, konzumiranje alkohola, povećana masnoća, mogu u mnogome uticati na slabu cirkulaciju.

Među uzročnicima izdvajaju se i ozbiljnija oboljenja krvi i krvnih sudova, ali i srca, bubrega, pa i oboljenja kao što su dijabetes, hipertenzija i određene sistemske bolesti.

Ne treba zapostaviti ni genetiku, s obzirom na to da je i ona na listi uzročnika, a svi ovi navedeni uzročnici slabe cirkulacije mogu dovesti do ozbiljnijih posledica.

Uzročnike smo nabrojali, a svi oni mogu dovesti do slabe cirkulacije, koja sa druge strane uzrokuje oštećenje krvnih sudova ali i njihove izrazito smanjene elastičnosti.

Takođe, slaba cirkulacija dovodi i do zadebljanja krvnih sudova, ali i nakupljanja masti na njihovoj unutrašnjosti odnosno na svim mestima oštećenja.

Kako prepoznati lošu cirkulaciju?

Potrebno je pratiti svoj organizam, kako bi se loša cirkulacija otkrila na vreme a time budu sprečena i ozbiljnija oboljenja.

Neki od opšte prepoznatljivih simptoma su: vrtoglavica, hladne ruke i noge (naročito stopala), smanjenje maljavosti nogu, trnci u stopalima, prstima, nogama i rukama, suva koža, promene boje kože (te ona može biti ljubičasta, bleda ili plavkasta), smanjeno znojenje stopala, tup bol koji je propraćen grčevima u mišićima a može biti izazvan odmah nakon odmora i posle duže šetnje.

Takođe usled smanjene cirkulacije pojavljuju se i rane i povrede na koži koji vidno sporije zarastaju, nokti su krhki, pojačana je pigmentacija kože, ali su izraženiji podočnjaci koji postaju tamniji i sve su češće lokalne infekcije.

Simptomi loše cirkulacije mogu biti zaista i bezazleni poput lakog zamaranja, senilnosti, pospanosti ali i nesvestice, slabosti, erektivne disfunkcije, dok se kod žena uglavnom javljaju problemi sa plodnošću kao i nepravilni mesečni ciklus.

S obzirom na to da se svi ovi simptomi postepeno razvijaju, oni su u većini slučajeva neprimetni a to je i jedan od glavnih razloga zbog kojih je ovo oboljenje u svojoj početnoj fazi još uvek neotkrivena.

Takođe, svi ovi simptomi koje smo nabrojali mogu se pripisati i stresu, te je ovo još jedan od razloga zbog kojih se loša cirkulacija ne otkrije na vreme.

Kasni početak lečenja loše cirkulacije dovodi do toga da skoro 90% pacijenata koji imaju slabu perifernu cirkulaciju, ustvari ima problem i sa lošom cirkulacijom krvnih sudova glave, srca i vrata.

Kako pomaže čaj za poboljšanje cirkulacije?

Biljna mešavina HERBA MED No: 106 zahvaljujući svojim prirodnim svojstvima i idealnom kombinacijom bilja vratiće elastičnost vašim krvnim sudovima, rastvoriti nagomilane masti ali poboljšati protok čak i kroz najsitnije kapilare.

Takođe, na ovaj način, ukoliko budete bili redovni sa terapijom sprečićete pojavu tromba, ali i trajno rešiti problem hladnih ruku i stopala.

Iskustvo naših korisnika govori da većina pacijenata reši i problem sa pritiskom, s obzirom na to da upravo loša cirkulacija utiče na povišeni krvni pritisak.

Čaj veoma brzo deluje, a mogu ga piti i mladi i stari bez obzira na starost, s obzirom na to da je prijatnog ukusa i mirisa.

Na koji način da otkrijete slabu cirkulaciju?

Istraživanja pokazuju da sve veći broj ljudi pati od slabe cirkulacije koja se može dijagnostifikovati jedino detaljnim lekarskim pregledom ali i kompletnim analizama krvi i testovima koji mogu otkriti zapaljenske procese i stanja.

Takođe, slabu cirkulaciju mogu na osnovu pregleda utvrditi i lekari specijalisti kao što su neurolozi, kardiolozi, radiolozi i endokrinolozi.

U medicinskoj praksi vrlo često se poseže za takozvanom radiološkom dijagnostikom kojom se vrši snimanje ultrazvukom, kolor doplerom ili magnetnom rezonancom.

Ukoliko vam je lekar detaljnom dijagnostikom utvrdio slabu cirkulaciju, utvrdio poreklo simptoma potrebno je da se započne sa blagovremenim lečenjem, a najbolja metoda jeste čaj za poboljšanje cirkulacije s obzirom na to da je potpuno zdrav i da nema neželjenih dejstava niti eventualnih novih oboljenja kao što je to slučaj sa medikamentima.

Oslobodite se utrnulosti i hladnoće u rukama i stopalima

Prirodnom metodom, odnosno korišćenjem čaja za poboljšanje cirkulacije, imate mogućnost da se zauvek rešite najčešćeg simptoma loše cirkulacije.

Osećaj kao što je utrnulost, hladnoća ili težina u rukama i stopalima dobro je poznat, koji nastaje usled prekida dotoka krvi.

Svi smo uglavnom doživeli ovaj osećaj, u trenutku kada dugo sedimo u jednom istom položaju ili tokom spavanja.

Međutim, ukoliko se ovi simptomi učestalo javljaju, čak i kada se ne zadržavamo dugo u jednom istom položaju potrebno je obratiti se lekaru.

Ukoliko lekar bude ustanovio lošu cirkulaciju, rešenje i u ovom početnom stadijumu može biti čaj za poboljšanje cirkulacije, koji uz redovno konzumiranje može u mnogome da poboljša samo cirkulisanje krvi.

Nikako nemojte zanemariti sve simptome loše cirkulacije jer treba obratiti pažnju i na promenu boje kože odnosno da li je ona poplavila ili pomodrila.

Koji su problemi ukoliko se cirkulacija ne leči?

Nelečena loša cirkulacija može u kombinaciji sa nekom od hroničnih bolesti da dovede i do nasatnka gangrene (prstiju uglavnom).

Iako je strani osećaj prilikom dodirivanja sopstvene kože kao i osećaj hladnoće i peckanja glavni pokazatelj da je cirkulacija loša, ne treba zanemariti ni peckanje, utrnulost kao ni osećaj da se javlja modra odnosno plavičasta boja ruku koja nastaje upravo usled slabe cirkulacije.

Ovo stanje je u medicinskoj praksi poznato kao cijanoza ruku, što je još jedan od problema koji nastaju ukoliko se cirkulacija ne leči na vreme i na pravi način.

Nije nam cilj da vas zaplašimo, ali upravo slaba cirkulacija u stopalima i rukama može imati čak i fatalne posledice.

Neprijatan osećaj je svakako prisutan, ali ovi problemi mogu dovesti i do ugruška ili tromba koji dolaze do srca, pluća i mozda upravo krvotokom.

Oni imaju tu snagu da izazovu blokadu arterije ili vene, a kao posledica nastaje moždani ili srčani udar i to sa smrtnim ishodom.

Koji su prirodni lekovi za bolju cirkulaciju?

Čaj za poboljšavanje cirkulacije svakako je jedno od rešenja sa kojim ćete ovaj problem uspešno rešiti.

Takođe, postoje i razne metode vežbanja, tehnike tuširanja, masaža, tehnike disanja, ali i promena načina ishrane, stila odevanja….

Čaj za jačanje imuniteta i poboljšanje cirkulacije, HERBA MED No: 106, pokazao se dosta uspešno u lečenju loše cirkulacije, a svakako i pored ove terapije ne treba zaboraviti niti zapostaviti fizičku aktivnost minimum pola sata u toku dana.

Ukoliko nemate dovoljno vremena za odlazak u teretanu ili neki fitnes centar, možete brzo hodati što će biti odličan način da pokrenete svoj organizam koji se bori sa lošom cirkulacijom.

Još bolja opcija je i plivanje koje će aktivirati celo vaše telo.

Obratite pažnju na svoju cirkulaciju već danas

Cirkulacija koja je od vitalnog značaja za celo telo u mnogim situacijama nije nešto o čemu stalno razmišljamo izuzev situacije da neko u našoj okolini se ne požali kako ima probleme ili mi sami osetimo neku od tegova.

Statistika pokazuje da većina nas pati od nekih hroničnih problema koji su nastali usled loše cirkulacije, te je potrebno obratiti posebnu pažnju kako kasnije ne bismo dodatno narušili naše zdravlje.

Najvažnija tečnost u ljudskom organizmu je krv, koja konstantno cirkuliše.

Međutim kiseonik koji kroz telo cirkuliše pomaže da se oslobodimo viška otpada, ali je u stanju da to uradi samo ako je cirkulacija dobra.

To znači da, ukoliko se cirkulacija pogoršava, krv ne teče dobro kroz ljudski sistem tako efikasno i uspešno, te može doći do raznih problema koji se manifestuju kao utrnulost ruku i stopala.

U pojedinim situacijama svi mi smo imali slabu cirkulaciju, i utrnula stopala na početku ne moraju biti opasna po život ali svakako je potrebno obrati pažnju i krenuti sa lečenjem na vreme.

Takođe, ukoliko je vaša cirkulacija redovno loša, sigurno je da se suočavate i sa mnogo ozbiljnijim problemima nego što je utrnulost stopala – nadimanje, manjak energije, zadržavanje tečnosti…

Rešenje u svakom pogledu jeste čaj za poboljšanje cirkulacije koji će ove probleme rešiti na potpuno prirodan i zdrav način.

Bez obzira kog ste bola ili starosne dobi, s obzirom na njegovu strukturu ali i ukus pogodan je za sve koji pate od loše cirkulacije bilo da je ona još uvek u razvitku ili vas muči izvesno vreme.

Kompanija HERBA MED dobila je odobrenje od Ministarstva zdravlja Republike Srbije po rešenju broj 13825/2019 za ovu čajnu mešavinu.

HERBA MED ČAJ ZA POBOLJŠAVANJE CIRKULACIJE

Čaj za imunitet i detoks