Čaj za PMS i menstruaciju

caj za pms

Simptome koje imaju mnoge žene, a koji se sa druge strane razlikuju od osobe do osobe predstavljaju predmenstrualni sindrom odnosno PMS, a njegova pojava je karakteristična pre menstruacije u njihovom reproduktivnom periodu.

S obzirom na to da je ovo stanje u mnogim literaturama loše definisano, i struka ga u pojedinim situacijama čak i negira – većina žena i ne obraća pažnju, a definitivno je da PMS utiče na kvalitet života svake žene.

PMS se kod žena javlja najčešće usled neuravnoteženosti hormona, a sami znaci i simptomi takozvanog predmenstrualnog sindroma se menjaju sa takozvanim hormonskim promenama, ali i nestaju sa trudnoćom pa i menopauzom.

Pretpostavlja se da nivo serotina ima ključnu ulogu u samom raspoloženju žena, ali i on može dovesti do predmenstrualne depresije pa i osećaju umora, čežnjom za hranom kao i učestalim teškoćama sa spavanjem.

Prirodni čaj za ženske probleme

Čaj za ženske probleme HERBA MED No: 135 i No: 66 je na osnovu iskustava korisnica uspešan prilikom pojave hormonskog disbalansa, ciste na jajnicima, steriliteta i menopauze. Takođe ova biljna mešavina se pokazala odlično u lečenju mioma prirodnim putem.

Kako prepoznati PMS?

Potrebno je da svaka žena pažljivo prati svoj organizam kako bi na vreme uočila sve simptome predmenstrualnog sindroma. Oni se mogu podeliti u tri grupe: emocionalni, fizički, kao i promene u ponašanju.

Emocionalni simptomi su: napetost, anksioznost, loše raspoloženje, plačljivost, konstantna promena raspoloženja, razdražljivost pa i bes.

Ukoliko pogledamo promene u ponašanju kod žena koje imaju PMS biće primetan poremećaj u spavanju, asocijalno ponašanje, promene apetita i želja za hranom kao i loša koncentracija.

Kao što smo napomenuli postoje i fizički simptomi koji ukazuju na PMS, a tu se izdvaja dobijanje telesne mase koje su povezane sa zadržavanjem tečnosti, osetljivost dojki, nadutost u trbuhu, bolovi u zglobovima i mišićima, pojava akni, kao i umor, glavobolja zatvor ili proliv.

Prirodno rešenje za PMS i menstruaciju

Postoji dosta medikamenata koji su dostupni na našem tržištu, ali s obzirom na to da je reč uglavnom o hormonskim terapijama – pretpostavljate koliko je to bezbedno po zdravlje svake žene.

Ukoliko imate probleme sa PMS-om najbolje rešenje jeste da sami sebi pomognete prirodnim putem.

Osim redovne terapije čajevima za ženske probleme HERBA MED No: 135 i No: 66 potrebno je da prilikom regulisanja ovih problema obratite pažnju i na druge aspekte vašeg života.

Posebnu pažnju obratite na hranu i piće jer zdrava i uravnotežena ishrana je ključna za dobro raspoloženje u svim okolnostima, a ne samo tokom PMS-a. Potrudite se da u svojoj svakodnevnoj ishrani imate više hrane koja sadrži vlakna iz povrća, voća, a koristite redovno i orašaste plodove, semenke, mahunarke i žitarice pune zrna. Kako biste otklonili zatvor i uravnotežali hormone tokom PMS-a možete koristiti i samo dve kašike lanenog semena.

Bitno je ukoliko možete da smanjite unos soli koja može da umanji zadržavanje tečnosti, ali i da smanjite trans i hidrogenizirane masti koje se uglavnom nalaze u prerađevinama kao što su keks i gotova jela.

Osim uravnotežene i pravilne ishrane kako biste što bolje podnele PMS potrebno je da se dovoljno odmarate, a posavetujte se, odnosno naučite tehniku disanja stomakom, i to ponavljajte makar samo deset minuta dnevno. Dobro rasporedite svoje dnevne obaveze kako biste imali dovoljno vremena za odmor i opuštanje.

Istraživanja pokazuju da žene koje redovno vežbaju imaju manje simptoma PMS-a, tako da ukoliko ste u mogućnosti pokušajte bar trideset minuta dnevno da vežbate – pa makar samo i hodali ili silazili niz stepenice.

Kako biste se dovoljno opustili možete se posvetiti svojim hobijima, te ukoliko volite da plešete ili plivate – slobodno iskoristite tako svoje slobodno vreme.

Naravno ne treba zaboraviti ali ni zanemariti pažnju na okruženje, jer je potrebno obratiti pažnju na svoje okruženje koje utiče na vaš hormonski balans.

Plastične čaše i posude za hranu zamenite staklenim, naročito ako u njima grejete hranu, na taj način ćete smanjiti izloženost BPA – još jednom hormonu koji može da ometa vašu hormonsku ravnotežu.

Neredovna menstruacija sve češći problem žena

Svakako je normalno imati povremeno neregularan ciklus, ali na dužinu ciklusa vi sami ne možete, uticati već više faktora. Neki od faktora koji utiču jesu stroge dijete, razne promene načina ishrane pa i dobitak odnosno gubitak telesne težine.

Međutim, ukoliko žena ima konstantno neredovne mesečne cikluse, sve to može ukazati na dodatne probleme sa ovulacijom i svakako je potrebno reagovati na vreme kako bi se izbegli dodatni problemi.

Normalni menstrualni ciklus traje između 21 i 35 dana, a ukoliko vreme između dve menstruacije počne da varira, da dobijete više od nekoliko dana ranije odnosno kasnije ili imate značajno obilnija krvarenja nego obično uz trajanje menstruacije koje zna da varira – sigurno je da imate probleme sa neredovnom menstruacijom.

Biljna mešavina HERBA MED No: 135 i No: 66 uspešno leči hormonski disbalans koji je značajan faktor prilikom ovih problema, a sve što je potrebno jeste da sa terapijom budete redovni i istrajni.

Šta sve utiče na neredovnu menstruaciju?

Kao što smo i sami naveli na osnovu brojnih iskustava i medicinskih istraživanja, većina žena se susreće sa neredovnom menstruacijom.

Uzroci mogu biti različiti, a neki od najčešćih su: kontraceptivna sredstva ili određeni lekovi, izostanak ovulacije, stres, hipertiroidizam, zadebljenje ili polipi na unutrašnjem zidu materice, pa i trudnoća odnosno dojenje, kao i policistični jajnici, zapaljenske bolesti male karlice, prevremena insuficijencija jajnika ako i miomi u materici.

Sve ove ženske probleme koje smo nabrojali uspešno se mogu izlečiti redovnim korišćenjem terapije čajem, tako da nema potrebe za korišćenjem raznih medikamenata.

Kako PMS utiče na zdravstveno stanje žena?

Mnoge žene imaju pravu muku sa PMS-om i svakako im je potrebna dodatna terapija kako bi olakšale sve simptome. Sve ovo je jako bitno kako one ne bi imale pogoršanje pred samu menstruaciju, a ono što se može od stanja uvideti jesu depresija i anksioznost koja su i najčešća stanja koja se preklapaju sa PMS-om i uglavnom se pogoršavaju u ovom periodu.

Još jedna od komplikacija mogu biti i nesvestice odnosno sindrom hronične nesvestice, a tu se simptomi često pogoršavaju pred samu mesntruaciju, pa su i menstruacije uglavnom vrlo obilne.

Još jedan od problema koji su primetni jeste i sindrom nemirnih creva, pa se kod žena primećuje nadutost, grčevi kao i gasovi koji se pogoršavaju sa PMS-om, kao i sindrom obilne bešike kod kog se takođe sindromi pogoršavaju u PMS-u.

Nije isključeno da PMS kod žena dovede i do pogoršanja alergije, astme kao i glavobolje tako da je potrebno da, ukoliko već imate probleme sa PMS-om, koristite redovnu svoju terapiju čajnom mešavinom.

Kako lečiti PMS?

Postoje medikamenti koji vam mogu pomoći, ali svi oni izazivaju kako zavisnot tako i utiču na rad drugih organa i uzrokuju druge probleme. Zbog toga najbolja je prirodna terapija lečenja PMS-a, koja se pokazala kao delotvorna kod većine pacijenata, a što je najbitnije ne stvara nus pojave kao i druge zdravstvene probleme.

Prilikom redovnog korišćenja čaja HERBA MED No: 135 i No: 66 pacijentkinje će uspešno ublažti simptome PMS-a kao što su glavobolja, grčevi, bolovi u leđima, osetljivost grudi i mnogi drugi.

Istraživanja kao i iskustva korisnica ove biljne mešavina pokazala su da je kod većine njih smanjena glavobolja, oticanje dojki, nadutost, depresija, potreba za slatkišima, osećaj straha, nervoze, promena raspoloženja i to nakon samo jednog meseca upotrebe. Međutim jako je bitno da svaka žena bude redovna sa terapijom kako se ovi problemi ne bi ponavljali iznova i iznova.

Ono što je takođe bitno jeste da su pacijentkinje osetile potpuno smirenje, ali i poboljšanje svih navedenih simtpoma PMS-a.

Prirodno regulisanje menstruacije

Kao što je slučaj sa PMS-om i svim simptomima i neprijatnostima, regulisanje menstruacije još jedna je bitna stavka za zdravlje svake žene.

Lekovito bilje koje se koristi za biljnu mešavinu HERBA MED No: 135 i No: 66 kao i njihova aktivna svojstva povoljno deluju na stabilizaciju membrane kapilara pa se na taj način ubrzava proces zaustavljanja krvarenja.

S obzirom na to da se neuredne menstruacije mogu dovesti u red prirodnim putem, jako je bitno redovno korišćenje biljne mešavine kako bi ona regulisala menstruaciju na potpuno zdrav i prirodan način.

Bilje koje su u samom čaju su one koje dovode do krvarenja i normalizuju menstrualni ciklus svake žene.

Zbog čega je bitna redovna upotreba čaja?

S obzirom na to da su menstrualni ciklus i njihova urednost važan deo reproduktivnog zdravlja svake žene, na njih je potrebno obratiti posebnu pažnju. I to ne samo žene koje planiraju proširenje porodice, ili one koje neko vreme ne uspevaju da zatrudne. Bukvalno za sve žene za opšte zdravlje potrebno je da imaju redovne i uredne menstruacije, ali i da nemaju simptome PMS-a koji u velikoj meri mogu uticati i na psihičko stanje svake žene.

Kao što i sami znate poremećaji menstrualnog ciklusa mogu biti simptom zdravstvenog problema koji će izazvati neplodnost, ali mogu biti i glavni razlog ukoliko žena ne može da zatrudni.

Podaci pokazuju da neredovne menstruacije nisu uopšte neka retkost, te podaci pokazuju da čak 30% žena, u svom plodnom periodu, ima probleme sa menstrualnom ciklusom.

Ukoliko ste spremni da problem sa menstruacijom ili PMS-om rešite na potpuno prirodan i zdrav način, bez dodatnih komplikacija po vaše zdravlje – bitno je okrenuti se prirodi i redovno koristiti biljnu mešavinu koja će ove tegobe uspešno rešiti.

HERBA MED ČAJ ZA PMS I MENSTRUACIJU

Čaj za hormonski disbalans