Čaj za menopauzu

caj za menopauzu

Menopauza od žene do žene može nastupiti u različitom periodu, jer menopauza i njen početak zavise pre svega od genetike, stresova, načina života kao i mnogih drugih okolnosti koje prate svaku ženu tokom njenog života.

Razne promene su vidljive kod svake žene od trenutka kada uđe u menopauzu, pa je osetno vruće odnosno javljaju se valunge – talasi vrućine, ali i nesanica kao i česte promene raspoloženja, loša koncentracija, depresija. Takođe, primetno je da žene kada uđu u menopauzu ne mogu da uživaju u seksu – jer im je i vaginalna sluzokoža suva, a pojavljuju se i sve češće infekcije na genitalnim organima kojih ranije nije bilo.

Iako na prvu loptu svaka žena ima osećaj da u menopauzu ulazi direktno, situacija je takva da se pre ovog razdoblja javlja perimenopauza koja će obuhvatiti nekoliko godina pre poslednje menstruacije.

Upravo se u ovom periodu događaju i mnogobrojne promene u organizmu svake žene, pa će hormoni prestati da rade uobičajeno, ovulacija će izostati ali su i menstruacije neredovne odnosno krvarenje je učestalije.

Pošto nema dovoljno polnog hormona (estrogena) javiće se i druge naizgled neuobičajene promene u metabolizmu žene, ali i na koži, dok će se sve ovo odraziti i na raspoloženje pacijentkinje.

Većina žena je upravo menopauzu, odnosno ovaj period, rešile pomoću prirodnih čajeva za menopauzu, a na ovaj način obezbeđena je mogućnost da upravo ovaj period postane jedan od najlepših u životu svake od njih – a sve će na kraju dovesti do zdravog i dugog života.

Kako čaj pomaže u menopauzi?

Biljna mešavina HERBA MED No: 106 povoljno utiče tokom menopauze svake žene, a zahvaljujući svojim aktivnim biljnim jedinjenjima on će izvršiti detoksikaciju organizma, produžiti otpornost, popraviti cirkulaciju (čaj za cirkulaciju) ali i regulisati sam ženin metabolizam.

Na osnovu iskustva korisnika, definitivno je da bilje mogu da zamene hormonsku terapiju koja se takođe koristi tokom menopauze.

Prirodno lečenje menopauze

Bukvalno svaku ženu čeka menopauza, međutim zahvaljujući svakodnevnom stresu, brzom životu kao i načinu ishrane sve je više žena kod kojih menopauza nastupi i pre 46. godine života.

Prvi znaci kojima se prepoznaje menopauza jesu konstantna nervoza i vrućina koja se oseća na talase, ali i neredovna menstruacija kao još jedan od prvih simptoma i znakova da je žena ušla u novu eru života.

Za žene koje ranije uđu u menopauzu postoji i veći rizik od moždanog ili srčanog udara, te je svakako potrebna terapija.

Međutim, kako bi se izbegla hormonska terapija sve više žena se opredeljuje za prirodno prevazilaženje svih problema menopauze.

Naravno, redovno korišćenje čaja – biljne mešavine HERBA MED No: 106 se ne dovodi u pitanje, ali potrebno je uvesti još par promena u svoj život – a za početak jedna od glavnih i bitnih jeste ishrana.

Savet svim ženama jeste da polako ali sigurno izbace masnu hranu, a uvedu što više voća i povrća. Ukoliko se u vašem domaćinstvu koristi beli šećer potrebno ga je zameniti medom, a umesto bele čokolade kao poslasticu možete koristiti crnu čokoladu.

Savet prilikom prirodnog rešavanja problema menopauze jeste i da se maksimalno izbegava alkohol (možete ga koristiti nekoliko puta godišnje – odnosno samo u specijalnim prilikama i na slavljima). Pokušajte i naterajte svoj organizam da pije što više vode kako ne biste dehidrirali.

Na osnovu istraživanja žene su kao jedan od ogromnih problema navele i težinu tokom menopauze, pre svega jer ni jedna dijeta sada u ovom dobu nema svoj efekat. Masne naslage se primećuju bez obzira da li se žena kreće i vežba kao nekada, a s obzirom na to da dijete ne pomažu savet jeste da se izbegava slana hrana. Tako da tokom gledanja serije ili filma izbegavajte grickalice, ali su i majonez, testo, zreli sirevi – takođe zabranjeni. S druge pak strane mlečne proizvode treba koristiti, ali  samo one koji imaju što manje masti.

Kako na vreme prepoznati menopauzu?

Kako bi svaka žena na vreme krenula sa prirodnom terapijom, potrebno je da prati svoj organizam i simptome koje joj on šalje i da na njih reaguje.

Neki od najupečatljivijih simptoma koji će nagovestiti početak menopauze jesu: talasi vrućine, valunzi, crvenilo kože, kao i znojenje.

S obzirom na to da svakoj ženi u ovom dobu nedostaje hormon estrogen, valunzi se javljaju upravo kao posledica ovog nedostatka.

U praksi je takođe primetno da je ovaj period često praćen i depresijom – jer u mozgu žene postoje receptori koji svakodnevno reaguju na estrogen, a u ovoj situaciji kada ga nema onda nastaju i depresivne krize.

Vagina koja je suva takođe je jedan od simptoma klimaksa odnosno njenog početka – a o ovom problemu se veoma malo priča.

Upravo će zbog nedostatka estrogena vaginalna sluzokoža postati tanka i suva, a svaka žena je upravo zbog toga i podložnija raznim infekcijama – koje ranije nikada nije imala. S obzirom na to da je istanjena sluzokoža ali i promenjen Ph faktor nije ni čudo što nastaju infekcije koje žena ranije nikada nije ni imala.

Kako olakšati klimaks?

Čitajući sve simptome menopauze ali i sam osećaj i period koji žena prelazi nije ni malo lak. Međutim, ukoliko se klimaks doživi na pravi način – tegobe se eliminišu pa i period menopauze može biti lep i rasterećen.

Žena u ovom periodu neće imati strah od neželjene trudnoće, te i u svakom trenutku i bez straha i opterećenja može uživati u seksu.

S druge strane ukoliko pogledate statistiku videćete da su danas pedesete nove tridesete, tako da je svakako bitno opustiti se i iskoristiti sve prednosti života.

Ženama je, pre svega bitno, da se tokom menopauze zdravo hrane, redovno imaju fizičku aktivnost, koriste biljnu mešavinu – a onda će se osećati i mlado i motivisano da živite život punim plućima.

Biljke mogu da zamene veštačku hormonsku terapiju tokom menopauze

Zahvaljujući svojim aktivnim jedinjenjima, biljke u mešavini HERBA MED No: 106 će svakoj ženi tokom menopauze pomoći da se oseća zdravo, srećno, ispunjeno i bezbedno. Primetno je da će imunitet u velikoj meri biti ojačan, tako da ne mora ni jedna žena brinuti o iznenadnim oboljenjima čiji upravo uzročnik može biti pad imuniteta.

Prirodnim lečenjem menopauze uz pomoć ovog čaja biće ublažiće uobičajene simptome menopauze kao što su promene raspoloženja, napadi vrućine kao i nesanice.

Ipak je mnogo bolje rešenje da se žena tokom menopauze okrene biljkama, zdravoj hrani i promenama u svakodnevnom načinu funkcionisanja nego da koristi potencijalno rizične hormonske terapije.

Promene raspoloženja jedan od najčešćih problema menopauze

Jedna od velikih tegoba koje žene imaju tokom menopauze svakako su promene raspoloženje, a na osnovu razgovora sa pacijentima lekari opisuju da se žene u tom trenutku osećaju “Kao da žele nekome glavu da odgrizu” ili su jednostavno “tužne bez ikakvog razloga”.

Primetna je svakako promena raspoloženja tokom menopauze, a biljna mešavina HERBA MED No: 106 se pokazala kao odlična prilikom ublažavanja blage depresije ali i problema sa promenom raspoloženja žena u klimaksu. Nije ovo alternativa antidepresivima, iako mnogi korisnici smatraju – ali nesumljivo je da ćete biti smireniji  i nećete imati svoje “žute minute” i nagle promene raspoloženja.

Kako sprečiti posledice menopauze?

Kod najvećeg broja žena se javljaju razne promene tokom menopauze. Najčešća je ona koja prati poremećaj menstrualnog ciklusa i to u periodu perimenopauze – te su u ovom periodu ,s jedne strane, česta obilna menstrualna krvarenja ili s one druge strane, potpuno kratka i oskudna.

Menopauzalne smetnje koje takođe navode žene jeste i konstantan osećaj umora, depresije, iscrpljenosti, nesanica, tuga, talasi vrućine koji se uglavnom javljaju noću. Žene u menopauzi često imaju osećaj tuge, plačljive su ali i bezvoljne; dok sa druge strane gube i svoj libido odnosno želju za seksualnim odnosima.

Primetno je takođe da koncentracija i pamćenje slabi, a bolovi i osećaj ukočenosti u zglobovima i mišićima su gotovo svakodnevni, kao i neprijatan osećaj u vidu suvoće, svraba i peckanja u predelu vagine bilo da je mokrenje ili polni odnos u tom trenutku.

Takođe, jedna od posledica menopauze jesu i srčana oboljenja, oboljenja krvnih sudova, takozvane “krte” kosti odnosno osteoporoza kao i drugi vidovi bolesti zglobova.

Sve su ovo očekivane posledice menopauze, ali je jako bitno da u ovom trenutku i periodu života svake žene ona ima podršku da iz svega izađe kao pobednik.

Biljna terapija za razliku od hormonske ne može ni jednoj ženi naškoditi, a zahvaljujući biljnoj mešavini HERBA MED No: 106 sam period menopauze će u velikoj meri biti blaži i bez opasnih posledica po zdravlje.

Za razliku od pretgodnih godina, danas u 21. veku, ni za jednu ženu ne postoji razlog da tokom menopauze trpi pomenute tegobe koje mogu nastati usled slabljenja funkcije jajnika.

Redovnim korišćenjem čaja, klimakterijum neće proći na dramatičan način i uticaće povoljno na kvalitet života bilo koje žene. Pomoć i podrška porodice je jako bitna u ovom periodu s obzirom na to da je u ovom periodu – perimenopauze i postmenopauze žena veoma angažovana počev od partnerskih preko porodičnih poslovnih i društvenih obaveza.

Na redovne ginekološke preglede takođe ne treba zaboraviti, a kako bi se opšte stanje organizma popravilo i ujedno sam period menopauze bio izdržljiviji za svaku ženu – redovno korišćenje biljne mešavine može u mnogome olakšati kompletan proces.

Cilj korišćenja čaja tokom klimakterijuma nije samo uklanjanje ili ublažavanje tegoba već i prevencija mnogih bolesti koje veoma lako mogu da pogode svaku ženu ponaosob.

HERBA MED ČAJ ZA MENOPAUZU

Čaj za imunitet i detoks