Čaj za lečenje angine

caj za lecenje angine

Na samom početku da vas upoznamo sa osnovnim terminima, za krajnike ste verovatno čuli – to su limfni čvorovi koji se nalaze sa obe strane ždrela i imaju ulogu u našem imuno sistemu.

Angina, odnosno akutna upala krajnika nije retka pojava, ona se nešto češće javlja kod dece nego kod odraslih, a može se javiti i kao deo kliničke slike nekog infektivnog oboljenja ili sistemske bolesti ili pak samostalno.

Doktor će upaljene krajnike primetiti jer su crveni, bolni i otečeni.

Do zapaljenja uglavnom dolazi nakon raznih bakterija i virusa, a neki od najzastupljeniji su:

Klinička slika je zajednička za sve angine.

Kako prepoznati anginu?

Prepoznati anginu veoma je lako jer dijagnozu postavljaju i lekari opšte prakse.

U suštini postoje samo različiti stepeni lokalnih poteškoća kao i promene opšteg stanja organizma bolesnika.

Kada je u pitanju odnos reagovanja kod dece i odraslih, deca burnije reaguju, ali i odrasli koji imaju oslabljene, odnosno iscrpljene imunološke snage.

Svakako je bol prisutan, koji se može razvijati od nekoliko sati pa sve do nekoliko nedelja.

S obzirom na to da se bolesnici uglavnom sami leče – to vam ne preporučujemo, već da koristite proverene metode lečenja angine.

Dakle bol je svakako prvi simptom koji se javlja, on je simetrično izražen, a sa najvećim intenzitetom je prilikom gutanja dok se vrlo često širi i prema ušima.

Bolna osetljivost se javlja i spolja na vratu gde je osetljivost te regije najizraženija u području vrata, a već drugog odnosno trećeg dana mogu se javiti i bolne odnosno uvećane limfne žlezde vrata.

U pojedinim situacijama prisutna je i pojačana salivacija odnosno lučenje pljuvačke, dok je prisutan u pojedinim slučajevima i osećaj suvoće kao i zadah iz usta.

Ne mora da vas plaši ukoliko na početku osetite i grč vilice, pa vam je uzimanje hrane otežano, a govor postaje izmenjen.

Anginu već od samog početka prate i ostali simptomi kao što je: visoka telesna temperatura, bol u mišićima, drhtavica, malaksalost, glavobolja kao i opšta slomljenost.

Postoje razni oblici angine

U zavinosti od uzroka i stadijuma oboljena postoje razni oblici angine – gušobolja, zapaljenje vrata… a u nastavku ćemo vam predstaviti najkarakterističnije.

Gnojne angine, Angina catarralis, Angina confluens, Ulcerozne i nekrotične angine – dijagnozu nije teško postaviti dovoljno je da se prate simptomi, a sama angina spada u domen lekara opšte prakse i pedijatra.

Lečenje angine se sa uspehom obavlja ispijanjem čaja

Bolovi u grlu izazvani anginom znaju da budu poprilično naporni i teški a posebno ukoliko dozvolimo da bolest odmakne – misleći da je sve to samo jedna obična prehlada.

Međutim, to nije jedini problem sa kojim se možete susresti.

Zbog toga je bitno da prepoznate alarmantno stanje vašeg organizma i stanja u grlu, ali i da napravite razliku između glavobolje izazvane virusom kao i onom koja je posledica angine.

Kako biste izbegli lečenje angine antibioticima – koristite prirodne čajeve.

Kako nastaje angina?

Upala krajnika, odnosno gnojna angina, može svakom od nas da se desi, a za njen nastanak su uglavnom zaslužni razni mikroorganizmi.

Najčešći među njima su streptokoka, te možete naići i na termin da je ova bolest ustvari streptokokna upala grla, mada se kao uzročnik prepoznaje i stafilokoka.

Angina ne štedi ni decu zato je potreban oprez od malih nogu

Angina se uglavnom javlja kod dece, ali u odgovarajućim uslovima odnosno idelanim za  bakterije – one lako mogu da se nasele i u ždrelo odraslih osoba.

Nikako ne prolazi sama, a nije ni bezazlena.

Možda vam izgleda čudno, ali angina neće proći sama i zbog toga je potrebno ozbiljno shvatiti situaciju ali i krenuti sa lečenjem na vreme.

Iako je sve ovo naizgled bezazlena bolest, angina može naneti i ozbiljne posledice koje sežu i dalje od upaljenog grla.

Na primer zahvaljujući njoj mogu nastati srčane smetnje, problemi sa bubrezima, zglobovima, sepsa, meningitis…

Prepoznajte i lečite anginu na vreme kako ne biste imali dodatnih problema i poteškoća

Ukoliko stalno imate probleme sa anginom, to može biti alarmantni znak ali i očigledan pokazatelj da vam je imunitet jako loš.

Same angine su često nastavak neke virusne infekcije ili sasvim obične prehlade, međutim u dosta slučajeva one se mogu javiti i nezavisno od samih virusa.

Obavezno ojačajte svoj imunitet čajem koji je namenjen za lečenje angine.

Biljna mešavina HERBA MED No: 29 uspešno rešava problem angine kod dece i odraslih, ali je dobro i to što ćete zahvaljujući aktivnim svojstvima samog čaja pojačati svoj imunitet tako da ćete osigurati sebe od novog nastanka oboljenja.

Pratite svoje telo i reagujte na vreme!

Simptomi angine mogu biti različiti, a kako biste krenuli na vreme za korišćenjem čaja predlažemo vam da pratite simptome koji vam mogu pomoći kako biste otkrili da li vas muči angina ili ne.

Najzastupljeniji simptomi koji nam pomažu da prepoznamo oboljenje su: visoka telesna temperatura, otežano gutanje hrane i pljuvačke, jak i oštar bol u grlu, specifičan odnosno neprijatan zadah iz usta, uvećanje krajnika, glavobolja, upala ili uvećanje limfnih čvorova na vilici, uvećanje krajnika, otečenost grla i jezika, nedostatak apetita, pad energije kao i beli gnojni čepovi i ranice na krajnicima.

Kao što vidite simptoma je dosta, te je potrebno pratiti svoje telo, stanje organizma kako biste na vreme reagovali i krenuli sa lečenjem angine da ne bi nastalo neko novo oboljenje koje može zahvatiti i srce i bubrege.

Čaj za lečenje angine kod dece

Čajna mešavina HERBA MED No: 29 prijatnog je ukusa tako da će i deca moći da koriste čaj u lečenju angine.

Ipak kod dece je streptokokna angina mnogo češća nego kod odraslih, a razlog je u tome što krajnici predstavljaju prvu liniju odbrane od virusa i bakterija i igraju značaju odbrambenu ulogu u zaštiti imuniteta.

U trenutku kada bakterije napadnu, oni su prvi na udaru i lako može doći do njihove upale.

Kada vidimo naše mališane, upravo deca su sklona konstantnom prljanju odnosno izlaženju bakterijama pa se i češće javlja angina kod dece nego kod odraslih.

Simptomi su slični kao i kod odraslih, a kod dece se sa pojavom angine može javiti i mučnina, povraćanje, bol u stomaku – uglavnom sve kao kada se pojavi stomačni virus.

Da li je moguća angina bez teperature?

Ukoliko uhvatite simptome u ranom stadijumu, vrlo je verovatno da će se javiti angina bez temperature.

Međutim s obzirom na crvene ranice na krajnicima vrlo je verovatno da zapaljenja ima.

Takođe, krajnici su u takvim situacijama praćeni i obolnim čvorovima na vilici, pa ukoliko osetite sve ovo posavetujte se sa lekarom ali i počnite na vreme da koristite čaj za lečenje angine.

Ukoliko je virusna upala grla krivac, javiće se peckanje, a sam bol i grebanje osećaj je koji vam je uglavnom pozati.

Upravo ovakva kratka upala će trajati 2-3 dana dok angina bez temperature će se u tom slučaju pogoršati, pa je evidentno da će se temperatura pojaviti i kasnije.

Nije potrebno samo “odležati” bolest!

Kao što smo i naveli ovo je bakterijska upala te je i razumljivo da je ne možete pustiti da “sama od sebe prođe”.

Potrebno je da imunitet ojačamo sa strane, te nije dovoljno samo odležati  i ostaviti organizam na cedilu da se izbori sa patogenim klicama.

Antibiotici mogu biti na bazi penicilina, ali oni se ne preporučuju iz mnogih razloga – te je zbog toga najbolje rešenje koristiti prirodan preparat za lečenje.

Čaj za lečenje angine HERBA MED No: 29 će vam na vreme dati bolje rezultate, osvežićete svoj organizam, ojačati imunitet, ali i sprečiti dalje komplikacije koje mogu nastati ukoliko se angina razvije.

Budite oprezni sa anginom

Svakako se držite i saveta vaših lekara jer ma kako sve ovo naivno izgledalo, angina može imati posledice koje nikada ne biste povezali sa grloboljom, te ona uopšte nije ni banalna.

Ipak, ruku na srce, antibiotike mnogo često i sami lekari ne preporučuju, te je svakako najbezazleniji način i najjednostavniji za izlečenje upravo upotreba čaja za lečenje angine.

Takođe, ono što možete uraditi kod kuće jeste da odmarate jer je to jako važno ukoliko imate anginu, čak i ako nakon dan-dva upotrebe čaja osetite poboljšanje.

Iako ćete se osećati zdravo ne koristite to vreme da budete aktivni, a nikako se ne izlažite nekom jačem fizičkom naporu ili vežbanju.

Takođe, pokušajte i da se zdravo hranite jer je pored odmora bitna i ishrana, a izbegavajte začinjenu hranu koja može da iritira grlo.

Pijte čajeve ali i dosta tečnosti.

Svakako naša preporuka jeste biljna mešavina HERBA MED No: 29 koja će zahvaljujući svojim aktivnim biljnim svojstvima uticati na jačanje i otpornost sluznice respiratornog trakta, tako što će obnoviti njene oštećene ćelije, očistiti je od lepljivog i gustog sekreta i vratiti normalnu zaštitnu funkciju.

Budite istrajni u lečenju angine jer trajanje upale traje koliko i njeno lečenje, dakle desetak dana.

Međutim sve to u mnogome zavisi od toga koliko se pridržavate terapije, a kako ne biste izlagali sebe da se bakterije vrate – budite redovni, istrajni i potrudite se da se ona više ne pojavi, a dobra vest je da vremenom gnojna angina može i da se preraste zato je potrebno lečiti je ispravno i na vreme.

HERBA MED ČAJ ZA ANGINU

Čaj za bronhitis, upalu grla i alergije