Čaj za izbacivanje šlajma iz grla, čaj za iskašljavanje

caj za izbacivanje sekreta

Mnogobrojni su uzroci kada se pojavljuje sekret u grlu, ali postoje i brojne prirodne metode od kojih su najefikasniji čajevi za izbacivanje sekreta iz grla pomoću kojih sve to možete smanjiti.

Bez obzira da li se vama sekret u grlu javlja kao jutarnji refleks bez prekomerne proizvodnje sluzi tokom dana, svakako je moguće na potpuno prirodan način rešiti se ovog problema. S obzirom na to da se u retkim slučajevima sekret u grlu javlja kao simptom raka pluća, potrebno je pratiti celokupno stanje, a signal kao što je krv u sekretu je ozbiljan znak da se što pre javite lekaru.

Šta je šlajm – sekret u grlu?

Vrsta sluzi koja se stvara u našim plućima kao i donjim disajnim putevima naziva se šlajm odnosno sekret u grlu, a ukoliko je on izazvan bolešću može stvoriti poprilično poteškoća prilikom izbacivanja.

Pomenuta sluz stvara zaštitni sloj na određenim delovima našeg tela pa i u situaciji kada smo potpuno zdravi, a ona čuva određena područja od isušavanja i pomaže nam u borbi protiv virusa i bakterija.

Ukoliko je organizam zdrav, potrebna mu je mala količina sluzi, dok ukoliko je prisutna velika količina to može biti neprijatno.

Zbog čega se javlja sekret u grlu?

Ukoliko smo zaraženi nekom infekcijom kao što je prehlada ili grip, imamo alergije, nos nam je iritiran kao i grlo i pluća – sve su to razlozi zbog kojih se javlja sekret u grlu. Takođe usled pušenja lako može doći do ovog problema, ali i kao uzrok na određene plućne bolesti kao što su upala pluća, rak pluća pa i cistična fibroza odnosno hronična opstruktivna bolest pluća – HOBP.

Sekret u grlu se može javiti i kao posledica prehlade odnosno usled mnogih drugih infekcija, a samo prisustvo sekreta u grlu kod pacijenata izaziva konstantno kašljanje kao i pražnjenje grla, curenje nosa, što dalje povlači i poteškoće sa disanje.

Sekret je potrebno eliminisati jer on može izazvati zapaljenje pluća i grla

Upravo sekret u grlu može da sadrži razne bakterije i viruse, a nastaje i kao alergijska reakcija na mnogobrojne alergene u našem okruženju. Od alergena mogu se javiti polen, ambrozija, duvanski dim pa i zagađen vazduh.

Kod osoba koje imaju problem sa sekretom u grlu, problem može biti i samo izbacivanje putem kašlja koje je uglavnom iritantno, frustrirajuće i depresivno, te imamo osećaj kako samo izbacivanje sekreta nikada neće prestati.

Zbog čega nastaje sekret u grlu?

On može biti uzrokovan nekom infekcijom, ali i iritacijom grla pa čak i nekim ozbiljnim oboljenjem.

Infekcije poput bronhitisa, prehlade, gripa, mogu u velikoj meri pojačati lučenje sekreta u grlu; ali i alergijske reakcije kao i iritacije poput astme takođe mogu dovesti po pojačanog lučenja sluzi.

Prekomerni napor glasnih žica odnosno oštećenje glasnih žica takođe može uticati na pojavu sekreta u grlu, a rezultat ovoga je da se one trljaju jedna od druge i sve to dovodi do upale i prekomerne proizvodnje sekreta.

Čestice dima isušuju glasne žice, tako da je pušenje još jedan od razloga zbog kojeg nastaje sekret u grlu, a kako bi se ovlažilo grlo koje je osušeno dimom cigarete, disajni putevi proizvode više sluzi.

Kako na prirodan način izbaciti sekret iz grla?

Biljna mešavina HERBA MED No: 29 će zahvaljujući svojim aktivnim jedinjenjima i lekovitim biljnim supstancama ojačati sluznice respiratornog trakta ali i obnoviti oštećene ćelije i čistiti ih od lepljivog i gustog sekreta kako bi mogle normalno da funkcionišu. Pacijenti će redovnom upotrebom ovog čaja za izbacivanje sekreta iz grla, lako iskašljati a na taj način smiriti i otkloniti kašalj.

Bitno je i da svoje životne navike promenite kako biste uticali na što bolje prirodno izbacivanje sekreta iz grla.

Možete svakodnevno održavati vazduh vlažnim, jer suv vazduh u ogromnoj meri iritira nos i grlo pa i stvara veću količinu sluzi. Ono što može biti rešenje u ovom slučaju jeste nabavka ovlaživača vazduha pre svega za spavaću sobu, a videćete i kako će se na taj način poboljšati vaš san s obzirom na to da ćete održavati nos čistim.

Potrudite se da konzumirate što više tečnosti jer telo mora da bude hidrirano, a u ovoj nameri vam može pomoći redovno korišćenje čaja za izbacivanje sekreta iz grla. Vaše telo mora biti dobro hidrirano, kako bi sekret bio u normalnoj količini, a ukoliko ste u nekom trenutku prehlađeni obavezno konzumirajte što više tečnosti koja može da razredi sekret.

Takođe, može vam pomoći i ukoliko stavljate tople obloge na lice, a ovo može i ublažiti jaku glavobolju ako je osećate. Upravo ćete disanjem kroz vlažnu krpu uticati na to da se vrati vlažnost nosa i grla, a sama toplina vam može pomoći da ublažite bol i pritisak.

Naravno sve su ovo metode koje vam trenutno mogu pomoći u izbacivanje sekreta iz grla, ali za prave rezultate potrebno je redovno koristiti prirodni čaj za izbacivanje sekreta iz grla.

Iako sekret i šlajm uglavnom ne predstavljaju ozbiljan problem, mnogi lekari su mišljenja da upravo različite boje sekreta iz grla mogu ukazati na određenu bakterijsku infekciju.

Ne postoji oboljenje disajnih puteva bez sekreta iz grla

Dosadan sekret koji se skuplja u grlu jedan je od obaveznih simptoma ukoliko imamo probleme sa disajnim putevima. Iako, po prirodi stvari, mora da postoji određena količina sekreta u disajnim putevima, kako bi se sluzokoža zaštitila od bakterija i virusa – problem nastaje kada nje ima previše.

Posledica svega ovoga jeste zapušen nos i kašljanje, a višak sekreta otežava disanje pa i utiče na upalu sluzokože te se onda javlja bol u grlu i sinusima.

Kako izbaciti sekret iz grla na pravi način?

Šlajma ili sekreta ima u identičnim količinama kako u nosu tako i u ustima, grlu, plućima, sinusima – a proizvodi ga membrana odnosno sluzokoža organa za disanje.

Ukoliko sekret imamo u manjim količinama on može biti i koristan za naš organizam i zdravlje, međutim ukoliko se pojavi u velikoj meri onda može nastati i problem.

Ono što je bitno jeste da sve ovo ne mora da bude strašno, tako da nema mesta panici. Sekret nakupljen u nosu vas ne može životno ugroziti, a moguće ga je izbaciti na potpuno prirodan i zdrav način.

Međutim, ukoliko se ne rešite sekreta iz grla na vreme, on vam lako može napraviti blage komplikacije.

U situaciji kada se pojavi sekret ili šlajm u grlu on je uglavnom povezan sa nekom infekcijom grla, a koja sa druge strane može biti izazvana bakterijama ili virusima. Iako se prva može izlečiti antibioticima, ona druga i neće moći – ali u obe varijante najbolje rešenje jeste konzumacija prirodnih lekova odnosno čaja za izbacivanje sekreta iz grla.

Verovatno i sami znate da se virusi moraju preležati, a s obzirom na to da je sekret u grlu jedan od simptoma i gripa i prehlade – bitno je da sve lepo ublažite na samom početku.

Ono što sekret u grlu uglavnom prati jeste bol ali i kašalj, kao i osećaj kao da vam nešto stoji u grlu. Upravo „to nešto što vam stoji“ nikako ne možete da iskašljate bez obzira da li imate produktivni ili suvi kašalj.

Dakle, problem sa sekretom u grlu nastaje u trenutku kada sekret koji se zadržao u grlu postane previše tvrd, pa ne može ni da se slije niz grlo ali ni da se izbaci.

U ovakvim situacijama najpotrebnija vam je pomoć u vidu prirodnog leka za izbacivanje sekreta iz grla

Simptome kao sto su: osećaj kao da imate knedlu u grlu koju ne možete da izbacite, konstantno kašljanje ali i nagon koji tera na kašljanje a opet nema ničega na kraju, stalni napadi produktivnog ili neproduktivnog kašlja kao i mnoge druge probleme koji se tiču izbacivanja sekreta iz grla – može pomoći specijalizovana čajna mešavina namenjena rešavanju ovih problema HERBA MED No: 29, koja se koristi i kao čaj za bronhitis. Samo redovnom upotrebom rešićete se ovih problema, dodatnih zdravstvenih komplikacija, a i u ogromnoj meri možete olakšati svoje životne aktivnosti.

Kako deluje čaj na izbacivanje sekreta iz grla?

Tradicionalna medicina daje odlične rezultate kada je izbacivanje sekreta iz grla na prirodan način. Ukoliko redovno koristite čajeve oni će, narodski rečeno, razbiti barijeru koju stvara sekret u grlu i to najčešće tako što će ova tečnost uticati na njegovo izbacivanje kroz iskašljavanje.

U svakom slučaju, da bi bilo koji lek delovao pa i prirodni lek za izbacivanje sekreta iz grla, potrebno je da malo usporite svoj životni tempo. Za početak usporite svoj životni ritam, ali klonite se i svih onih stvari koje mogu da iritiraju vaše grlo. Dakle ukoliko znate da je uzrok sekreta neka alergijska reakcija – izbegavajte je koliko god možete. Takođe, ukoliko ste pušač – smanjite cigarete jer duvanski dim u velikoj meri utiče na pojavu sekreta u grlu, a ne zaboravite ni na prašinu i suv vazduh koji su takođe jedni od izazivača.

Kašalj je prirodni mehanizam kako bi se očistio sekret iz grla, ali ukoliko imate suv, lepljiv i gust sekret koji se stvara – njega je teško izbaciti medikamentima.

Takođe, konstantni napadi kašlja mogu dodatno da utiču na kvalitet vašeg života, ali i da dodatno iritiraju sluznicu disajnih puteva.

Ukoliko redovno koristite biljnu mešavinu za izbacivanje sekreta iz grla možete svoje svakodnevne životne aktivnosti obavljati bez ikakve prepreke. Kako biste proces ubrzali možete unositi što više tečnosti jer ćete na taj način lakše izbaciti sekret iz grla, a možete se i redovno inhalirati.

HERBA MED ČAJ ZA IZBACIVANJE SEKRETA IZ GRLA

Čaj za bronhitis, upalu grla i alergije