Čaj za izbacivanje peska iz bubrega

caj za izbacivanje peska iz bubrega

Oboljenje mokraćnih puteva koje se veoma često i jako javlja, kao što je pesak u bubrezima, može se lako izbaciti proverenim metodama iz prirode.

To je svakako lepa vest za sve one koji imaju probleme sa peskom u bubrezima, a sam pesak prethodi uglavnom kamenu, dok se peskom u bubregu smatraju bubrežni kamenci koji su manji od 5 mm.

Oprezno sa peskom u bubregu!

Iako za postojanje kamena u bubregu postoje simptomi, pesak obično ne daje simptome kako bi se neko i javio lekaru.

Naprotiv, pesak se uglavnom otkije prilikom uzimanja urina za laboratorijsko ispitivanje, a simptomi se javljaju tek kada dođe do prevelikog nakupljanja peska u bubregu i tada pacijenti osećaju jak bol koji nastaje usled iritacije sluzokože mokraćnih puteva.

Simptomi peska u bubregu

Napomenulli smo u prethodnom pasusu najčešči simptom, ali usled pojave peska u bubregu može se pojaviti oštećenje sluzokože urogenitalnih puteva koje je pogodno za razvoj bakterijskih i virusnih infekcija, a od simptoma pojavljuje se i učestalo mokrenje (pacijenti primećuju da otprilike 6 – 8 puta imaju potrebu za mokrenjem).

Takođe, kod pacijenata može se pojaviti i česta pojava krvi u mokraći jer krv nastaje usled oštećenih mokraćnih puteva, ali i umor, malaksalost, slabost i vrtoglavica kao i povišena telesna temperatura (jer organizam prepoznaje strano telo u sebi) kao i peckanje prilikom mokrenja.

Lečite na vreme pesak u bubrezima pomoću čaja

Bitno je da se prepoznaju simptomi na vreme kako bi se sprečilo dalje napredovanje bolesti ali i dodatne komplikacije.

Nebitno je da li ste na početku ili se već izvesno vreme trudite da izbacite pesak iz bubrega – rešenje je u prirodi u vidu čaja i aktivnih biljnih komponenti.

Čajna mešavina HERBA MED No: 120 može vam pomoći da dođete do željenih rezultata, a zahvaljujući svom jakom antibiotskom dejstvu i efikasnim aktivnim materijama ovaj čaj može biti vaš pouzdan partner prilikom uspešnog izbacivanja peska iz bubrega.

Ishrana kod peska u bubregu

Svakako je najbitnije unositi dosta tečnosti (najbolje korišćenje čaja) ali ne treba zapostaviti ni ishranu.

Ukoliko imate pesak u bubregu, sigurno je da će vam i lekar preporučiti da promenite način ishrane, a to znači da ćete zaboraviti na dosadašnje navike jer u suprotnom može doći do dodatnih komplikacija odnosno do nastanka i kamena u bubregu.

S obzirom na to da i određena hrana može ubrzati ali i pospešiti stvaranje kamena u bubregu, mi vam predlažemo neke korisne savete kako biste i uticali na eliminaciju peska iz bubrega.

Bitno je da izbegavate unos namirnica koje imaju fosfate, oksalate kao i kalcijum, izbegavate unos mesa, ali povećajte unos tečnosti (preporuka je svakako čaj sa aktivnim biljnim komponentama) i pojačan unos namirnica bogatih vitaminom C kao i unos svežeg voća i povrća (svakodnevno).

Izbegavajte, odnosno maksimalno izbacite konzumaciju masne, začinjene i kisele hrane.

Kome se preporučuje čaj za izbacivanje peska iz bubrega?

HERBA MED No: 120 se može i preventivno koristiti kako bi se sprečila pojava peska u bubregu, a posebno se preporučuje pacijentima koji su skloni čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i osobama koje imaju povećani rizik od nastanka bubrežnog kamenca.

Pravilnim načinom korišćenja čaja pomoći ćete svom organizmu prilikom ispiranja mokraćnih puteva i to kod bakterijskih infekcija kao i upalnih procesa, a što je najbitnije prilikom izbacivanja peska iz bubrega kao i ostalih mokraćnih organa.

Kako razlikovati pesak od kamena u bubregu

Najbitnije je da pre nego što počnete sa bilo kojom metodom prirodnog lečenja odnosno čišćenja bubrega da otkrijete da li imate pesak ili kamen u bubregu.

Najbolja, najjednostavnija i najtačnija metoda jeste ultrazvučni pregled, a idealno je rentgensko snimanje bubrega sa kontrastom.

Svi pacijenti koji imaju kamen u bubregu moraju biti oprezni prilikom odabira načina prirodnog lečenja, kako ne bi došlo do situacije da kamen krene iz svoje lože i da usled bola izazove začepljenje izvodnog sistema bubrega, te na taj način može dovesti u opasnost i sam bubreg.

Jedno je sigurno, najvažniju ulogu prilikom rešavanja problema sa peskom u bubregu jeste način ishrane, ali i povećan protok tečnosti kroz bubreg – te je najbolja solucija za sve pacijente da koriste i biljne mešavine HERBA MED No: 120.

Pesak u bubregu izaziva bol jakog intenziteta

S obzirom na to da su bubrezi locirani u donjem delu abdomena čovek, tačnije uz leđne mišiće (sa leve i desne strane) oni igraju važnu ulogu u našem urinarnom sistemu.

Njihova glavna funkcija jeste da nam uklone višak tečnosti kao i nepotrebnih produkata iz organizma, a pravilan rad je bitan za naše celokupno zdravlje.

Ukoliko se pojavi osećaj bola u bubrezima, to je prvi znak da proverite njegov uzrok kao i razlog nastanka koji može biti izazvan upravo pojavom peska u bubregu.

Iako bol u bubrezima može biti i indikator za neke teže bolesti, uglavno je reč o pesku koji veoma lako (ukoliko se na vreme ne reaguje) može postati i kamen kada nastaju dodatni problemi.

Pravovremena reakcija u ovakvim situacijama je jako bitna i od velike važnosti, ukolko ste rešeni da izbegnete pogoršanje celokupne situacije ali i ukoliko želite da izbegnete dodatne komplikacije i pogoršanje zdravlja.

Čajna mešavina HERBA MED No: 120 je jak urinarni antiseptik, a redovnom upotrebom se veoma brzo smiruje zapaljenski proces.

Pesak u bubregu može napasti svačiji organizam bez obzira na godine i pol, ali se ipak češće javlja kod muškaraca nego kod žena.

Bolovi koji se uglavnom javljaju u bubrezima su od pojave peska, a ukoliko se ne krene sa lečenjem na vreme može doći do dodatnog zalepljenja mokraćnih kanala te će kod pacijenata i uriniranje biti izraženo bolno i otežano.

Statistika pokazuje da su ovo najjači poznati bolovi koje jedan ljudski organizam može da oseti, te je potrebno rešiti se ovih tegoba koje mogu biti intenzivne ali i dugotrajne.

Svakako bol u bubrezima može biti i znak ozbiljne pojave nekog oboljenja, naročito ako je on jačeg intentizeta.

Zbog toga ne treba ignorisati ali i neadekvatno lečiti jer se može naneti šteta našem organizmu tako da nastanu i veća oštećenja bubrega, njihov prestanak rada, širenje infekcije ali i kancera.

Ne trpite bolove – koristite čaj za izbacivanje peska iz bubrega

Svesni smo koliko su neprijatni ali i kog intentziteta bolovi koji nastaju kao posledica pojave kamena u bubregu.

Oni mogu ići do te granice neizdržljivosti za ljudski organizam, ali mogu dovesti i do dodatnih oštećenja i novih oboljenja.

Čaj za izbacivanje peska iz bubrega, HERBA MED No: 120, mogu koristiti pacijenti svih starosnih dobi, a preporučena dnevna doza je bar 2 litre dnevno kako bi sva terapija bila delotvorna.

Čaj će vam pomoći da lako izbacite pesak, bez bolova i eventualnih povreda sluznice uro–trakta, a sve to zahvaljujući aktivnim supstanama koje rastvaraju i tope ove kristale.

Čaj možete piti ukoliko vam je dijagnostifikovan pesak u bubregu, ali i ukoliko želite da sebe zaštitite i obratite pažnju na prevenciju s obzirom na to da svi imamo sklonosti ka pojavi peska u bubrezima.

Koji su uzroci nastanka peska u bubregu?

Pesak u bubrezima može nastati ukoliko u urinu nema dovoljno tečnosti koja je bitna za razblaživanje hemikalija za otpad, kao što su kalcijum i fosfor.

Na ovaj način pomenute otpadne hemikalije postaju koncentrisani, a nakon toga i kristali počinju da se formiraju u našem organizmu.

Simptomi na početku nisu vidljivi te pacijent i ne može da ih oseti, ali vremenom kada pesak počinje da dostiže veličinu kao kamen onda nastaju i bolovi ali i krv u urinu.

S obzirom na to da čaj za izbacivanje peska iz bubrega, HERBA MED No: 120, možete koristiti i preventivno bitno je da obratite pažnju na svoje zdravlje, jer će upravo pesak nastati kada se u vašoj mokraći pojavi previše mineralnih soli.

Ova pojava manifestovaće se stvaranjem tvrdih i malih naslaga, koje su sagrađene od kiselih soli i minerala.

Pesak se pojavljuje kao posledica ogromnog broja uzroka, a među njima su i infekcije urinarnog trakta te ukoliko spadate u rizičnu kategoriju možete takođe koristiti čaj za lečenje urinarnih infekcija HERBA MED No: 120.

Bubrezi su jedan od najvažnijih organa u našem telu – sačuvajte ih

S obzirom na to da vitalne fukcije bubrega mogu biti oštećene kao posledica mnogih bolesti, bitno je da obratimo pažnju na njihovo pravilno funkcionisanje u našem organizmu.

Bolest koja pogađa na milione ljudi širom sveta svakako je pesak u bubregu koji će nastati ukoliko u mokraći ima previše mineralnih soli, ali i usled mnogobrojnih infekcija urinarnog trakta.

Neki od najčešćih simptoma nastanka peska u bubregu, jeste bol koji se širi prema donjem delu trbuha kao i preponama, bolno mokrenje ali i boja urina koja je ili smeđa ili crvena.

Takođe, od simptoma su prisutni i mučnina i povraćanje, učestalo mokrenje, temperatura (ukoliko je prisutna i infekcija), kao i konstantan nagon za mokrenjem.

Čaj je najbolja prevencija kod peska u bubregu

Ukoliko se desi da napad krene, pacijent će osetiti snažne bolove i to u predelu rebara i kukova i to ne samo jednom nego u par navrata.

Ovi bolovi mogu biti toliko snažni, a njihov intenzitet trajanja je od 20 do 60 minuta i može ih izazvati pesak u bubregu koji prolazi kroz mokraćni kanal.

Kako biste izbegli ove snažne bolove koji izazivaju i preznojavanje kao i osećaj mučnine – pomozite sebi i počnite sa terapijom uz pomoć čaja HERBA MED No: 120 koji će vam pomoći da već na samom početku eliminišete peckanje, bol ali i otežano i bolno mokrenje.

Na taj način bićete sigurni da ste sebi obezbedili kvalitetniji život, a svakako redovnim korišćenjem terapije idete i krajnjem rezultatu.

HERBA MED ČAJ ZA IZBACIVANJE PESKA IZ BUBREGA

Čaj za urinarne infekcije i kamen u bubregu