ČAJ ZA DIJABETES

caj-za-dijabetes

ČAJNA MEŠAVINA HERBA MED DIABET No: 206

Čajna mešavina HERBA MED DIABET No: 206 pomaže održavanju fiziološkog nivoa glukoze, šećera u krvi.

Dijabetes je stanje povišenog šećera u krvi, a prerasta u bolest kada se ne prihvate pravila ponašanja i lečenje.

Šećerna bolest tipa 2, insulin nezavisni dijabetes (IND), je poremećaj metabolizma koji karakteriše povišeni nivo glukoze u krvi kao posledica insulinske rezistencije i relativnog deficita insulina.

Klasični simptomi su pojačana žeđ, učestalo mokrenje, stalna glad…

Pravilan higijensko dijetetski režim ishrane, redovna umerena fizička aktivnost i čajna mešavina HERBA MED DIABET No: 206, koja je prirodni antidijabetik, veoma uspešno mogu korigovati hiperglikemiju, tj. povećan nivo šećera u krvi.

Određen aktivni princip čajne mešavine HERBA MED DIABET No: 206 utiče na regulaciju sinteze insulina, što dovodi do smanjenja i stabilizacije šećera u krvi.

Cilj lečenja dijabetes tip 2 je da se koncentracija glukoze u krvi održi u okviru normalnih vrednosti i spreči razvoj komplikacija koje izaziva diabetes mellitus.

Povišeni šećer u krvi može prouzrokovati dugoročne komplikacije kao što je oštećenje krvnih sudova, što se može sprečiti kombinacijom čajnih mešavina HERBA MED DIABET No: 206 i HERBA MED No: 106, koje čiste periferne krvne sudove, čime se uspostavlja bolja cirkulacija kao i dovod kiseonika i hrane do ćelija.

Na ovaj način se može pomoći kod komplikacija kao što je polineuropatija, kod koje se javlja osećaj utrnutosti, bolovi i grčevi ekstremiteta, koji se u velikoj meri mogu ublažiti.

Bez obzira da li se reguliše tabletama ili insulinom, čajnom mešavinom HERBA MED DIABET No: 206, uz odgovarajući režim ishrane, dolazi do smanjenja i postepene stabilizacije šećera u krvi, tako da se uz redovnu kontrolu kod endokrinologa, lekovi postepeno smanjuju.

Čajna mešavina HERBA MED DIABET No: 206 je odobrena od Ministarstva zdravlja Republike Srbije po rešenju broj 5814/2024.

Cena: 800,00 din.