Čaj za bolje varenje

caj za bolje varenje

Jasno nam je koliko može biti mučno po vas ukoliko nemate dobro varenje, to je zaista jedna neprijatna zdravstvena situacija koja vam ne dozvoljava normalno da funkcionišete tokom jednog dana.

Ono što je vama potrebno, ukoliko imate probleme sa varenjem jeste šolja toplog čaja koja će vam doneti brojne zdravstvene benefiti za razliku od raznih lekova koji su dostupni na tržištu.

Čaj će vašem organizmu pomoći kod varenja ali i izlečiti digestivne probleme.

Zdravstvene probleme i loše varenje možete rešiti prirodnim putem, potrebno je samo pronaći najbolji čaj kako bi vašim mukama došao kraj.

Da li ste čuli za bakteriju helicobakter pylori?

Ne pitamo vas bez razloga za ovu bakteriju već na početku teksta o lošem varenju, jer istraživanja i medicinska statistika pokazuju da je u Srbiji upravo najčešći problem prisustvo pomenute bakterije.

Helicobacter pylori (HP) ima oblik zareza, sitna je, a ona je pronađena na sluznici želuca. Ovo je jedina bakterija koja može preživeti i u čak izrazito kiselom želudačnom sadržaju i to sa veoma malo kiseonika i na temperaturi od 37 stepeni (ova čajna mešavina može vam pomoći u lečenju heliko bakterije prirodnim putem)

Ovo je bakterija koja je prepoznata kao glavni uzročnik za loše varenje hrane, ali i za zapaljenje želuca odnosno gastritisa, kao i čira na dvanaestopalačnom crevu. U suštini bakterija napada zaštitno tkivo odnosno sluznicu želuca pa i dovodi do oslobađanja određenih enzima i toksina koji će se pokazati kao štetni za ćelije našeg želuca i dudenuma.

Vrlo je jednostavno prepoznati ukoliko imate probleme sa varenjem hrane, jer su simptomi uglavnom isti kod svakog od nas. Neki od najprisutnijih i izraženijih simptoma su: bol u abdomenu, gasovi, podrigivanje, mučnina, osećaj naduvenosti, mučnina pa i zvukovi iz creva kao i povremeno peckanje i povraćanje.

Šta sve uzrokuje loše varenje hrane?

Verovali ili ne ali za loše varenje najzaslužniji je stres koji je jedan od glavnih uzročnika kod osoba koje imaju pomenute probleme. Takođe, neki od dodatnih uzročnika za probleme sa varenjem prepoznaju se: brzo jedenje, prejedanje. nedovoljno žvakanje hrane, pa i jedenje dok smo umorni.

Ukoliko koristimo previše kuvane, a malo sveže hrane još jedan je od faktora rizika da imamo probleme sa varenjem hrane, kao i korišćenje onih namirnica na koje smo alergični.

Ukoliko jedemo dok smo nervozni ili smo pod stresom još jedan je od faktora da ćemo imati problem sa pravilnim varenjem hrane, ali i ukoliko imamo problem kao što je čir na dvanaestopalačnom crevu li neki problem sa crevima, jetrom, pankreasom i žučnom kesom.

Prirodni lekovi za bolje varenje

Na našem tržištu postoje razni lekovi koji navodno pomažu boljem varenju, ali je najdelotvorniji prirodni način koji ne izaziva zavisnost kao i dodane komplikacije po ostale organe.

Biljna mešavina HERBA MED No: 36 pomoći će vam prilikom izlučivanja žuči i poboljšati varenje na jedan zdrav, prirodan i siguran način.

Laksativ, probiotik ili neke druge tablete ne morate da koristite jer ćete upavo ovom biljnom mešavinom na najbolji mogući način uticati na pomenute probleme.

Razlog za to jeste pre svega jer eliminiše baketiju koju smo pomenuli na početku teksta, a koja je glavni uzročnik za loše varenje.

Takođe sama biljna mešavina je prijatna za ispijanje s obzirom na to da je blagog ukusa tako da je mogu koristiti ljudi svih starosnih generacija, a ne izaziva zavisnost kao razni lekovi koji su dostupni na našem tržištu.

Za bolje varenje hrane promenite navike

S obzirom na način života današnjice koji je okružen raznim stresnim situacijama, nezdravom hranom, lekovima za razne probleme – nije ni čudno što su pomenuti problemi izraženi kod našeg stanovništva.

Kako biste sebi obezbedili bolje varenje hrane potrebno je da redukujete ishranu, da se hranite (koliko je to moguće zdravo), unosite dosta tečnosti, koristite prirodne čajeve za bolje varenje ali i da budete redovni u korišćenju terapije.

Savet za vas je da izbegavate masnu hranu, ali i da ne koristite alkohol, gazirane sokove, kofein, sirće. Pokušajte da izbegnete korišćenje začinjene, rafinisane i masne hrane jer upravo sve one izazivaju loše varenje.

Ukoliko ste u mogućnosti izvršite kontrolu svog organizma na alergene, jer i oni mogu biti uzročnici lošeg varenja hrane, a posebnu pažnju obratite na laktozu iz mleka.

Mahunarke kao što su sočivo, kikiriki i soju izbegavajte takođe, jer one sadrže supstancu koja usporata rad određenih digestivnih enzima.

Takođe, pića koja sadrže vazduh u sebi kao što su gazirani sokovi, piva ili neka druga gazirana alkoholna pića kao i šlag, sladoled, sufle…

Ukoliko imate naviku da pijete tečnost tokom jela, potrebno je da se te navike rešite jer ispijanje tečnosti tokom jela može dovesti do situacije da se razblaže stomačni sokovi.

Da li loše varenje hrane može biti opasno?

Svakako je potrebno pratiti organizam koji vam u svakom trenutku daje signale šta je ono što mu ne odgovara.

Kada je slučaj lošeg varenja hrane, postoje situacije kada je obavezno javiti se lekaru, s obzirom na to da upravo ova situacija može biti znak da su nastupila neka mnogo ozbiljnija oboljenja.

Prema istraživanjima glavni uzročnik raka želuca jeste gorušica, podrigivanje i gasovi.

Loše varenje definitivno je sve češća pojava među svim generacijama, te se zbog svoje rasprostranjenosti veoma teško uočava neko ozbiljne oboljenje kao što je rak želuca sve do trenutka kada bude već i kasno.

Raznovrsna hrana je osnov za zdrav organizam kao i dobro varenje, međutim usled svakodnevnih obaveza nekada i ne stižemo da jedemo, a još i da razmišljamo o raznovrsnoj ili zdravoj ishrani – jednostavno zaboravimo.

Sve to u kombinaciji sa nezdravim namirnicama, fast food  objektima, hranu „s nogu“ ili preko dostava – ali i uz svakodnevni stres lako dolazimo do problema lošeg varenja hrane.

Kako ne bi došlo do ozbiljnijih problema usled lošeg varenja hrane potrebno je reagovati na vreme, ali i koristiti proverene biljne metode pre svega jer one ne izazivaju zavisnost ali i ne utiču loše na druge organe u našem organizmu.

Zaista nema čoveka koji bar jednom u svom životu nije osetio simprome lošeg varenja, ili kao što lekari nazivaju – dispesije.

Taj neprijatni bol u stomaku nekada je samo bezazleni koji će nam dati do znanja da nešto što smo pojeli i nije nam prijalo, ali u pojedinim situacijama upravo ovaj bol može biti uzrok nekih ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Problem lošeg varenja je toliko zastupljen, da su lekari saglasni kako 40% ljudi u sveu starosti između 20 i 40 godina ima ovaj problem koji je drugi po učestalosti nakon glavobolje.

Kako prepoznati loše varenje?

Najupečatljiviji simptom jeste bol u stomaku, ali svi oni koji imaju probleme sa lošim varenjem lako će prepoznati i nadimanje u stomaku, ranu sitost, mučninu, povraćanje ili gorušicu.

Samoinicijativno uzimanje lekova za bolje varenje nije dobro – jer oni mogu naškoditi vašem organizmu dodatno, a da samo prividno reše problem lošeg varenja hrane.

S druge strane ukoliko u nekom trenutku primetite anemiju ili nagli gubitak telesne mase, uporno povraćanje ili otežano gutanje jako je bitno da se javite lekaru – jer postoji šansa da nastanu mnogo teža oboljenja i da vaš problem uopšte nije loše varenje hrane.

Eliminišite loše varenje hrane na prirodan način

Prirodno, uz korišćenje čajeva, svakako je najbolje rešiti se problema lošeg varenja hrane.

Na našem tržištu kompanija HERBA MED je pacijentima sa ovim problemom namenila efikasnu čajnu mešavinu HERBA MED No: 36 koja će regenerisati oštećenu sluznicu, ali i uticati na to da želudac normalno radi i luči kiselinu kako bi i varenje hrane bilo pravilo.

Pacijenti koji su probali ovu biljnu mešavinu i imali probleme sa lošim varenjem kažu da su poboljšanje osetili već nakon nedelju dana, međutim potrebno je da se terapija ispoštuje do kraja kako ne bi bilo istih problema koji se ponavljaju u budućnosti.

Šta uraditi za bolje varenje hrane?

S obzirom na brz i stresan način života kojim živimo danas, ne samo mi u Srbiji nego u čitavom svetu, sve je više posledica i na naš digestivni trakt.

Neizbalansirana, masna, brza i teška hrana svakodnevno je na našem jelovniku, a ona uz kombinaciju sa svakodnevnim stresnim situacijama može biti glavni uzrok za loše varenje.

Simptome možete prepoznati na vreme kako biste i na vreme krenuli sa terapijom.

Tako da ukoliko osećate zatvor, dijareju, kiselinu u želucu, bol u stomaku, ali i mučninu pa i loš zadah – stvar je jasna i definitivna, a to je da imate loše varenje hrane.

Kako biste stali na put lošem varenju potrebno je redovno korišćenje biljne mešavine HERBA MED No: 36 ali i uvođenje novih navika u svakodnevni život.

Neke od preporuka za vas jesu da ne preskačete doručak, pijete što više vode, jedete polako i svaki zalogaj detaljno sažvaćete, jedete ne tako obilne porcije i da počnete svakako sa redovnim fizičkim aktivnostima kao i redovnim kretanjem.

Biljna mešavina kompanije HERBA MED  može vam pomoći da se rešite lošeg varenja, a redovnim korišćenjem regulisaćete varenje brže nego što ste zamislili da je moguće.

Videćete već nakon par dana kako se osećate neuporedivo bolje i lakše, ali ono što svakako nije na odmet znati jeste da kada se probava reguliše, metabolizam se ubrzava pa ćete se sigurno osloboditi i nekog kilograma viška ukoliko ga imate.

HERBA MED ČAJ ZA BOLJE VARENJE

Čaj za želudac, gastritis, heliko bakteriju