Čaj za Astmu

caj za astmu

Osobe koje pate od astme konstantno nadražuju disajne puteve, ali i uzrokuju njihovo stezanje i skupljanje, te na taj način se otežava vazduhu da dođe do pluća, a u pokušaju da vazduh prođe kroz ove sužene disajne puteve nastaje zviždanje u plućima.

Takođe svi oni koji pate od astme mogu i kašljati da bi očistili disajne puteve, a sve ove reakcije mogu biti poprilično teške za one koji pate od asteme i za njihovo svakodnevno funkcionisanje.

Šta je astma?

Definicija kaže da je astma hronično zapaljenje disajnih puteva odnosno bronhija, tj. stanje koje je obeleženo poteškoćama disanja i suženja disajnih puteva.

Upravo to suženje vodi do pluća, uključujući i nos, nosne puteve, usta i grkljan.

Takozvano šištanje astma uzrokuje konstantno, ali i stezanje u grudima otežano disanje i kašalj koji se uglavnom javlja noću ili rano ujutru.

Ukoliko imate astmu bitno je da razumete funkcionisanje disajnih puteva koji nose vazduh u i iz pluća, a kod onih koji imaju astmu upravo ovi disajni putevi su upaljeni.

Upala disajnih puteva čini to da su oni natečeni i veoma osetljivi, pa i da snažno reaguju na određene inhalirane materijale.

U trenutku kada disajni putevi reaguju, mišići oko njih se zatežu, a to sužava disajne puteve što uzrokuje manje vazduha u plućima.

Pogoršanje može nastati oticanjem i na taj način disajni putevi postaju uži.

Verovali ili ne astma može biti izazovna i stresna, a ponekad možete postati frustrirani, ljuti ili čak i depresivni jer morate smanjiti svoje uobičajene aktivnosti.

Čaj pomaže u funkcionisanju osoba sa astmom

Koristite čaj za astmu i ona ne mora biti vaše ograničavajuće stanje.

Svakako je bitno da vi sami preuzmete kontrolu nad svojim lečenjem, a to je i najbolji način da savladate anksioznost i osećaj bespomoćnosti kada je u pitanju oboljenje – astma.

Ukoliko želite da sebi pomognete na potpuno prirodan i zdrav način, naša preporuka je čajna mešavina HERBA MED No: 29 koja je namenjena za održavanje normalnog funkcionisanja sluzokože respiratornih organa i smanjivanja nadražaja na kašalj.

Koga pogađa astma?

U svim uzrastima astma pogađa ljude, ali se ona najčešće javlja u detinjstvu.

Posebno se javlja astma kod dece koja imaju česte respiratorne infekcije.

To je jedan od najčeščih uzročnika astme, ali se izdvajaju i alergije ili genetske predispozicije odnosno roditelji koji imaju astmu.

Statistika kaže da među decom više dečaka ima astmu nego devojčica, međutim kod odraslih više je žena koje imaju astmu od muškaraca.

Za sve njih je karakteristično da uz astmu imaju i neku od alergija.

Astma je drugačija za svaku osobu, čaj je jedinstven.

Mnogi su uzročnici astme kod ljudi, gotovo se razlikuju od čoveka do čoveka, međutim za sve njih postoji jedno rešenje koje im može pomoći prilikom smanjenja tegoba, a to je svakako upotreba čaja za astmu.

Teorija o uzroku astme ima mnogo, a neka od najzastupljenijih jeste da ona nastaje uslet toksina i iritanta iz naše okoline.

Međutim, kao ostali uzročnici nastanka astme navode se i autoimuni poremećaji kao i poremećaji pluća, loša ishrana, stres kao i genetska predispozicija.

U medicinskim krugovima poznat je i termin “profesionalna astma” a ona se tiče oboljenja kod osoba čija je delatnost direktno izožena zagađenju vazduha, a verovai ili ne ali takav oblik astme ima oko 15% registrovanih slučajeva.

Ima još dosta prepoznatih faktora za nastanak astme:

  • dim cigareta
  • zagađenost vazduha
  • alergeni iz prašine
  • životinjsko krzno
  • isparenja i hemikalije
  • prašina
  • buđ
  • polen iz stabla, trave, cveća.

Takođe astmu izazivaju i lekovi kao što su aspirin ili neki drugi protivupalni medikamenti, ali i sulfiti koji se nalaze u hrani i piću.

Faktori rizika kod astme

Bitno je svakako krenuti na vreme sa lečenjem astme, zbog toga je i preporuka da prepoznate faktore rizika i pratite ih kako ne bi došlo do pogoršanja stanja.

Faktori rizika za nastanak astme uključuju: genetsku predispoziciju (roditelji, braća ili sestre sa astmom), alergijsko stanje, gojaznost, aktivni pušači, ukoliko ste izloženi dimu ili hemikalijama koje se koriste u poljoprivredi, kod frizera, u proizvodnji itd.

Da li čaj može da pomogne u lečenju astme?

Na samom početku da vam kažemo informaciju koju verovanto i sami znate.

Dakle, astma je bolest koja nema leka, a cilj je svakako da se bolest kontroliše.

U tome vam u mnogome može pomoći biljna mešavina HERBA MED No: 29 koja sadrži biljke čije lekovite supstance jačaju i podižu otpornost sluznice respiratornog trakta, tako što obnavljaju njene oštećene ćelije, čiste je od lepljivog i gustog sekreta i vraćaju joj normalnu zaštitnu funkciju.

Na koji način čaj pomaže u lečenju astme?

Ukolko se odlučite za korišćenje čaja dobićete dobru kontrolu astme, a na taj način sprečićete hronične i uznemirujuće simptome kao što su kašalj ili svakodnevno otežano disanje, takođe ćete smanjiti i potrebu za lekovima koji vam nude brzo olakšavanje ali će vam i pomoći u održavanju dobre funkcije pluća.

Takođe ukoliko se odlučite za dobru kontrolu astme uz čaj zadržaćete normalan nivo svojih aktivnosti i spavanja tokom noći, ali i sprečiti napade astme koji mogu dovesti do hitne medicinske intervencije i hospitalizacije radi lečenja.

Astmu ne možete sprečiti, ali čajem možete preduzeti korake za kontrolu bolesti.

Takođe, upotrebom čaja ćete preduzeti svakako konkretne korake u sprečavanju daljeg napredovanja bolesti, ali ćete sprečiti ujedno i njene simptome.

Postoje i stvari koje možete uraditi kod kuće kako biste olakšali sebi žiivot

Nije sve u lekovima, to ste i videli na osnovu ovog bloga, te vam se svakako preporučuje upotreba čaja za astmu kako biste olakšali tegobe.

Takođe, postoje i praktične stvari koje možete uraditi u svom domu kako biste smanjili sve negativne posledice i svakodnevne otežavajuće okolnosti usred astme.

Koristite klima uređaj koji će u mnogome smanjiti količinu polenskog vazduha od sabala i korova da uđu u vaš dom, takođe možete smanjiti i vlagu u prostoriji kao i mogućnost smanjenja da sebe izlažete grinju.

Ukoliko nemate klima uređaj pokušajte da prozore držite zatvorene tokom sezone cvetanja polena.

Minimalizujte stvari i predmete koji mogu da sakupljaju prašinu, na primer uklonite tepihe i postavite podove od tvrdog drveta ili linoleuma, a svakako upotrebite perive zavese i roletne.

Svakodnevno održavajte optimalnu vlagu u prostorijama u kojima boravite, ali i redovno čistite i to najmanje jednom nedeljno.

Ukoliko vam smeta prašina možete staviti masku, ali i rukavice za čišćenje.

Masku takođe možete nositi i kada idete napolje, a vreme je hladno i vazduh je suv.

Tada je najbolje u takvim situacijama kada izlazite napolje da pokrijete i nos i usta.

Uz čaj možete praktikovati još neke stvari u lečenju astme

Postoje i stvari koje je moguće uraditi u vašem svakodnevnom životu kako biste što bolje ublažili sve simptome astme.

Na početku redovno vežbajte jer imajući astmu ne znači da morate biti i fizički neaktivni; a upravo redovnim vežbanjem ćete ojačati vaše srce i pluća, te ćete na taj način ublažiti simptome astme.

U slučaju da vežbate po hladnom vremenu obavezno nosite masku kako biste zagrejali vazduh koji udišete.

Prekomerna telesna težina takođe može pogoršati simtome, te je bitno da održavate svoju idealnu težinu, a na taj način smanjićete rizik od pojave drugih bolesti.

Ako ste aktivni ili pasivni pušač, a lekar vam je rekao da imate astmu najbolje je da upotpunosti zaboravite na cigarete i prestanete sa pušenjem, ali i da se što više udaljavate od duvanskog dima, što znači da u svakoj prilici izbegavate i udisanje dima te s tim u vezi izbegavajte i kafiće i restorane u kojima je dozvoljeno pušenje, a prijatelje, partnera ili kolege sa posla zamolite da ne puše u vašem okruženju.

Koliko god da vam sve ovo teško izgleda ukoliko imate astmu nije kraj sveta, tako da ostanite smireni.

Upravo su stručnjaci putem istraživanja utvrdili da je stres usko povezan sa pojavom astme, te pokušajte da se malo više smejete, a plač, bes i strah prebacite na neku drugu stranu jer mogu da izazovu astmu.

Čaj za astmu preporuka je mnogih korisnika

Sve su ovo praktični saveti koji vam svakako mogu pomoći kako biste što bolje ublažili bolest savremenog doba – astmu.

Naravno ukoliko koristite čaj za astmu kompanije HERBA MED imate tu mogunost da sve ove aktivnosti blaže sprovedete u svoj život jer ćete biti i smireniji i staloženiji čim nakon par dana korišćenja osetite boljitak.

Na vama samima je svakako da prepoznate uzročnike ali i da ih izbegnete kako ne biste aktivirali astmu, ali ono što možete da uradite već ovog trenutka jeste da počnete sa redovnim korišćenjem biljne mešavine HERBA MED No: 29 koja deluje kao izuzetan prirodni bronhodilatator i redukuje opstrukciju disajnih puteva, a mucilagne biljke u sastavu ove čajne mešavine ublažavaju i smiruju suvi kašalj jer formiraju sloj koji štiti mukoznu površinu od iritanata.

Čaj za astmu mogu koristiti svi od 7 do 107 godina

Korišćenje čaja vam neće oduzeti mnogo vremena, prijatnog je ukusa i mirisa pa s tim u vezi mogu ga koristiti i deca.

S obzirom da su astmom najviše pogođeni najmlađi svakako je potrebno da ovaj čaj imate u svojoj apoteci ukoliko ste roditelj, ukoliko postoje indikacije da i vaše dete oboli, ali i kako biste bili spremni u svakom trenutku da reagujete.

HERBA MED ČAJ ZA ASTMU

Čaj za bronhitis, upalu grla i alergije