Čaj protiv nadimanja

caj protiv nadimanja

Na samom početku ne želimo da vas uplašimo, nemamo takvu nameru ali je ipak potrebna doza opreza s obzirom na to da je nadimanje stomaka, ili nadutost, pojava, stanje pa čak i mogući znak nekog oboljenja – ali definitivno pojava samo po sebi nije bolest.

Šta je nadimanje?

Pre svega nazvali bismo ovu pojavu kao stanje organizma, a ovaj neprijatan osećaj svi mi smo bar jednom osetili u svom stomaku. Upravo zahvaljujući nadimanju naš stomak postaje tvrd i nadut pa čak i više nego što bismo očekivali nakon unete određene količine hrane.

Međutim, nadimanje ne mora uvek biti povezano sa unošenjem hrane, a ovo stanje se pojavljuje uglavnom s vremena na vreme i prema medicinskim istraživanjima nema veze sa kilažom, odnosno gojaznošću.

Šta je uzrok nadimanja?

S obzirom na to da uzrok za nadimanje nije gojaznost, verovatno se pitate šta može biti uzrok?

Lekari su došli do zaključka da je za nadimanje najzaslužniji stres, intolerancija na određenu hranu (kao što je na primer mleko) pa čak i određeni oblici alergija.

Sama nadutost je uglavnom praćena bolom i to uglavnom na jednom mestu – čest je bol u predelu želuca ili dvanaestopalačnog creva.

Takođe, sam bol može se i „šetati“ tokom dana, pa pacijenti osećaju kako im se on širi po trbuhu, a osećaju se i gasovi u debelom crevu koji kao da rastežu čitav stomak.

Ukoliko ste spremni da rešite problem nadimanja zauvek, idealno je da za takvo stanje koristite biljne mešavine, a jedna od najdelotvornijih jeste HERBA MED No: 36 kompanije HERBA MED.

Stomačne tegobe – najizraženije danas

Prema istraživanjima lako je uvideti da su upravo stomačne tegobe poput nadimanja, pojačanog lučenja kiseline kao i njeno vraćanje; zatim gorušica, mučnina i osećaj peckanja u predelu želuca neke od najizraženijih u današnje vreme.

To i ne čudi s obzirom na to kakav tempo života svako od nas ima, a pre svega mislimo na neredovne i nezdrave obroke, zatim stres, brojne poslovne, privatne obaveza i sl. Sve su ovo faktori koji utiču na stomačne tegobe koje svako od nas bar jednom u toku svog života oseti.

Stres koji osećamo u svakodnevnom životu lako se može preliti na naš stomak i creva, pa s vremena na vreme osećamo grčeviti bol u stomaku, nadimanje, mučnine i gorušicu pa su sve učestalija podrigivanje i nekontrolisano grčenje creva.

Prirodno lečenje nadimanja

S obzirom na specifičnu situaciju samog nadimanja stomaka lako je zaključiti da rešenje ovog problema može biti dugotrajan proces.

Medikamenti koji su dostupni na našem tržištu možda i mogu da vam trenutno reše sam problem nadimanja, ali to ne znači da se on neće vraćati iznova i iznova.

Verovatno ste i sami čuli da su i naše bake, deke i svi oni koji su živeli u nekom ranijem periodu upravo koristili čajne mešavine za rešavanje stomačnih problema kao što je nadimanje.

Tada nisu postojali skupi medicinski preparati, jer nisu ni bili potrebni – već se koristilo sve ono što priroda nam daje na dohvat ruke, a samo je potrebno sve to pažljivo izabrati, kombinovati i koristiti za pun efekat.

Istraživanja pokazuju da biljna mešavina HERBA MED No: 36 uspešno regeneriše oštećenu sluznicu, dok će ona zahvaljujući pre svega biterima aktivirati želudac da normalno luči kiselinu i sve ostale fermente koji su nam neophodni za pravilno varenje.

Samo redovnom upotrebom pomenute biljne mešavine možete se rešiti nadimanja u stomaku, a vi ćete nakon nekoliko dana osetiti kako sve one neprijatnosti postepeno nestaju. Svi oni koji redovno koriste biljnu mešavinu HERBA MED No: 36 rekli su kako se značajno poboljšanje oseća već nakon prvog meseca redovnog korišćenja, ali iako ćete osetiti boljitak preporuka je da ne prekidate sa terapijom sve do potpunog izlečenja.

Jasno nam je da je biljnim lekovima, odnosno čajevima, potrebno da deluju i da eliminišu uzrok problema. Iako će tegobe nestati u veoma kratkom periodu, potrebno je da se nastavi sa terapijom kako bi i sam uzrok problema bio rešen i kako se problem sa nadimanjem ne bi više pojavljivao.

Ipak imajte na umu da biljna mešavina kompanije HERBA MED nije medikament koji samo trenutno deluje, a i sam čaj nije zbog toga napravljen da vam trenutno reši probleme – već da oni trajno nestanu.

Kako prepoznati nadimanje?

Nadimanje ili nadutost se razlikuje od osobe do osobe i može trajati u zavisnosti od samog uzročnika. Tako da i samo trajanje nadimanja ne možemo precizirati s obzirom na to da je ova vremenska odrednica individualna od osobe do osobe takođe.

Ukoliko je nadimanje u želucu onda se ono javlja najkasnije sat vremena nakon jela, ali ukoliko je u dvanaestopalačnom crevu ili žučnoj kesi ona se može javiti od 1 do 3 sata nakon završenog obroka.

Ono što je potrebno prvo uraditi kada osetite simptome nadimanja jeste da, pre svega, isključite iz svog jelovnika hranu koja smeta većini nas. Tu pre svega mislimo na grickalice, prženu hranu kao i onu koja nam dolazi iz mirišljave pekare (naročito izbegavajte lisnata testa) kao i gazirana alkoholna i bezalkoholna pića.

Svakako je prilikom lečenja nadimanja prirodnim putem potrebno redovno korišćenje biljne mešavine HERBA MED No: 36, a savet stručnjaka jeste i da nikako ne kombinujete proste ugljene hidrate sa koncetrovanim mastima kao i koncentrovanim proteinima, jer dolazi do stvaranja dodatne kiseline u želucu, a to vam svakako nije potrebno.

Kada govorimo o samoj ishrani, definitivno je najbolja ona koju ste spremili u svojoj kuhinji, ali ukoliko niste u mogućnosti zbog svakodnevnih obaveza da sami pripremate hranu ne očajavajte.

Svakako postoji dosta instant zdravih rešenja, a vi ukoliko možete u svakoj prilici pokušajte da se hranite zdravo i budite redovni sa svojom biljnom terapijom.

Ukoliko sve ovo ne ispoštujete lako će doći do otežanog varenja, ali na vašu sreću imamo rešenje za vas u vidu biljnog čaja za želudac HERBA MED No: 36.

Da li je nadimanje opasno?

Ipak potrebno je biti obazriv naročito na početku problema sa nadimanjem jer ukoliko je ono praćeno jakim bolovima potrebno je da se javite lekaru koji će sprovesti dodatna ispitivanja.

Lekar će prilikom rutinskog pregleda uvideti da li postoje alergije na belančevine iz mleka, jaja, kikiriki, jagode ili neke druge alergene; dok se veoma često događa da se pronađe i intolerancija na određenu hranu, na mlečni šećer – laktozu takođe.

Ne bismo da vas zaplašimo, ali svakako vam savetujemo da dobro obratite pažnju ukoliko imate probleme sa nadimanjem, jer u medicini su primećena razna zapaljenja sistema za varenje (na bilo kom delu), a kao uzrok su imala upravo nadimanje.

Prirodni čaj protiv nadimanja vam može svakako pomoći, ali je potrebno redovno korišćenje i da vi kao neko ko ga koristi bude istrajan u ovom procesu – a ne da prekine prilikom prvog poboljšanja.

Ipak, kao što smo napomenuli na početku ovog bloga stres je jedan od glavnih uzročnika nadimanja, a sa njim se svako od nas teško nosi. Ipak moderan stil života podrazumeva i konstantno izlaganje stresnim situacijama, bilo da su one na poslu, kod kuće, sa prijateljima – te je ovaj faktor nastanka nadimanja neizbežan, ali sam problem možete rešiti prirodnim čajevima na potpuno prirodan, zdrav i bezbedan način po vas.

Koji su sve faktori rizika za nadimanje?

Stres smo naravno pomenuli nekoliko puta ali ne treba ni zapostaviti niti zaboraviti alergije kao i intoleranciju na neku hranu (kao što je na primer mleko).

Ovo ne govorimo bez razloga jer je medicinska praksa pokazala da je nekada i cela sluzokoža želuca i creva iritirana pa i zapaljena upravo zbog unošenja hrane koja ne prija ili se unosi dok smo pod stresom.

Iskustvo pacijenata koji imaju probleme sa nadimanjem pokazuje da je biljna mešavina HERBA MED No: 36 delotvorna i da ima značajnu ulogu u lečenju stomačnih tegoba.

Upravo se ova biljna mešavina pokazala kao odlična kod onih koji imaju probleme sa nadimanjem, kiselinom, nadraženim crevima – a kompletna smeša u vidu čaja ima značajnu ulogu u gastroenterološkom traktu ljudskog organizma.

Dakle, ukoliko imate probleme sa nadimanjem ovo je prirodno rešenje za vaše probleme koje neće stvoriti neku vrstu zavisnosti, oštetiti druge organe (kao što je to slučaj sa raznim lekovima), ali je i prijatnog ukusa i mirisa tako da ga mogu koristiti ljudi svih starosnih dobi.

Najbolji čaj protiv nadimanja

Biljna mešavina HERBA MED No: 36 pokazala se kao delotvorna kod pacijenata koji imaju probleme sa nadimanjem, a za to su zaslužne pažljivo birane i upakovane u formi čaja lekovite biljke.

Ovaj čaj ne sadrži senu, te se i možete opustiti jer nema zavisnosti od njegovog stalnog korišćenja.

Ipak, svakako je potrebno da se ispoštuje terapija do kraja, iako ćete vi osetiti boljitak tek nakon nedelju dana korišćenja. Budite pre svega izdržljivi i od reči, jer problem sa nadimanjem se može rešiti zauvek.

Svesni smo svi problema koje možemo imati sa nadimanjem, pre svega jer ne možemo normalno da funkcionišemo ni na poslu ni kod kuće. Međutim, mnogo je bitnije da imamo zdrav organizam – a u pojedinim slučajevima nadimanje i nije tako bezazleno kao što nam se čini.

Stomačne tegobe, kao što je i nadimanje, su danas rasprostranjene pre svega zbog načina života – takozvanog modernog stila, ali i uz kombinaciju sa stresom. Međutim, sve ovo se da rešiti, a potrebna je samo vaša volja.

HERBA MED ČAJ PROTIV NADIMANJA

Čaj za želudac, gastritis, heliko bakteriju