ČAJ ZA ŽELUDAC

Kao posledica stresa, brzog načina života i neredovne i nepravilne ishrane, javljaju se različiti funkcionalni poremećaji i oboljenja organa za varenje.

Ako  imate simptome kao što su:

  • bol i pečenje u predelu želuca
  • pojačana kiselina,
  • nadimanje,
  • nekada i mučnina i gubitak apetita

ukazuju na neki od poremećaja organa za varenje. Pre svega važno je tačno utvrditi uzrok i pravu dijagnozu, kako bi se moglo na adekvatan način pristupiti lečenju.

Kod našeg stanovništva, čest problem jeste prisustvo bakterije HELICOBACTER PYLORI. To je gram negativna bakterija, koja se javlja u donjem delu želuca (pilorusu) i može biti uzročnik GASTRITISAzapaljenja želuca, ČIRA DVANAESTOPALAČNOG CREVA I ŽELUCA

HELICOBACTER PYLORI– napada zaštitno tkivo tj.sluznicu želuca, što dovodi do oslobađanja određenih enzima i toksina koji štete ćelijama želuca.Kao posledica dolazi do poremećaja u varenju i do neprijatnih simptoma kao što su nedostatak apetita, nadutost, osećaj peckanja, ali je i baš ona najčešći uzročnik gastritisa, čira dvanaestopalačnog creva i želuca.

Najčešći simptomi čira su bol ili neprijatnost u gornjem delu stomaka, nadimanje i nakon unosa male količine hrane, nedostatak apetita, pa čak i mučnina ili povraćanje, a čirevi koji krvare mogu dovesti i do malokrvnosti i iscrpljenosti. Ovi zdravstveni problemi se mogu veoma uspešno rešiti određenim antiulkusnim čajnim mešavinama, koje dovode do potpunog zaceljena čira, pri čemu se formira kvalitetan ožiljak i potpuno se regeneriše oštećena sluznica. Takođe, čajne mešavine imaju i jako antibiotsko dejstvo i potpuno mogu da eliminišu HELICOBACTER PYLORI. Sve je veći broj i mlađe populacije koja ima probleme kao što su GASTRITIS, ULCEROZNI KOLITIS, IRITABILNI KOLON.

GASTRITIS je zapaljenje sluznice želuca i još jedan u nizu poremećaja čiji su uzroci: svakodnevni stres,jaka trauma praćena šokom,pojačana nervoza,nepravilna i neredovna ishrana,opekotine(hemikalije), Helicobacter pylori…Gastritis je propraćen pojačanom kiselinom i gorušicom,osećajem pečenja u predelu želuca, a ne tako retko i mučninom, kao i osećanjem nadutosti i nadimanjem posle jela.

Još jedan čest problem sa želucem jeste ŽELUDAČNA KILA-stalni ili povremeni prodor ulaznog dela želuca u grudni koš, kroz ezofagusni otvor u dijafragmu, i karakterišu ga gorušica, bol ispod grudne kosti, panika, tahikardija i aritmija. Veoma važna je napomena da se i ovde kao i kod svih ovih poremećaja mora voditi računa o pravilnom načinu ishrane, što podrazumeva redovne, češće a manje obroke, gde će se svaki zalogaj polako i dobro sažvakati, hrana ni previše topla ni previše hladna, izbaciti gazirana pića i jake začine. Svi ovi poremećaji organa za varenje, koji su u velikoj meri i neurovegetativnog porekla, se jako uspešno mogu rešiti i otkloniti čajem za želudac HERBA MED  No 36, koja podstiče želudac na pravilno lučenje kiseline, ali i regeneriše oštećenu sluznicu gastro trakta. Čajna mešavina No 36 svojim baktericidnim aktivnim principom pomaže u eliminisanju bakterije Helicobacter pylori.

Čajna mešavina No 36 daje odlične rezultate ako se pije redovno, i ono što je važno naglasiti je da se neprijatni simptomi i tegobe smanjuju i polako nestaju već u toku prvog meseca korišćenja čaja, tako da se kvalitet svakodnevnog života poboljšava i normalno se vraćamo svojim svakodnevnim aktivnostima. Naravno, sa terapijom treba nastaviti do kraja, do potpunog vraćanja gastro trakta u pravilan rad.

Veliki broj zadovoljnih korisnika su nama najvažnija potvrda o kvalitetu naših proizvoda, a još jedan reper u nizu potvrde je i rešenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije za svaki naš čaj.

Čaj možete poručiti ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *